| Τριλογία "Millenium" | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Afelop New Moon Victim
Ηλικία : 39 Τόπος : London, UK Αριθμός μηνυμάτων : 241 Registration date : 06/03/2010
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Τριλογία "Millenium" Πεμ 12 Αυγ 2010 - 14:33 | |
| Δεν ξέρω αν εχει ακούσει ή έχει διαβάσει κανείς τα βιβλία του σουηδού συγγραφέα Stieg Larsson, αλλά κυριολεκτικά αυτή την εποχή είναι το απολυτο must, μαζί με τις σουηδικές ομονυμες ταινίες. Ετοιμάζεται και η αμερικανικη εκδοση με πρωταγωνιστή του Daniel Graig. Υποψία για τον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν και η Kristen.
1.Το κορίτσι με το τατουάζ/Man som hatar kvinnor
Μ' αυτό το βιβλίο αρχίζει το "Millennium", ένα θρίλερ εγκλήματος και τιμωρίας, οικονομικής εξαπάτησης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σ' έναν δημοσιογράφο και ένα ανορεξικό κορίτσι με τατουάζ, άσο στα κομπιούτερ.
H Χάριετ Βάνγκερ εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο σουηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της 16χρονης κοπέλας. Κανείς δε γνωρίζει την αλήθεια. Η υπόθεση κλείνει κι όλοι εχουν ξεχασει, εκτός τον θείο της, τον Χένρικ Βάνγκερ, έναν ηλικιωμένο βιομήχανο, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει. Στους τοίχους του γραφείου του υπάρχουν σαράντα τρία κορνιζαρισμένα λουλούδια. Τα επτά πρώτα ήταν δώρα από την ανιψιά του. Τα υπόλοιπα έφταναν ανώνυμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά του.
2. Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά/Flickan som lekte med elden
H Λίσμπεθ Σαλάντερ, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Δεν ξεχνάει και δε συγχωρεί, και όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, ειδικα στις γυναίκες, είναι ανελέητη. Κηρύσσει πόλεμο σ' αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός χρησιμοποιώντας τις ικανότητές της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο φίλος της Μίκαελ Μπλόμκβιστ, εκδότης του περιοδικού Millennium. Εμπλέκεται, όμως, άθελά της σε μια διπλή δολοφονία ενώ η αστυνομία την κυνηγά για ένα τρίτο φόνο. Τα στοιχεία όλα την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος. Καθώς όλες οι δυνάμεις στη Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκληματίες είναι στα ίχνη της, η Λίσμπεθ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να βρει και να αποκαλύψει την αλήθεια προτού να είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.
3.Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας /Luftslottet som sprangdes
H Λίσμπετ Σαλάντερ καταστρώνει την εκδίκησή της απέναντι στον άνθρωπο που προσπάθησε να τη σκοτώσει και τις κυβερνητικές οργανώσεις που παραλίγο να καταστρέψουν τη ζωή της. Αλλά η αποστολή της δεν είναι εύκολη. Γιατί μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, νοσηλεύεται στην εντατική υπό στενή επιτήρηση, και όταν βγει θα οδηγηθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενη για τρεις φόνους και μια απόπειρα δολοφονίας. Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μίκαελ Μπλούμκβιστ και των ρεπόρτερ του στο περιοδικό Μιλένιουμ, η Λίσμπετ θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της αλλά και να καταγγείλει τους διεφθαρμένους πολιτικούς που έχουν αφήσει τους αδύναμους να γίνουν θύματα βίας και κατάχρησης. Θύμα και η ίδια, η Λίσμπετ είναι έτοιμη να αντεπιτεθεί και να αγωνιστεί με νύχια και με δόντια.
- - - - - - - - είμαι στα μέσα του δεύτερου βιβλίου και όσο το προχωράω γίνεται ακόμα καλύτερο, αν και λέγεται οτι ειναι πιο αδύναμο σε σχεση με το πρώτο. Έχει διαβάσει κανείς κάποιο βιβλίο;;;;
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Afelop στις Πεμ 12 Αυγ 2010 - 14:48, 1 φορά | |
|
| |
Mrs.Christina Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 30 Τόπος : Στον κόσμο των βιβλίων και της συγγραφής!!! Αριθμός μηνυμάτων : 1682 Registration date : 02/12/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Πεμ 12 Αυγ 2010 - 14:36 | |
| Εγώ έχω διαβάσει το πρώτο και το είδα και σε ταινία πέρυσι! Είναι πραγματικά πολύ ωραίο βιβλίο και τώρα, σκοπεύω να πάρω και τα άλλα δύο. Η ταινία επίσης ήταν ωραία, αλλά προτιμώ το βιβλίο... | |
|
| |
Afelop New Moon Victim
Ηλικία : 39 Τόπος : London, UK Αριθμός μηνυμάτων : 241 Registration date : 06/03/2010
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Παρ 13 Αυγ 2010 - 8:32 | |
| Κι εγώ είδα την πρώτη ταινία. Είναι αρκετά πιστη στο βιβλίο και στο σύνολο της είναι πολύ καλή. Με κάνει να θέλω να πάω να επισκεφτώ την Σουηδία. Τα βιβλία είναι πάντα καλύτερα από τις ταινίες. Έχω βρει και την δεύτερη ταινία και θα την δω μόλις τελειώσω το βιβλίο. | |
|
| |
ed<3 Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 33 Τόπος : Φορκς!!!κ ακομα παρα περα... Αριθμός μηνυμάτων : 3200 Registration date : 27/03/2010
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Παρ 13 Αυγ 2010 - 11:32 | |
| εχω διαβασει κ τα δυο βιβλια και η ταινια ειναι πραγματικα πολυ καλα δωσμενη κια αρκετα πιστη στο βιβλιο!εχω αρχισει το τριτο αλλα εχω φτασει μεχρι τη μεση... | |
|
| |
pegulini Eclipse Bitten
Ηλικία : 34 Τόπος : στην κοσμάρα μου... Αριθμός μηνυμάτων : 408 Registration date : 30/12/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Παρ 13 Αυγ 2010 - 12:00 | |
| εχω δει τις δυο πρωτες ταινιες... τα βιβλια δεν ειχα χρονο να τα διαβασω αλλα σιγουρα θα ηταν καλυτερα... απαιχτες ειναι, αν και η πρωτη ολιγον τι καλυτερη απο τη δευτερη... θα δω και την επομενη συντομα... | |
|
| |
Afelop New Moon Victim
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 14:40 | |
| ^εχω ακούσει απο πολλούς που είδαν την δευτερη ταινία οτι ειναι κατωτερη απο την πρώτη. ακόμα παλεύω το δευτερο βιβλίο αν και σε συγκριση με το πρώτο μέχρι τώρα, χάνει στα σημεία.. | |
|
| |
Ηλικία : 33 Τόπος : Φορκς!!!κ ακομα παρα περα... Αριθμός μηνυμάτων : 3200 Registration date : 27/03/2010
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 14:41 | |
| ναι η αληθεια ειναι οτι χανει λιγο το δευτερο!!! | |
|
| |
Afelop New Moon Victim
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 14:45 | |
| το τρίτο το έχει διαβάσει κανείς;;; έλεγα να το παρω απο ελλάδα που είμαι αυτές τις μέρες, αλλά είδα την τιμή και άλλαξα γνώμη. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 14:59 | |
| εγω το εχω αρχισει αλλα προς το παρον το αφησα στην ακρη!
| |
|
| |
Afelop New Moon Victim
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 15:22 | |
| i see. δε πρέπει να τραβάει και πολύ για να το εχεις αφήσει... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 15:26 | |
| καλο ειναι!ειχε εναν ιδιαιτερο τροπο να γραφει αυτος ο ανθρωπος αλλα με κουραζει που ειναι τοσο μεγαλο! | |
|
| |
dani Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 37 Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2693 Registration date : 26/09/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability:
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 17 Αυγ 2010 - 15:36 | |
| εχω παρει ολα τα βιβλια αλλα δεν εχω προλαβει να τα διαβασω δεν ηξερα οτι υπαρχει και 2 ταινια | |
|
| |
T-NM-E-BD Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 36 Τόπος : Αθανιστάν!!!!! Αριθμός μηνυμάτων : 2274 Registration date : 03/09/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 21 Σεπ 2010 - 2:45 | |
| | |
|
| |
Afelop New Moon Victim
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Τρι 21 Σεπ 2010 - 9:00 | |
| Είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Τελειώνω το δεύτερο και έχω αγοράσει ήδη το τρίτο. Στην Σουηδία έχουν βγει όλες οι ταινίες, ενώ στην Αμερική έχει αρχίσει η προ-παραγωγή του ριμεικ. | |
|
| |
mR.Geo Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 27 Τόπος : City of Glass Αριθμός μηνυμάτων : 2745 Registration date : 29/06/2009
Forks Student Profile Team: Volturi Special ability: Controling the Elements
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Σαβ 25 Σεπ 2010 - 21:08 | |
| Πήγα σ' ένα video cluΒ κι είδα το τρίτο! Να τα δω/διαβάσω; Αξίζουν;;; | |
|
| |
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Τριλογία "Millenium" Κυρ 10 Οκτ 2010 - 19:33 | |
| πρεπει να ειναι ωραιο βιβλιο,θα ηθελα να το διαβασω! |
|
| |
| Τριλογία "Millenium" | |
|