Οι επομενες μερες περασαν μεσα στον πυρετο της ανυπομονησιας.Το αγορι δεν εφευγε στιγμη απο το μυαλο μου.Παιρνουσα τον απειρο χρονο μου αναμενοντας την εκπληρωση εκεινης της αοριστης υποσχεσης που μου εδωσε με τα τελευταια του λογια και την επιλυση του γριφου,τι ακριβως ηταν αυτο που αισθανομουν.Θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως ερωτας....?Και πως αραγε αισθανεσαι οταν νιωθεις ετσι...?Θυμαμαι πως οταν ημουν μικροτερη ειχα νιωσει περιστασιακη ελξη για διαφορα αγορια,αλλα δεν ηταν ερωτας,περισσοτερο περιεργεια που γεννουσαν τα νεογεννητα εφηβικα μου χρονια.Μπορει να ηταν και αυτο κατι παρομοιο....?
Μετα απο λιγο εχασα την αισθηση του χρονου.Ανθρωποι διχως προσωπα πηγαιναν και ερχονταν μα κανεις δεν ηταν εκεινος.Σιωπηλοι σαν τον θανατο εξαφανιζονταν οσο γρηγορα ειχαν ερθει και καθε στιγμη εδειχνε ιδια και απαραλατη με την αλλη.Επαψα να τρωω καθως το στομαχι μου δενοταν κομπος.Κομπος που ανεβαινε στο λαιμο μου και ζητουσε να με πνιξει.Απελπισμενη κοιτουσα τους τεσσερις τοιχους ψαχνοντας απαντησεις που δεν μπορουσαν να βρεθουν πουθενα.
Μεχρι που επαψα να ελπιζω...................
Κουκουλωμενη μεχρι το λαιμο κατω απο την λεπτη κουβερτα κρατουσα τα βλεφαρα μου κλειστα προσπαθωντας να κρατησω εξω απο το μυαλο μου τα παντα.Αν ειχα την δυνατοτητα να κλειδωνα απ'εξω και την ιδια μου την ψυχη....ποτε μου δεν ποθησα περισσοτερο την ληθη.
Τα οραματα ειχαν σταματησει για μερες στεροντας μου τις πολυχρωμες εικονες τους,την μονη διεξοδο διαφυγης μου.Μια αγρια χαρα με κατεκλυσε,ισως τελικα να μην πεθαινα εδω μεσα....ισως να τα ειχαν καταφερει να με κανουν το ιδιο με ολους τους αλλους...αφου εμεινα πρωτα αδεια,νεκρη.
Ειχα παραιτηθει εντελως οταν ξαφνικα το σκοταδι χαθηκε απο γυρω μου.Το εκτυφλωτικο φως του ηλιου ελουζε το τοπιο.Ενα αγορι καθοταν διπλα μου και μου κρατουσε το χερι,ο ηλιος ελαμπε πανω στο δερμα του που ηταν λευκο σαν το χιονι.Το προσωπο του ηταν θολο ομως τον ενιωσα μεχρι τα βαθη της ψυχης μου να μου χαμογελαει....την αναγκη μου να τον αγγιξω.Ενιωσα πως....τον αγαπουσα....
Η εικονα χαθηκε εντελως.Ανοιξα τα ματια μου ξαφνιασμενη και ακουμπησα στον τοιχο ανασενοντας βαρια.Και τοτε τον ειδα....Το αγορι στεκοταν ορθιο μερικα μετρα μακρια μου κοιτωντας με εξεταστικα.Στο προσωπο του ειχε χαραχτει μια εκφραση ανησυχιας,υπεθεσα απο το ξαφνικο μου ξεσπασμα.Ποση ωρα ηταν αραγε εκει...?Η πορτα ηταν κλειστη,αλλα και να μην ηταν αποκλειεται να εμπαινε χωρις να τον καταλαβω....
Γεια...ψιθυρισε μετα απο μερικες στιγμες με την βελουδινη φωνη του.Ηθενα να μιλησω αλλα δεν μπορουσα να βρω την φωνη μου.Εμεινα ακινητη με το βλεμμα καρφωμενο πανω του και την καρδια μου να χτυπαει σαν τρελη μεσα στο στηθος μου.Το λιγοστο φως που εμπαινε μεσα στο δωματιο επεφτε πανω στο προσωπο του.Ηταν ακομη πιο χλωμος,με τα ματια του στην χρωμα της καραμελας να κοιτανε μεσα στα δικα μου.Μου φανηκε πως το κρυο μεσα στο δωματιο ειχε αυξηθει αισθητα.Με αργες κινησεις ηρθε και γονατισε μπροστα μου.Η ανασα μου ζωγραφιζε παγωμενα συννεφακια λιγο πριν σβησουν στο πουθενα...αυτο που μου κινησε το ενδιαφερον ηταν οτι υπηρχαν ιχνη μονο μιας ανασας στο δωματιο,λες και εκεινος δεν ανεπνεε....Με φοβασαι Αλις...μουρμουρισε φυσωντας ενα κυμα αερα στο προσωπο μου.Η αναπνοη του ηταν γλυκεια,οπως και η μυρωδια του κορμιου του.Καταπια την παρορμηση να σκυψω προς το μερος του.Οχι...εκανα με ενα νευμα.Κι αυτη ηταν η αληθεια....δεν το φοβομουν...με μαγευε με ενα παραξενο επικινδυνο τροπο.Εκεινος χαμογελασε....Λυπαμαι δεν ηθελα να σε ξυπνησω..ειπε με απαλη φωνη...Αμα θελεις μπορω να φυγω...Ξανα εγνεψα οχι λιγο πιο γρηγορα απο οτι ηθελα.Δεν ηθελα να φυγει....ειχε τοσο καιρο καποιος να κατσει τοσο κοντα μου,να μου μιλησει,να πει το ονομα μου....Εκεινος με κοιταζε με το ιδιο ακαταμαχητο χαμογελο στα χειλη του.
Μου εκανε νοημα να παω στην ακρη και ηρθε και εκατσε ακριβως διπλα μου.Καθομασταν σχεδον κολλητα αλλα ετσι ωστε η γυμνη του σαρκα να μην ακουμπαει στην δικη μου.Πολλες στιγμες περασαν στην σιωπη.Εκεινος ακινητος σαν αγαλμα με κοιτουσε μεσα στα ματια κι εγω ανταπεδιδα το βλεμμα.Αναστεναξε κανοντας με να αναπηδησω...και η παραμικρη κινηση αυτου του αγοριου με γεμιζε νευρικοτητα.Γιατι δεν μου μιλας ποτε Αλις...?Τα ματια μου στενεψαν...Ηταν τοσα αυτα που ηθελα να τον ρωτησω,τοσα αυτα που ηθελα να μαθω,να τον ρωτησω γιατι με αφησε μονη τοσες μερες,τι ηταν αυτο που ηθελε απο μενα...πως μπορουσε να με επαναφερει στην ζωη μονο με ενα βλεμμα του...?Πως ξερεις το ονομα μου...?ρωτησα τελικα με φωνη βραχνη απο την αχρησεια.Μαρι Αλις Μπραντον....μουρμουρισε εκεινος και με μια ανεπαισθητη κινηση το χερι του βρεθηκε στο προσωπο μου σταματοντας δευτερολεπτα πριν με αγγιξει.Αναστεναξε βαθια....Ξερω τα παντα για σενα....ειπε τελικα και απομακρυνθηκε οσο μια ανασα.
Ενας δυνατος ηχος ακουστηκε απο εξω...Ενας ηχος που ηξερα πολυ καλα τι σημαινει.Ξημερωνε....συντομα οι φυλακες θα περνουσαν να ελεγξουν τους "ασθενεις".Πρεπει να φυγω...μουρμουρισε και ειχε ηδη βρεθει στην πορτα.Την ανοιξε αθορυβα.Πρωτη φορα ειδα αυτη την πορτα να ανοιγει διχως να τριζει σαν να την βασανιζουν.Θα τα πουμε συντομα....ψιθυρισε χαριζοντας μου ενα μισο χαμογελο.Ειχε τελειωσει τοσο γρηγορα ο χρονος μας....?Πως γινοταν αυτο....?Μηπως για ακομη μια φορα ονειρευουμουν φαντασματα που δεν ηταν καν εκει.Μορφες χωρις ταυτοτητα....Περιμενε...ειπα ξεψυχισμενα...Με κοιταξε ερωτηματικα.Εχω μια ερωτηση....ειπα τελικα...Πως σε λενε...?Το μισο χαμογελο εξαπλωθηκε σε ολο του το προσωπο λαμποντας σαν τον ηλιο που αυτη την στιγμη εκανε την εμφανιση του...σε ενα κοσμο που δεν εφτανε μεχρι εδω...
Το ονομα μου ειναι Τρισταν....ειπε και γλιστρησε εξω απο την πορτα.
Τρισταν....ψιθυρισα καθως τον ειδα να χανεται,αποκαλυπτοντας το μυστικο μου στην σιωπηλη γεννηση μιας νεας μερας που μετα απο χρονια ειχε να μοιραστει λιγο φως και μαζι μου.....
Μετα απο πολλη καθυστερηση καταφερα να γραψω και το επομενο κεφαλαιο...
Ελπιζω να σας αρεσε...
https://bellandedward.forumgreek.com/forum-f36/topic-t1102.htm#202353