2.The arguementΓύρισα χωρίς να σκεφτώ τις συνέπειες.Ξέχασα ότι για να νιώθω την αναπνοή του στο λαιμό μου θα είχε σκύψει.Έτσι τώρα βρισκόμουν απέναντι του,ακόμα μέσα στην αγκαλιά του,με μια απόσταση λίγων εκατοστών να χωρίζει τα πρόσωπα μας. Τα μπλε μάτια του είχαν αιχμαλωτίσει τα δικά μου υπνωτίζοντας με. Γύρω μας είχε απλωθεί μια άβολη σιωπή. Ο Έντουαρντ όσο πιο διακριτικά μπορούσε ίσιωσε το σώμα του.Χαμογέλασα και τον αγκάλιασα από την μέση βυθίζοντας το πρόσωπο μου στο στήθος του.Εκείνη τη στιγμή δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Βρισκόμουν μέσα στην σφιχτή και ζεστή αγκαλιά του,αναπνεόντας το μοναδικό του άρωμα και ακούγωντας τον αγαπημένο μου ήχο,τους χτύπους της καρδιάς του. Ξεκόλλησα από το στήθος του και πήρα τα χέρια μου και πήρα τα χέρια μου από τη μέση τουγια να τα τοποθετήσω στους ώμους του. Κρατήθηκα από εκεί και σηκώθηκα στις μύτες των ποδιών μου αφήνοντας ένα φιλί στο μάγουλο του.
" Καλημέρα Έντι μου" του ψυθήρισα στο αυτί και ξαναγύρισα στην προηγούμενη θέση μου. Χαμήλωσα τα χέρια μου και τα τύλιξα ξανά γύρω από τη μέση του και τον έσφιξα δυνατά. Μετά γύρισα το σώμα μου ακουμπώντας την πλάτη μου στο στήθος του και φυλακίζοντας τα χέρια του γύρω μου κρατώντας τα δυνατά με τα δικά μου.
"γεια σας παιδιά, τι κάνετε;" τους ρώτησα κοιτάζοντας προς το μέρος τους.
"μπααα...έπρεπε να έρθει ο Έντουαρντ για να ξυπνήσεις και να μας μιλήσεις;" είπε ο Έμμετ και ήμουν ότι είχα κοκκινήσει τώρα. Ένιωσα το χαμηλόφωνο γελάκι του Έντουαρντ να με ταρακουνάει και δεν μπόρεσα να μην γελάσω και εγώ μαζί του. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κουδούνι και με έβγαλε από τη δύσκολη θέση!!! Βέβαια δεν ξέρω τι προτιμούσα, να απαντήσω στον Έμμετ ή να κάνω γυμναστική; Μου ξέφυγε ένας αναστεναγμός βγαίνοντας από την αγκαλιά του Έντουαρντ.
"Τα λέμε" είπα ξεκινώντας για τα αποδυτήρια. Αφού άλλαξα μπήκα στο γυμναστήριο και περίμενα να αρχίσει το μάθημα. Είχα καθίσει στον πάγκο με τα πόδια μου ανεβασμένα μπροστά από το στήθος μου και τυλιγμένα με τα χέρια μου και τα μάτια μου ακολουθούσαν τις ίσιες γραμμές του ξύλινου δαπέδου ότανένιωσα κάποιον δίπλα μου. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα τον Τζέικ. Με τον Τζέικομπ γνωριζόμασταν και μιλούσαμε αλλά μέχρι εκεί...τίποτα παραπάνω. Είχαμε διαφορετικούς φίλους και έτσι δεν κάναμε πολύ παρέα.
"Γεια σου Μπελλα,πως είσαι;" με ρώτησε ενώ εγώ σηκωνόμουν. "Καλά είμαι Τζέικ,εσύ;" του απάντησα αγκαλιάζοντας τον και αφήνοντας τον σχεδόν αμέσως. "καλά" φαινόταν σκεφτικός. Σαν να ήθελε να μου πει κάτι και να φοβόταν ή να ντρεπόταν. Πάντως το σκεφτόταν πολύ καλά. Άνοιξε το στόμα του για να μιλήσει όμως τον πρόλαβε ο γυμναστής.
"Πρέπει να φύγω,ξεκινάει το μάθημα" τον πληροφόρησα και έφυγα βιαστηκά. Πήγα δίπλα στην Τζέσικα. "καλημέρα" της είπα εύθυμα. " Καλημέρα Μπέλλα" με χαιρέτησε με ένα ίχνος απορίας στο πρόσωπο της. Αμέσως κατάλαβα τι θα ακολουθούσε. " Τι λέγατε με τον Τζέικομπ;" στριφογύρισα τα μάτια μου καθώς την άκουσα. Πάντα η ίδια, η αιώνια και πολύ διακριτική Τζέσικα!! όλα θέλει να τα μαθαίνει. " τίποτα ένα γεια προλάβαμε να πούμε" το βλέμμα της καρφώθηκε στο δικό μου σηκώνοντας το φρύδι της. Μάλλον δεν ήταν αρκετή η απάντηση μου. "αλήθεια τίποτα δεν είπαμε. Βέβαια κάτι πρέπει να ήθελε να με ρωτήσει αλλά δεν πρόλαβε γιατί έφυγα." τα μάτια της έλαμψαν. "Πες τα μου ΟΛΑ"
Όχι!!να πάρει γιατί το είπα αυτό;τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει στην άκρη το θέμα.
"Ποια όλα Τζέσικα; Δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο." προσπάθησα να σταματήσω εδώ τη συζήτηση. " Υποψιάζεσαι τι ήθελε να σου πει;;" συνέχισε σαν να μην με είχε ακούσει. " Όχι δεν μπορώ να ξέρω τι ήθελε. Όταν μάθω να είσαι σίγουρη πως θα σου πω." της απάντησα υψώνοντας λίγο τον τόνο της φωνής μου. " Ήταν αμήχανος πριν κάνει την ερώτηση;" σταμάτησε για λίγο "που τελικά δεν έκανε;" ολοκλήρωσε.
" Δεν ξέρω, δεν πρόσεξα κάτι" και επιτέλους άκουσα το κουδούνι!! Ίσως να ήταν τελικά το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να διακόψει τη συζήτηση μας...ή για να ακριβολογώ την 'ανάκριση' που έκανε η Τζέσικα σε εμένα! Δεν είχα καταλάβει πως είχε περάσει η ώρα. Είμασταν καθισμένες στον πάγκο και αυτο που κάναμε σε όλο το μάθημα ήταν να μιλάμε για τον Τζέικομπ. Σηκώθηκα και γύρισα να την κοιτάξω. "Φεύγω" της είπα και ξεκίνησα με γρήγορα βήματα να πάω να αλλάξω και ύστερα να βρω την παρέα μου.
Αφού έβαλα ξανά τοτζιν και τη φούτερ μου βγήκα από τα αποδυτήρια και πριν προλάβω να προχωρίσω για να φύγω από το χώρο του γυμναστηρίου άκουσα το όνομα μου και γύρισα να δω ποιος με φώναζε. Μπροστά μου στεκόταν ο Τζέικ. " Με φώναξες;" τον ρώτησα.
" Εμμ...ναι,σε περίμενα. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι αλλά δεν πρόλαβα πριν." μου απάντησε κάπως αμήχανα. Περίμενα να συνεχίσε όμως δεν το έκανε. "Πες μου" τον παρακίνησα να τελειώσει την πρόταση του. " Θέλεις-"
"Μπέλλα" άκουσα την φωνή του Έντουαρντ η οποία διέκοψε και πάλι τον Τζέικομπ. Γύρισα σαν μαγεμένη προς το μέρος που ερχόταν η φωνή του. "Άστο για αργότερα" μου είπε απογοητευμένος και άκουσα τα βήματα του καθώς απομακρυνόταν από κοντά μου. Δεν του έδωσα σημασία...κατευθύνθηκα προς τον Έντουαρντ. Τα μάτια του γεμάτα μίσος είχαν καρφωθεί στην πλάτη του Τζέικ. Μόλις τον έφτασα τον αγκάλιασα και μετά από ένα λεπτό πήρα τα χέρια μου απρόθυμα από γύρω του. Τον κράτησα από το χέρι και τον κοίταξα. Πλέον έβλεπε εμένα όμως το σκληρό ύφος του δεν είχε εξαφανιστεί εντελώς. Αρχίσαμε να περπετάμε για την αίθουσα. " Πως πήγε η πρώτη ώρα;" τον ρώτησα προσπαθώντας να ανοίξω μια συζήτηση μεταξύ μας. "καλά εσένα;"μου απάντησε.
" Δεν ήταν και η καλύτερη!!Εξάλλου είχα γυμναστική και ξέρεις πόσο καλή είμαι!!!" με ειρωνεύτηκα και άκουσα το γέλιο του. "Μην γελάς" παραπονέθηκα όμως συνέχισε να γελάει "άσε που με έπριξε και η Τζέσικα σε όλο το μάθημα ζητώντας να μάθει τι λέγαμε με τον Τζέικομπ."
Μόλις του το είπα το γέλιο του κόπηκε απότομα και το χαμόγελο του πάγωσε στα χείλη του. Το στόμα του ήταν τώρα μια ίσια γραμμή και ένιωσα το χέρι του να σφίγγει το δικό μου δυνατά ενώ με κρατούσε. Τα μάτια του ήταν κλειστά και οι αναπνοές του κοφτές. Έμεινα σιωπηλή περιμένοντας να ηρεμίσει. Γιατί θύμωσε μόλις του είπα για τον Τζέικομπ;
Μετά από λίγο το κράτημα του χαλάρωσε και στο πρόσωπο του σχηματίστηκε ένα ελαφρύ χαμόγελο. Πήρα το βλέμμα μου από πάνω του,αποτρέποντας έτσι τυχόν ζαλάδες, και πρόσεξα ότι βρισκόμασταν μπροστά από την αίθουσα όπου είχαμε μάθημα. Αφού μπήκαμε μέσα και κάτσαμε στο θρανίο ο Έντουαρντ γύρισε την καρέκλα προς το μέρος μου. "Και τι λέγατε με...τον Τζέικομπ;"με ρώτησε και αναρωτήθηκα γιατί κάνει έτσι όταν τον βλέπει ή απλώς όταν αναφέρεται το όνομα του; "Δεν είπαμε τίποτα,ένα γεια.Κάτι ήθελε να με ρωτήσει -δεν ξέρω τι-αλλά δεν πρόλαβε. Προσπάθησε δύο φορές όμως την πρώτη έπρεπε να φύγω και τη δεύτερη τον διέκοψες εσύ." χαμογέλασα ασυναίσθητα καθώς τα θυμόμουν. Η αίθουσα πλέον ήταν γεμάτη και το μάθημα είχε αρχίσει.
Έστριψα την καρέκλα μου ώστε να κοιτάει στον πίνακα και έβγαλα τα βιβλία των αγγλικών μου από την τσάντα μου. Ενώ έψαχνα την σελίδα άκουσα τον Έντουαρντ να ψυθηρίζει. "Άμα δεν είπατε τίποτα γιατί η Τζέσικα επέμενε να μάθει τι λέγατε;" Γύρισα και τον κοίταξα. Το σώμα του είχε γυρίσει προς τον πίνακα και το κεφάλι του είχε γύρει προς το μέρος μου. Με κοιτούσε στα μάτια με το ένα φρύδι του σηκωμένο και το αγαπημένο μου στραβό του χαμόγελο, λίγο πιο σφιγμένο από το συνηθησμένο του, είχε εμφανιστεί στο πρόσωπο του. " εεε...δεν...δεν ξέρω" του απάντησα προσπαθώντας μάταια να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου.
" Έχεις κάτι με τον Τζέικ;" οι λέξεις βγήκαν από τα χείλη μου αυθόρμητα.
Ήθελα να μάθω γιατί αντιδρούσε έτσι; Ήλπιζα να μου απαντήσει. " Όχι τίποτα" είπε αδιάφορα κοιτάζοντας τον καθηγητή. <ναι καλά> σκέφτηκα. Κάτι μου έκρυβε αλλά τι;; " μου λες ψέματα. Κάθε φορά που γίνεται κάτικαι αφορά τον Τζέικομπ εσύ νευριάζεις" του δήλωσα με πείσμα. Γύρισε το κεφάλι του και το βλέμμα του αγριεμένο έκαψε το δικό μου καθώς συναντήθηκαν.
"Μπέλλα δεν θέλω να το συζητήσω μαζί σου. Μπορείς απλά να κάτσεις όσο γίνεται μακριά του;" τι ήταν αυτό τώρα;;δεν θέλει να μου πει;
"Πίστευα ότι δεν είχαμε μυστικά ο ένας από τον άλλο. Αλλά απ' ότι φαίνεται έκανα λάθος και μόνο εγώ δεν έκρυβα τίποτα από εσένα." Αμέσως μόλις το είπα το μετάνιωσα...του είχα κρύψει κι εγώ κάτι πολύ σημαντικό.κάτι το οποίο αν το μάθαινε η φιλία μας θα διαλυόταν.
Ο θυμός μου είχε φουντώσει μέσα μου. Είχα νευριάσει τόσο πολύ με τα λόγια του." και δεν θα μου πεις τι να κάνω και τι να μην κάνω επειδή εσένα έτσι σου αρέσει" συνέχισα και γύρισα μπροστά παρακολουθώντας το μάθημα, χωρίς να του δώσω την ευκαιρία να μου πει τίποτα άλλο! Η φωνή μου ακούστηκε πιο θυμωμένη,πιο οργισμενη απ' όσο σκόπευα. Προσπάθησε να μου μιλήσει μέσα στο μάθημα καναδυό φορές όμως δεν του έδινα σημασία, ήμουν ακόμα πολύ νευριασμένη μαζί του. Ξεφύσιξε σταματώντας κάθε προσπάθεια,σταύρωσε τα χέρια του μπροστά από το στήθος του,ακούμπησε την πλάτη του στην καρέκλα και κοίταξε στον πίνακα.<ωραία τα κατάφερες Μπέλλα με το πείσμα σου!!>σκέφτηκα. Η υπόλοιπη ώρα πέρασε πολύ δύσκολα. Δεν μιλούσαμε με τον Έντουαρντ και στεναχωριόμουν. Δεν μου άρεσε καθόλου να είμαστε έτσι.
Mόλις χτύπησε το κουδούνι πετάστηκα από τη θέση μου,έριξα άγαρμπα τα βιβλία μου μέσα στην τσάντα μου και βγήκα από την τάξη σχεδόν τρέχοντας φτάνοντας στις τουαλέτες. Άνοιξα την πόρτα και μπήκα μέσα. Τα δάκρυα είχαν πλέον ξεχυλίσει από τα μάτια μου και κυλούσαν προς το λαιμό μου βρέχοντας τα μάγουλα μου. Ήταν η πρώτη φορά που μαλώναμε με τον Έντουαρντ. Δεν μπορούσα ακόμα να πιστέψω ότι μαλώσαμε για τον Τζέικ. Τι θέλω και μιλάω;;;γιατί του είπα για την Τζέσικα και το μάθημα της γυμναστικής;; Όμως δεν περίμενα ποτέ ότι ο Έντουαρντ δεν θα ήθελε να συζητήσει κάτι μαζί μου. Και στην προκειμενη περίπτωση με αφορούσε κιόλας το θέμα. Δεν λέω έφταιγα κι εγώ,δεν τον άφησα να επανορθώσει για το λάθος του. Μπορεί απλά να μην είχε διατυπώσει καλά αυτό που ήθελε να πει και εγώ θύμωσα και δεν του άφησα το περιθώριο να το διορθώσει. Ήμουν πεισματάρα και αυτό τώρα δεν θα μου έβγαινε σε καλό. Αναστέναξα. Με το κλάμα δεν θα κατάφερνα τίποτα. Έπρεπε να τον βρω και να του ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου,στο κάτω κάτω δικαίωμα του αν δεν θέλει να μου το πει.Σηκώθηκα απο κάτω,σκούπισα τα μάτια μου και κοίταξα το είδωλο μου στον καθρέφτη για να βεβαιωθώ ότι κανείς δεν θα καταλάβαινε πως έκλαιγα. Όταν ήμουν σίγουρη πως κανένα σημάδι στο πρόσωπο μου δεν θα πρόδιδε ότι είχα κλάψει βγήκα από τις τουαλέτες και ξεκίνησα για το επόμενο μάθημα μου. Πηγαίνοντας στην τάξη μου είδα στην πόρτα μιας αίθουσας την Τάνια με τον Έντουαρντ. Την είχε στην αγκαλιά του και μιλούσαν γελώντας. Πόσο την ζήλεψα! Ήταν τόσο τυχερή όμως αυτή δεν το εκτιμούσε εφόσον αναγκαστικά ήταν μαζί του. Δεν του άξιζε κάτι τέτοιο όμως τι να έκανα αφού μόνο έτσι θα ήταν χαρούμενος;; Και τώρα ήταν χαρούμενος και όπως έβλεπα ήταν και απασχολημένος και δεν μπορούσα να πάω να τους διακόψω για να τα ξαναβρούμε. Μπορεί τελικά ο τσακωμός μας να μην σήμαινε και τόσα πολλά γι'αυτόν.
Χαμήλωσα το κεφάλι μου και συνέχισα να προχωράω κατευθυνόμενη προς την αίθουσα μου. Ο καθηγητής δεν είχε μπει ακόμα έτσι έβγαλα το κινητό μου για να στείλω μύνημα στην Άλις.
<<Μάλωσα με τον Έντουαρντ. Θέλω να μιλήσουμε. Μπορώ να έρθω το απόγευμα από το σπίτι σου;>>αφού το έγραψα πάτησα 'αποστολή' και το έβαλα στην τσέπη μου περιμένοντας να αρχίσει το μάθημα. Ένα λεπτό αργότερα η πόρτα έκλεισε και το μάθημα ξεκίνησε. Δεν είχε περάσει πολύ ώρα όταν ένιωσα την δόνηση του κινητού μου. Έβγαλα το κινητό από την τσέπη μου μόλις ο καθηγητής γύρισε να γράψει κάτι στον πίνακα και διάβασα τι έγραφε το μύνημα.
<< Μπέλλα τι έγινε; γιατί μαλώσατε; πως είσαι;>> Αυτή τη στιγμή δεν μπορούσα να της απαντήσω. Περίμενα υπομονετικά να χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα. Κάτι το οποίο δεν άργησε να γίνει. Η ώρα είχε περάσει χωρίς να το καταλάβω. Σκεφτόμουν...τον Έντουαρντ! Αμέσως μόλις βγήκα έξω της απάντησα.
<<Καλύτερα να τα πούμε από κοντά.Να έρθω εγώ σπίτι σου ή εσύ στο δικό μου;>>Δεν πρόλαβα να το βάλω ξανά πίσω στη τσέπη και ξαναείχα μύνημα. Έγραφε:
<< Έλα εσύ κατά τις έξι.>>ωραία. Ο Έντουαρντ όμως;; Άμα ήταν εκεί δεν θα μιλούσαμε άνετα...
<<οκ,θα έρθω. Μήπως μπορείς να διώξεις τον αδερφό σου όμως;>>δεν χρειαζόταν να ρωτήσω. Η Άλις και να μην το είχε σκεφτει σίγουρα θα μπορούσε να βρει μια δικαιολογία για να μην είναι στο σπίτι.
<<Μην ανησυχείς αγάπη μου.Το έχω κανονίσει!θα τον πάρει ο Τζάσπερ να πάνε για καφέ. Σε περιμένω στις έξι. Φιλιά>>το ήξερα ότι θα το είχε ήδη φροντίσει!!!Καθώς το διάβαζα ένα χαμόγελο ευχαρίστησης απλώθηκε στο πρόσωπο μου.
<< Ένταξει!ευχαριστω Άλις μου.τα λέμε>>της έστειλα ένα τελευταίο μύνημα και απενεργοποίησα το κινητό μου.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Οι επόμενες ώρες πέρασαν βασανιστηκά αργά. Προσπαθούσα να προσέχω στην παράδοση του μαθήματος και να κρατάω σημειώσεις όμως δεν είχε και πολύ αποτέλεσμα!Δεν ήταν λίγες οι φορές που χανόμουν στις σκέψεις μου και κοιτούσα στο κενό. Τώρα βρισκόμουν μπροστά από το φορτηγάκι μου και έψαχνα για τα κλειδιά μου στην τσάντα μου. Ένας δυνατός ήχος πάνω στο καπό με έκανε να γυρίσω αντανακλαστικά τρομάζοντας. Ο Τζέικ ήταν απέναντι μου.
"Τζέικ,με τρόμαξες!" είπα ξέπνοη.
" Συγγνώμη Μπέλλα."απολογήθηκε σκύβωντας το κεφάλι του."δεν το ήθελα!"
"Δεν πειράζει,δεν φταις εσύ. Εγώ ήμουν αφηρημένη."
"Μπέλλα....θέλεις να βγούμε αύριο;"ξεστόμισε γρήγορα τις λέξεις χωρίς να πάρει ανάσα.Μάλλον φοβόταν μην τον ξαναδιακόψουν!γέλασα με τον τρόπο που το είπε. Μόλις συννηδειτοποίησα τι είχε πει μου κόπηκε το γέλιο.
ΤΙ; Τι να του έλεγα τώρα; Από τη μια ήθελα να δεχτώ την πρόταση του γιατί περνούσα πολύ καλά μαζί του και απολάμβανα την παρέα του. Εκτός από αυτό ο Τζέικομπ ήταν αρκετά όμορφος και εγώ έπρεπε να το πάρω απόφαση ότι με τον Έντουαρντ δεν θα ήμουν ποτέ. Αλλά από την άλλη σκεφτόμουν αυτο που μου είχε πει ο Έντουαρντ. Δεν λέω φαινόταν πολύ καλός ο Τζέικ αλλά δεν τον ήξερα και πολύ καλά...το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι δεν είχα διάθεση να βγω και να διασκεδάσω όσο ήμουν μαλωμένη με τον κολλητό μου...και όχι μόνο!! Ήταν πολλά παραπάνω από ένας απλός κολλήτος!!!
για τυχον σχολια εδω!!! https://bellandedward.forumgreek.com/forum-f36/topic-t1198.htm ελπιζω να σας αρεσει!!