ENΟΤΗΤΑ "ΡΕΝΕΣΜΙ ΚΑΛΛΕΝ"
"Άλις τι γραβάτα είναι αυτή δεν μου αρέσει "γκρίνιαξα ενώ εκείνη έβγαζε μια μωβ-λιλά γραβάτα από την ντουλάπα.
"Ούτε εμένα μου άρεσες χθες αλλά σε ανέχτηκα "μου απάντησε. Το θέμα ήταν πως είχε δίκαιο σκεφτόμουνα συνέχεια την Μπέλλα. Τι κόλλημα έχω φάει μ' αυτήν την γυναίκα;
"Έντουαρντ, Έντουαρντ" η Άλις ούρλιαζε από πάνω μου."Τι σου συμβαίνει επιτέλους;" με ρώτησε ,ενώ στα χαρακτηριστικά της διαγραφόταν η απογοήτευση.
"Δουλειά" απάντησα ξερά και τράβηξα την γραβάτα από το χέρι της.
"Τόσο σημαντική είναι αγοράκι μου;" Με ειρωνεύτηκε λιγάκι…
"Μάλλον, για να το σκέφτομαι συνέχεια" δεν μου άρεσε που έλεγα ψέματα άλλα στην περίπτωση μου χρειαζόταν για να ξεφύγω από τις απανωτές ερωτήσεις της Άλις.
"Καλά. Θέλεις όταν έρθεις το βράδυ να σου κάνω μασάζ και..." δεν την άφησα να ολοκληρώσει την πρόταση!
Μονό που εγώ σκεφτόμουν άλλα χέρια να μου κάνουν μασάζ. Άλλα χέρια να με αγκαλιάζουν αλλά χείλη να με φυλάνε. Θέε μου τι έχω πάθει;
"Δεν θα έρθω το βραδύ" δικαιολογήθηκα γρήγορα πριν συνεχίσει…
Ήταν καλύτερα να μείνω μόνος και να σκεφτώ. Το πατρικό μου ήταν μια καλή λύση.
"Γιατί;" με ρώτησε με αυθάδεια.
"Δεν κατάλαβα θα πρέπει να δίνω και εξηγήσεις επειδή θα κοιμηθώ στην αδελφή μου;"
"Μα η αδελφή σου είναι 5 χρονών και έχει νταντά"
"Ακριβώς. Δεν γίνεται συνέχεια να είναι με μία νταντά επειδή ο Κάρλαιλ θέλει να γυρίζει με την Έσμι"
"Ναι καλά. Σε πίστεψα"
"Όχου Άλις! Δεν σε αντέχω. Μίλησα χθες με την Ρένεσμι και μου ζήτησε να πάω να την δω γιατί νιώθει μόνη. Τι θες;"
Έπεσε στην αγκαλιά μου."Συγνώμη αγάπη μου έχεις δίκαιο δεν ξέρω τι με έπιασε"
"Εντάξει λοιπόν πρέπει να πάω στην δουλειά" με φίλησε.
"Θα περάσω και εγώ μία βόλτα από εκεί"
"Ωραία" είπα ξερά!
"Καλημέρα"
"Γεια σου" είπα και έκλεισα την πόρτα πίσω μου…
Μόλις μπήκα στο γραφείο μου ο Κάρλαιλ μπήκε μέσα.
"Ποια είναι αυτή;"
"Καταρχάς μπαμπά ο κόσμος λέει καλημέρα το πρωί, αν σου λέει κάτι αυτό"
"Καλημέρα"
"Κατά δεύτερον, δεν είναι αυτή, είναι η Ιζαμπέλλα Σουάν, η νέα σου γραμματέας"
Ο Κάρλαιλ με κοιτούσε.
"Κάτι άλλο;"
"Μα δεν χρειαζόμουν γραμματέα"
"Ναι αλλά χρειαζόμουν εγώ και μου την έκλεβες. Φιλιά μπαμπά. Έχω δουλειά."
"Ναι γιατί μετά έχει να σε χαρεί και η Άλις"
"Όχι σήμερα θα έρθω σπίτι. Έχω καιρό να δω την Ρένεσμι και μου έχει λείψει πολύ"
Η μέρα πέρασε με πολύ δουλειά. Κάποια στιγμή αποφάσισα πως θα ήθελα ένα ντοσιέ που είχα δώσει στην Έσμι να τοποθετήσει. Έτσι την πήρα τηλέφωνο .Κανείς δεν απαντούσε. Θα έχει πάει τουαλέτα σκέφτηκα. Μετά από λίγη ώρα ξαναπροσπάθησα. Τίποτα. Οχού! Πήρα την Μπέλλα ίσως εκείνη ήξερε που ήταν η Έσμι.
"Παρακαλώ"
"Μπέλλα, ο Έντουαρντ είμαι, που είναι η Έσμι γνωρίζεις"
"Ναι Έντουαρντ. Στο γραφείο του κ.Κάρλαιλ"
"Πες της να τσακιστεί να έρθει"
Έκανα ένα τσιγάρο περιμένοντας ενώ προσπαθούσα να ξεκουραστώ. Η κοιλιά μου άρχισε να γουργουρίζει. Μάλλον θα έπρεπε να φάω κάτι. Άκουσα το τηλέφωνο να χτυπά.
"Έντουαρντ"
"Ναι Μπέλλα μου"
"Έντουαρντ μου, ο κ.Κάρλαιλ δεν απαντάει και η πόρτα είναι κλειδωμένη. Μήπως θα μπορούσα να σε βοηθήσω εγώ" προσφέρθηκε.
"Ε όχι εντάξει σε λίγο." είχα ανάγκη να πάω να φάω. Ένιωθα σουβλιές. Πήρα το σακάκι μου και περίμενα το ασανσέρ. Είδα την Μπέλλα να έρχεται και εκείνη.
"Γεια σου"
"Γεια. Που πας;"
"Ε να τσιμπήσω κάτι. Εσύ; αν επιτρέπετε." με ρώτησε.
"Και εγώ. Θες να πάμε μαζί ρώτησα;"
Φοβόμουν για την απάντηση της. Ήθελα τόσο πολύ που η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά.
"Ναι, φυσικά"
"Ωραία" της πρόσφερα το χέρι μου και εκείνη το δέχτηκε.
Μπήκαμε στο εστιατόριο και την ρώτησα για το πως πέρασε την μέρα της στο γραφείο. Μου μιλούσε κάναμε πλάκα. Μετά η συζήτηση πήγε στις σπουδές μας και ύστερα στην μουσική. Ήταν απίστευτο το πόσο ταιριάζαμε σ' αυτά τα θέματα. Κάποια στιγμή το τηλέφωνο μας διέκοψε.
"Συγνώμη"
"Έλα κοριτσάκι μου; Πως είσαι"
"Έντουαρντ!!άρχιζε να κλαίει"
"Τι συμβαίνει μωρό μου;"
"Χτύπησα το χέρι μου"
"Πως Ρενεσμάκο μου;"
"Να έπαιζα στην πισίνα και έπεσα κατά λάθος με δύναμη στην σκάλα της"
"Πονάς πολύ καρδιά μου;"
"Ναι. Θα έρθεις το βραδυ;"
"Φυσικά μωρό μου. Σου έχω χαλάσει ποτέ χατίρι;"
"Όχι"
"Δώσε μου λίγο την Τζέσικα τώρα. Σκέψου τι δώρο θέλεις να σου πάρω εσύ"
"Την κούκλα από την ταινία της Bardie και παγωτό"
"Εντάξει ζουζουνάκι μου"
"Πάρε την Τζέσικα"
"κ.Έντουαρντ;"
"Έλα Τζέσικα. Τι έγινε;"
"Χτύπησε το χέρι της στην μπάρα από τις σκάλες της πισίνας;"
"Πονάει πολύ. Έχει φουσκώσει κάτι;"
"Ναι"
"Αμάν ρε Τζέσικα και εσύ δεν το είδες το παιδί;"
"Τι ρωτάτε κ.Έντουαρντ αφού η Ρένεσμι την μία παίζει με το παπάκι της και την άλλη πηδάει από το βατήρα"
"Καλά. Ετοίμασε την για να έρθω να την πάω στο γιατρό."
"Εντάξει"
Η Μπέλλα με κοιτούσε.
"Η κόρη σου;"
"Όχι η αδελφή μου"
"αα"
"Λοιπόν πάμε γιατί χτύπησε το χέρι της και πρέπει να την πάω στο γιατρό"
"Ωχ το καημένο"
"Μπέλλα;"
"Ναι;"
"Μπορούμε να σταματήσουμε να πάρουμε παγωτό για την μικρή;"
"Φυσικά Έντουαρντ μου και το ρωτάς;"
Άφησα την Μπέλλα στην εταιρεία πήγα σπίτι πήρα δυο τρία πράγματα και έφτασα στην Ρενεσμι.
"Γεια σου Έντουαρντ"
"κα.Λουμπί τι κάνετε;" η οικιακή βοηθός μας τόσα χρόνια μου είχε σταθεί και σε μένα και στην Ρένεσμι καλύτερα και από μητέρα.
"Καλά είμαι αγόρι σου. Εσύ;"
"Δεν ξέρω κα.Λουμπί."
"Αγόρι μου , σου είχα πει ότι δεν συμφωνώ να συγκατοικείς με την Άλις χωρίς να ξέρεις τι είναι για σένα"
"Κολλητή"
"Ήταν τόσα χρόνια τώρα;"
"Δεν ξέρω, δεν ξέρω και το θέμα είναι ότι γνώρισα μια κοπέλα και"
"Πρέπει να σκεφτείς Έντουαρντ"
"Γι αυτό ήρθα εδώ. Αλλά προς το παρών το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ζωή μου είναι η Ρένεσμι"
"Στον κήπο παίζει παρότι που χτύπησε το χέρι της"
"Δεν την ξέρεις;"
"Την ξέρω ίδια σαν και εσένα"
"Άντε πάω να της κάνω έκπληξη. Βαλέ αυτό στο ψυγείο είναι το παγωτό της και προφιτερόλ για σένα "
"Σε ευχαριστούμε Έντουαρντ"
"Εγώ ευχαριστώ"
Προχώρησα προς τον κήπο και είδα την φιγούρα της μικρής μου. Μοιάζαμε πάρα πολύ. Με το λευκό της δερματάκι τα χρυσοκάστανα μαλλάκια και τα πράσινα ματάκια της. Μόλις με είδε, έφυγε από την κούνια και έτρεξε με όλη της την δύναμη ανοίγοντας τα χέρια της. Άνοιξα και εγώ τα δικά μου και με έριξε στο γρασίδι. Αφού την φίλησα λιγάκι την πήρα στην αγκαλιά μου και περπάτησα.
"Λοιπόν, τι κάνει το κερασάκι μου;"
"Καλά είναι. Εσύ;"
"Τι εγώ μπισκοτάκι μου;"
"Τι συμβαίνει;"
"Γιατί τουρτίτσα μου το λες αυτό;"
"Είσαι ερωτευμένος!!"