| Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης | |
|
+12mimikoulaki justnina22 Kristen Stewart marina scarlet rose $ofi@ + Edward WhiteQueen Bitten Pillows ΕΡΗ panagiota evi Kimberly 16 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Kimberly Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4678 Registration date : 24/09/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 1:50 | |
| Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Λένινγκραντ 1941. Ο πόλεμος μοιάζει μακριά από την πανέμορφη πόλη, όπου όλα μιλάνε για ένα λαμπρό παρελθόν, τότε που λεγόταν Αγία Πετρούπολη. Η Τατιάνα ζει τη σκληρή πραγματικότητα της σταλινικής Ρωσίας, στριμωγμένη σε δυο κάμαρες με όλη την οικογένειά της, όταν ο Χίτλερ εισβάλλει στη χώρα κι αρχίζει η τρομερή πολιορκία του Λένινγκραντ. Μέσα στους βομβαρδισμούς, στην πείνα και στον τρόμο, η Τατιάνα γνωρίζει τον έρωτα. Αλλά ο Αλεξάντερ, αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, κρύβει ένα μυστηριώδες κι επικίνδυνο παρελθόν. Κι ενώ ο αδυσώπητος χειμώνας κι ο γερμανικός στρατός πολιορκούν ασφυκτικά την πόλη ο φλογερός τους έρωτας απειλεί να διαλύσει την οικογένεια της Τατιάνας και ν' αποκαλύψει το φοβερό μυστικό του Αλεξάντερ. Αιχμάλωτοι ανάμεσα σε δυο φονικές δυνάμεις, οι δυο νέοι παρασύρονται από το χείμαρρο της ιστορίας, που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του... Οι κήποι της Τατιάνας Με το μυθιστόρημα Οι κήποι της Τατιάνας κλείνει η επική τριλογία που ξεκίνησε όταν η Τατιάνα ερωτεύτηκε τον Αλεξάντερ Μπέλοφ, αξιωματικό του Κόκκινου Στρατού, στη λαίλαπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Λένινγκραντ το 1941. Ύστερα από χρόνια χωρισμού, η ακλόνητη πίστη στην αγάπη τους τούς ξαναφέρνει κοντά και ξεκινούν μαζί μια καινούργια ζωή στην Αμερική. Έχουν αποδείξει ο ένας στον άλλο πως η αγάπη τους είναι μεγαλύτερη κι από τα χειρότερα δεινά του κόσμου. Όμως στο κλίμα φόβου και δυσπιστίας του Ψυχρού Πολέμου τα φαντάσματα του παρελθόντος απειλούν να καταστρέψουν την οικογένειά τους και την ευτυχία τους. Τατιάνα και Αλεξάντερ Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, συνέχεια του μυθιστορήματος Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης, που μεταφέρει τον αναγνώστη στην Ευρώπη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αλεξάντερ, αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, βαριά τραυματισμένος σ' ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, περιμένει να τον συλλάβει η σοβιετική μυστική αστυνομία. Ξέρει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σωθεί, αλλά είναι αποφασισμένος να σώσει την έγκυο γυναίκα του, την Τατιάνα. Για να το πετύχει αυτό, σκηνοθετεί το θάνατό του, και η Τατιάνα, βουτηγμένη στο πένθος, δραπετεύει. Αλλά τη φλόγα της αγάπης τους δεν μπορεί να τη σβήσει ούτε η λαίλαπα του πολέμου, και ο Αλεξάντερ, μέσα από δραματικές περιπέτειες, ψάχνει να ξαναβρεί την αγαπημένη του. Οι κήποι της Τατιάνας Με το μυθιστόρημα Οι κήποι της Τατιάνας κλείνει η επική τριλογία που ξεκίνησε όταν η Τατιάνα ερωτεύτηκε τον Αλεξάντερ Μπέλοφ, αξιωματικό του Κόκκινου Στρατού, στη λαίλαπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Λένινγκραντ το 1941. Ύστερα από χρόνια χωρισμού, η ακλόνητη πίστη στην αγάπη τους τούς ξαναφέρνει κοντά και ξεκινούν μαζί μια καινούργια ζωή στην Αμερική. Έχουν αποδείξει ο ένας στον άλλο πως η αγάπη τους είναι μεγαλύτερη κι από τα χειρότερα δεινά του κόσμου. Όμως στο κλίμα φόβου και δυσπιστίας του Ψυχρού Πολέμου τα φαντάσματα του παρελθόντος απειλούν να καταστρέψουν την οικογένειά τους και την ευτυχία τους. Τα φαγητά που έφτιαχνε η Τατιάνα για τον Αλεξάντερ μια ολόκληρη ζωή - γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι... Η συνέχεια της πολυαγαπημένης τριλογίας "Ο Μπρούντζινος καβαλάρης", "Τατιάνα και Αλεξάντερ" και "Οι κήποι της Τατιάνας". Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Τατιάνα έφτιαξε για πρώτη φορά λαχανόρυζο με κρέας για τον Αλεξάντερ. Ωστόσο οι αναμνήσεις της είναι ακόμα ζωηρές: η κάπως βραχνή, σιγανή φωνή της γιαγιάς της, το τραμ που είχε πάρει για να περάσει στην απέναντι όχθη, το απογευματινό φως που σιγά σιγά λιγόστευε, ο πόνος στο σπασμένο της πόδι καθώς περπατούσε κουτσαίνοντας· αλλά πάνω απ? όλα, η επιθυμία να φτιάξει κάτι για κάποιον, με μοναδικό σκοπό να τον ευχαριστήσει.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Kimberly στις Παρ 3 Ιουν 2011 - 18:45, 1 φορά | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 1:53 | |
| Επιτελους ενα απαραιτητο τοπικ..... Απο τις καλυτερες σειρες που εχουν γραφτει ποτε...Περιττο να πω πως τα εχω λιωσει τα βιβλια..ισως και λιγο παραπανω απο οτι εχω λιωσει του λυκοφωτος..... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 1:54 | |
| | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 1:59 | |
| Τοσο δυνατα συναισθηματα....τοσο εντονα που κυριολεκτικα σε παρασερνουν...μια σκηνη που δεν θα ξεπερασω ποτε.... - Σπόιλερ:
Στο πρωτο βιβλιο οταν η Τανια φευγει να βρει τον αδερφο της και π Αλεξαντερ τν βρισκει τραυματισμενη στο σιδηροδρομικο σταθμο και επειτα την φροντιζει...αχ θεε μου... Κι επειρα οταν την μεταφερει πισω στο Λενιγκραντ και αρχιζουν να πεφτουν οι βομβες...οταν την ρωταει αν φοβαται κι εκεινη απανταει πως να φοβηθω τωρα...Τι φιλι ηταν εκεινο.... κομματια της ψυχης μου εχω αφησει σε εκεινες τις σελιδες... | |
|
| |
panagiota Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 15885 Registration date : 19/05/2010
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability:
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:03 | |
| Εγώ περιττό να πω ότι δεν τα έχω διαβάσει κι έτσι δεν διαβάζω το spoiler. Όλο με κάτι εκπαιδευτικά συγγράμματα μπλέκομαι και μετά αργεί το μυαλό μου να ξελαμπικάρει... Ελπίζω το καλοκαίρι να προλάβω να καλύψω το χαμένο έδαφος. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:05 | |
| ευακι βγαινει στους κινηματογραφους του χρονου????????????? παει καταστραφηκα αμα γινει αυτοοοοοοοοοοοοοοο
| |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:09 | |
| Να το κανεις οπωσδηποτε Παναγιωτα μου...και στο εγγυωμαι πως απο αυτη την σειρα θα βγεις ξενυχτισμενη και ερωτευμενη οσο δεν παει...Ειχα φτασει σε σημειο να διαβαζω το βιβλιο μεσα στο σχολειο εν ωρα κατευθυνσης...κι οταν ειδα οτι ετσι δουλεια δεν γινεται πηρα ρεπο δυο μερες ωστε να μπορεσω να αφοσιωθω....κατι που δεν εχω κανει για κανενα αλλο βιβλιο...Δεν σκεφτομουν τιποτε αλλο...
Ναι λενε πως θα βγει στους κινηματογραφους το 2012 αλλα ακομη δεν ξερω κατα ποσο ισχυει...φημολογειται παντως αν και προς το παρον δεν υπαρχει κατι επισημο....Λογικα αν συμβει μεσα στους επομενους μηνες θα ξερουμε.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:12 | |
| να δω ολο αυτο στο σινεμα δεν ξερω αν θα αντεξω θα κλαιω πριν να μπω στην αιθουσα............. - Σπόιλερ:
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:16 | |
| Είχα ακούσει σχόλια ότι ενώ ξεκινά τέλεια, στην πορεία γίνεται βαρετό, έτσι δεν το αγόρασα. όσο για έρωτα... που να βρεθεί χώρος; ό, τι κενό υπήρχε από το σύζυγο, τον κατέβαλε ο Εντουαρντ | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:17 | |
| Σιγουρα θα πεθανω στο κλαμα δεν το συζητω...αν και δεν νομιζω πως ειναι δυνατον να περασουν ολο αυτο το συναισθημα μεσα απο μια απλη ταινια...Βεβαια στο χαρτι παντα ειναι πιο δυνατο αλλα φοβαμαι μηπως απογοητευτω στο τελος με την ταινια οπως συμβαινει πολλες φορες με τα βιβλια που επειτα εγιναν ταινιες...παντοτε κατι λειπει.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:18 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:19 | |
| Θα χτυπώ κι εγώ το κεφάλι μου στον τοίχο; | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:21 | |
| Δεν γινεται καθολου βαρετο....εμενα τουλαχιστον δεν με κουρασε.Νομζω πως ο ερωτας για τον Σουρα μπορει να ειναι ακομη μεγαλυτερος γιατι πραγματικα εξελισεται σε τελειως διαφορετικες καταστασεις.....και φαινεται πολυ πιο εντονος και αληθινος.Εδω μπορει να μην εχουμε να κανουμε με ενα ματσο βρικολακες που θελουν να σε ξεκανουν,εναν λυκανθρωπο που χωνεται παντου και εναν βρικολακα που αρνειται να ενδωσει...εχουμε ομως να κανουμε με πολεμο,εναν απαγορευμενο και κρυφο ερωτα μεσα σε μια οικογενεια,απογοητευσεις,θανατους,χωρισμους,αποστασεις και την πορεια της ιδιας της ζωης....
Αυτο ειναι πραγματικος ερωτας και αυτη ειναι πραγματικη αγαπη.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:29 | |
| - panagiota έγραψε:
- Θα χτυπώ κι εγώ το κεφάλι μου στον τοίχο;
κοιτα ειναι κατι που σου περναει συναισθηματα τοσο εντονα και σε κανει να εκτιμας τα απλα καθημερινα πραγματα περα απο το μεγαλειο της αγαπης και την αυτοθυσια του ενος για τον αλλον. εγω διαβαζοντας ειδικα το πρωτο μερος ξερεις ποσο εκτιμησα το ψωμακι που τρωμε καθε μερα?? αυτη την πεινα που περιγραφει και την δυστυχια του πολεμου εκανα μερες να την ξεπερασω............ τι να πω τωρα για να περιγραψω ολα αυτα που σου δινει αυτη η ιστορια πρεπει να γραφω ωρες. παντως αυτη η ιστορια και οι αγωνες πεινας ηταν τα βιβλια που με προβληματισαν πιο πολλοι απο ολα για ξεχωριστους λογους το καθενα | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 2:35 | |
| Συμφωνω...η εικονα της Μαρινας που εξινε τον τοιχο δεν θα την ξεχασω ποτε...Η στο τελος πως κατεληξαν να αντιμετωπιζουν τον θανατο... - Σπόιλερ:
Η σκηνη που η Ντασα πεθαινε και ρωτουσε την Τανια αν ειχε κανει ερωτα με τον Αλεξαντερ...απλα ενιωσα την καρδια μου να θρυμματιζεται...επειτα οταν την ειπε πως την αγαπαει...και εκεινη συνεχιζε μεχρι την τελευταια στιγμη να λεει στην Ντασα οτι εκεινη αγαπουσε...
Εκεινες οι σκηνες στο Λαζαρεβο ειναι το τελειο παραδειγμα για το ποσο πρεπει να εκτιμουμε τις στιγμες ευτυχιας που μας δινονται ακομη και κατω απο τις πιο δυσκολες συνθηκες...ακομη κι οταν δεν θελεις να ριξεις ουτε ενα βλεμμα σε ρολοι γιατι φοβασαι τις μερες που γλιστραν σαν νερο μεσα απο τα χερια μας...οταν θελεις να παγωσεις τον χρονο..... | |
|
| |
ΕΡΗ The Volturi
Αριθμός μηνυμάτων : 6673 Registration date : 03/03/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Influencing emotions
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 8:38 | |
| Από τις πιο αγαπημένες μου σειρές βιβλίων.Βιβλία γεμάτα συναίσθημα και πάθος. Αν και είμαι της άποψης ότι το δεύτερο έκανε λίγο κοιλιά.Στο τρίτο ξανά έστρωσαν τα πράγματα.Πάντως το πρώτο είναι το κάτι άλλο.Οι περιγραφές,οι σκηνές είναι όλες η μια καλύτερη από την άλλη.Ο Αλεξάντερ είναι από τους πιο αληθινούς ήρωες που έχω γνωρίσει.Είναι ¶ντρας με Α κεφάλαιο.Αγαπά απόλυτα και δεν διστάζει να θυσιαστεί για την αγαπημένη του.Κάνει όμως και τα λάθη του.Δεν είναι τέλειος σαν χαρακτήρας αλλά αυτό τον κάνει ακόμα πιο αληθινό.Όσοι δεν το έχουν διαβάσει αξίζει να το διαβάσουν. | |
|
| |
Bitten Pillows Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 44 Τόπος : xania Αριθμός μηνυμάτων : 728 Registration date : 18/12/2010
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Inflict Pain with Thoughs
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 10:09 | |
| ο αγγλικος τιτλος ποιος ειναι;; καποιοι εδω μεσα τα παιρνουν στα αγγλικα..... | |
|
| |
ΕΡΗ The Volturi
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Influencing emotions
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 13:06 | |
| Στα αγγλικα λεγεται BRONZE HORSEMAN το πρωτο.
| |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 15:28 | |
| Στα αγγλικα νομιζω πως ηταν ακομη καλυτερο.... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 18:23 | |
| Και αυτο γιατι δεν μπηκε πιο πανω... Τα φαγητά που έφτιαχνε η Τατιάνα για τον Αλεξάντερ μια ολόκληρη ζωή - γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι... Η συνέχεια της πολυαγαπημένης τριλογίας "Ο Μπρούντζινος καβαλάρης", "Τατιάνα και Αλεξάντερ" και "Οι κήποι της Τατιάνας". Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Τατιάνα έφτιαξε για πρώτη φορά λαχανόρυζο με κρέας για τον Αλεξάντερ. Ωστόσο οι αναμνήσεις της είναι ακόμα ζωηρές: η κάπως βραχνή, σιγανή φωνή της γιαγιάς της, το τραμ που είχε πάρει για να περάσει στην απέναντι όχθη, το απογευματινό φως που σιγά σιγά λιγόστευε, ο πόνος στο σπασμένο της πόδι καθώς περπατούσε κουτσαίνοντας· αλλά πάνω απ? όλα, η επιθυμία να φτιάξει κάτι για κάποιον, με μοναδικό σκοπό να τον ευχαριστήσει. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 18:43 | |
| | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Παρ 3 Ιουν 2011 - 19:01 | |
| Δεν πειραζει για αυτο ειμαι εγω εδω... | |
|
| |
ΕΡΗ The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Δευ 6 Ιουν 2011 - 11:08 | |
| Αυτο ειναι συνεχεια η απλα συνταγες? | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Δευ 6 Ιουν 2011 - 11:11 | |
| Δεν ειναι συνεχεια...απλως δειχνει στιγμιοτυπα απο την ζωη τους που εχουν να κανουν με τις συνταγες που παρουσιαζει... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης Τετ 22 Ιουν 2011 - 18:12 | |
| Έχω διαβάσει 250 σελίδες από το πρώτο. Έχω ακόμη... - Σπόιλερ:
Σκοτσέζικο ντουζ αυτός ο Αλεξάντερ! Αν τον είχα πρόχειρο μπροστά μου, θα του 'βαζα τις φωνές!!!! Πάει καλά; Τι οικτρή δικαιολογία να είναι με την αδελφή της για να μπορεί να βλέπει την Τατιάνα, να κανονίζουν να παντρευτούν με την αδελφή της!!!!!! και ταυτόχρονα να συμπεριφέρεται έτσι στην Τατιάνα; Κι αυτή σκοτώνεται να τον ευχαριστήσει.... Αμ δε, φούρκα (ξύλο) που θέλει, όπως λέει κι η γιαγιά μου! Ξεκινώντας, είπα ''Αχ, τι άντρας!''. Αφού την έσωσε είπα και πάλι ''Αχ, τέλειος!'' (τη σελίδα 168 τη διάβασα 2 φορές). Αλλά να αποφασίσει σύντομα να πάρει θέση για το ποια θα είναι η γυναίκα που θα είναι δίπλα του γιατί με τσατίζει!
Δε λέω, σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκομαι για να δω την εξέλιξη. edit by Ερη:Επειδη υπαρχουν μελη που δεν εχουν διαβασει το βιβλιο οτι αφορα λοιπον την υποθεση να μπαινει μεσα σε σπιολερ για να μην τους το χαλασουμε. | |
|
| |
| Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης | |
|