Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Η συνέχεια της διάσημης σειράς βιβλίων έρχεται στα βιβλιοπωλεία στις 4 Αυγούστου με τίτλο «Midnight Sun» και αφηγείται την ιστορία του «Λυκόφωτος» από την πλευρά του Edward Cullen.
"Bella is with Edward. She's a part of this family, and we protect our family."
Carlisle Cullen, Twilight
Character of the Week
Rosalie Lillian Hale
(born 1915 in Rochester, New York) is a member of the Olympic coven.
She is the wife of Emmett Cullen and the adoptive daughter of Carlisle and Esme Cullen, as well as the adoptive sister of Jasper Hale (in Forks, she and Jasper pretend to be twins), Alice, and Edward Cullen.
Rosalie is the adoptive sister-in-law of Bella Swan and adoptive aunt of Renesmee Cullen, as well as the ex-fiancée of Royce King II.
Στο κατώφλι µιας νέας εποχής για τη Ροδεσία, η Μάντριγκαλ, έχοντας χάσει τον άντρα της λίγες µονάχα ώρες µετά τον γάµο τους, θρήνησε βαθιά την απώλειά του και αποφάσισε να ζήσει µε τη θύµησή του. Όµως δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα της ζητούσαν να πάρει τη θέση της συζύγου του βασιλιά.
Ο βασιλιάς Έντουαρντ, αφού γνώρισε την απόλυτη ευτυχία δίπλα στη γυναίκα που λάτρεψε όσο καµία, την Άµπερλιν, δέχτηκε το σκληρότερο χτύπηµα της µοίρας όταν εκείνη πέθανε πριν προλάβει να φέρει στον κόσµο το παιδί τους. Ωστόσο, προκειµένου ν' ανταποκριθεί στα βασιλικά του καθήκοντα και να χαρίσει έναν διάδοχο στη Ροδεσία, είναι υποχρεωµένος να παντρευτεί ξανά και απ' όλες τις υποψήφιες επιλέγει τη Μάντριγκαλ.
Μήπως όµως το όνοµα της νέας του συζύγου κουβαλά µια σκοτεινή µοίρα; Άραγε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει το πεπρωµένο; Θα καταφέρει η Μάντριγκαλ να ξυπνήσει την αγάπη στην καρδιά του άντρα και βασιλιά της; Κι εκείνος θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα αισθήµατά του πριν χάσει τα πάντα για άλλη µια φορά;
Θέμα: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Σαβ 9 Ιουλ 2011 - 17:59
Μιας και παρατήρησα ότι κανένας δεν έχει κάνει κανένα τόπικ για τη τετραλογία του Έραγκον αποφάσισα να το ανοίξω. Εδώ μπορείτε να αφήνετε σχόλια για μια από τις καλύτερες,κατα τη γνώμη μου,σειρές επιστημονικής φαντασίας. Αλλά πρώτα απ'όλα,τα έχετε διαβάσει;
twilightFOREVER Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4265 Registration date : 25/07/2009
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Σαβ 9 Ιουλ 2011 - 18:37
Έχω τα πρώτα δύο βιβλία και τα έχω διαβάσει αλλά δεν έχω ενθουσίαστει. Είναι βασικά από τα λίγα βιβλία που μπόρω να πω ότι δεν μου άρεσουν καθόλου. Και δεν μου αρέσει να κάνω αρνητικά σχόλια για ένα βιβλίο. Το δεύτερο βιβλίο το τελείωσα με το ζόρι και το είχα μάλιστα αφήσει για λίγο καιρό προσπαθώντας να το δω με νέο μάτι και το ξαναξεκίνησα πιέζοντας τον εαυτο μου να το τελείωσει. Ήταν και τεράστιο το άτοιμο σχεδόν 1000 σελίδες!!
Δεν ξέρω εαν θα συνέχισω την σειρά αλλά επείδη δεν μου αρέσει να αφήνω τίποτα στην μέση μάλλον όταν θα βγει και το τέταρτο-και ελπίζω τελευταίο- βιβλίο στην Ελλάδα να αγόρασω και το τρίτο και το τετάρτο και να τα διαβάσω να δω μόνο που θα καταλέιξει η ιστόρια αν και είναι προφανές.
Βασικά το χείροτερο για αυτήν την σειρά είναι η γραφή του Παολίνι. Την βρίσκω απίστευτα κουραστική υπερβόλικα περιγραφική - σαν να προσπαθεί να αντιγράψει τον Τολκιν και να μην τα καταφέρνει- και γενικότερα από τις λίγες φόρες που βαρίεμαι να διαβάσω ένα βιβλίο επείδη με αποκοιμίζει η γραφή. Και δεν είναι ότι είναι βαριά. Έχω διαβάσει πολύ βαριά βιβλία που είναι και τόμοι και μου άρεσαν, είναι ότι είναι κουραστική. Κάθε φόρα που το έπιανα στα χέρια μου μου έπερνε 50 σελίδες να την συνιθίσω και να βυθίστω στο βιβλίο.
Εκτός της γραφής το βιβλίο ίδιαιτερα το πρώτο αλλά και το δεύτερο νίωθω ότι είναι αντιγραφη του Άρχοντα των δακτυλιδιων. Εκτος αυτου νιώθω ότι τραβάει την υπόθεση από τα μαλλία. Αρχικά θα ήταν τριλογία και τελικά το έκανε τετραλογία χώρις να υπάρχει ιδιαίτερη πλοκή και με προοπτικες να γίνει τετραλογία.
Κατα δεύτερον τα βιβλία τα κάνει υπερβολίκα τεράστια γεμιζόντας τα με φλυαριες. Το δεύτερο πχ θα μπορουσε να ήταν και 500 σελίδες-τα μισά δηλάδη- και θα ήταν πολύ καλύτερο. Δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Γενικότερα αυτή η σείρα απλά δεν είνα για μένα. Αυτή είναι αποκλίστικα η δικία μου άποψη και ζήτω συγγνώμη σε όποιον λάτρευει αυτή την σείρα ή του αρέσει.
Είδα και την ταινία του πρώτου βιβλίου -αλήθεια τα αλλά θα βγουν σε ταινία;- και την βρήκα άθλια. Το βιβλίο το όποιο δεν μου άρεσει όπως προαναφερα ήταν πολύ καλύτερο. Τα άλλαξαν σχεδόν όλα. Από τις πιο μίκρες λεπτομέρειες μέχρι τα πιο βασικά σημεία της πλοκής. Γενικά πάντως έχω την αίσθηση πως αυτή η σείρα φωνάζει "Θέλω να γίνω Άρχοντας των Δακτυλιδιών και δεν μπόρω".
Ξαναλέω πως αυτή είναι αποκλείστικα ή δικία μου άποψη και δεν προσπαθω να την επιβάλω σε κανέναν. Ζήτω συγγνώμη ξανα σε όποιον άρεσει η σειρά. Ο τόνος μου δεν είναι υπεροπτικός ή σαρκαστικός ή κοροιδευτικός ή κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η ειλικρινής μου άποψη. Δεν προσπαθώ να προκαλέω εντυπώσεις ή να προκαλέσω κάποιον ή κάτι παρόμοιο. Απλά αυτή η σειρά δεν είναι για μένα.
Teodan Midnight Sun Vampire
Τόπος : Θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 4153 Registration date : 25/05/2011
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Σαβ 9 Ιουλ 2011 - 18:51
Συμφωνώ σε κάποια πράγματα μόνο. Πρώτα από όλα πιστεύω ότι πράγματι κάνει γλαφυρές και λεπτομερείς περιγραφές αλλά δε σε κουράζουν όπως γινόταν ας πούμε στη δική μου περίπτωση με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το μέγεθος των βιβλίων είναι τέτοιο γιατί προσπαθεί να σε κάνει να μπεις και εσύ σε αυτόν τον κόσμο. Όσο για την αντιγραφή δε νομίζω ότι υπάρχει βιβλίο που να περιλαμβάνει ορκ,ξωτικά και άλλα τέτοια πλάσματα χωρίς να αντιγράφει τον Άρχοντα.Ο Άρχοντας τα ξεκίνησε όλα.Δε γίνεται να μην υπάρξει αντιγραφή.Και όλοι θα ήθελαν να γίνουν σαν τον Τόλκιν αλλά εγώ δε παρατήρησα κάποια ιδιαίτερη επιμονή του Παολίνι στο να γίνει ο Τόλκιν στη θέση του Τόλκιν. Έπειτα,είναι αλήθεια το ότι το τρίτο το τράβηξε από τα μαλλιά γιατί εντάξει και εγώ αν έγραφα βιβλία και είχαν τέτοια απήχηση,θα προσπαθούσα να το πάω όσο δε τραβάει.Αλλά και πάλι το τρίτο δεν είναι ότι είναι ανούσιο επειδή προσπάθησε να αυξήσει τα βιβλία.Απλώς θα μπορούσε να βάλει και το 4ο αλλά τότε θα ήταν πραγματικά τεράστιο. Η ταινία ήταν πράγματι άθλια και ευτυχώς δε θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν άφησαν προοπτικές. Όσο για τα βιβλία ναι δυστυχώς θα είναι 4. Αλλά όπως είπες,ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα...
xrysanthi The Volturi
Ηλικία : 46 Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 8719 Registration date : 08/11/2010
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Σαβ 9 Ιουλ 2011 - 19:36
twilightFOREVER έγραψε:
Έχω τα πρώτα δύο βιβλία και τα έχω διαβάσει αλλά δεν έχω ενθουσίαστει.
Βασικά το χείροτερο για αυτήν την σειρά είναι η γραφή του Παολίνι. Την βρίσκω απίστευτα κουραστική υπερβόλικα περιγραφική - σαν να προσπαθεί να αντιγράψει τον Τολκιν και να μην τα καταφέρνει- και γενικότερα από τις λίγες φόρες που βαρίεμαι να διαβάσω ένα βιβλίο επείδη με αποκοιμίζει η γραφή. Και δεν είναι ότι είναι βαριά. Έχω διαβάσει πολύ βαριά βιβλία που είναι και τόμοι και μου άρεσαν, είναι ότι είναι κουραστική. Κάθε φόρα που το έπιανα στα χέρια μου μου έπερνε 50 σελίδες να την συνιθίσω και να βυθίστω στο βιβλίο.
Εκτός της γραφής το βιβλίο ίδιαιτερα το πρώτο αλλά και το δεύτερο νίωθω ότι είναι αντιγραφη του Άρχοντα των δακτυλιδιων. Εκτος αυτου νιώθω ότι τραβάει την υπόθεση από τα μαλλία. Αρχικά θα ήταν τριλογία και τελικά το έκανε τετραλογία χώρις να υπάρχει ιδιαίτερη πλοκή και με προοπτικες να γίνει τετραλογία.
Κατα δεύτερον τα βιβλία τα κάνει υπερβολίκα τεράστια γεμιζόντας τα με φλυαριες. Το δεύτερο πχ θα μπορουσε να ήταν και 500 σελίδες-τα μισά δηλάδη- και θα ήταν πολύ καλύτερο. Δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Γενικότερα αυτή η σείρα απλά δεν είνα για μένα. Αυτή είναι αποκλίστικα η δικία μου άποψη και ζήτω συγγνώμη σε όποιον λάτρευει αυτή την σείρα ή του αρέσει.
Είδα και την ταινία του πρώτου βιβλίου -αλήθεια τα αλλά θα βγουν σε ταινία;- και την βρήκα άθλια. Το βιβλίο το όποιο δεν μου άρεσει όπως προαναφερα ήταν πολύ καλύτερο. Τα άλλαξαν σχεδόν όλα. Από τις πιο μίκρες λεπτομέρειες μέχρι τα πιο βασικά σημεία της πλοκής. Γενικά πάντως έχω την αίσθηση πως αυτή η σείρα φωνάζει "Θέλω να γίνω Άρχοντας των Δακτυλιδιών και δεν μπόρω".
Ξαναλέω πως αυτή είναι αποκλείστικα ή δικία μου άποψη και δεν προσπαθω να την επιβάλω σε κανέναν. Ζήτω συγγνώμη ξανα σε όποιον άρεσει η σειρά. Ο τόνος μου δεν είναι υπεροπτικός ή σαρκαστικός ή κοροιδευτικός ή κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η ειλικρινής μου άποψη. Δεν προσπαθώ να προκαλέω εντυπώσεις ή να προκαλέσω κάποιον ή κάτι παρόμοιο. Απλά αυτή η σειρά δεν είναι για μένα.
καλύτερα δεν θα μπορούσα να τα είχα πει με δύο λόγια πολύ κουραστικό βιβλίο... με ονόματα που όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να συγκρατήσω με τίποτα με αποτέλεσμα απο ένα σημείο και ύστερα να μην θυμάμαι ποιος είναι ποιος και τι κάνει ωραίες περιγραφές όσο αφορά τα μέρη τις τοποθεσίες αλλά μέχρι εκεί όσο αφορά την κακή αντιγραφή του Τόλκινκ συμφωνώ απόλυτα και η ταινία αίσχος οι περιγραφές του στο βιβλίο ήταν κλάσης ανώτερες απο αυτό που βλέπαμε ελπίζω να μην σας απογοήτευσα αλλά τα βιβλία του είναι για γερά νεύρα και για όσους έχουν πολύ καλή μνήμη για να μην μπερδεύονται με τα περίπλοκα ονόματα και καταστάσεις που σε ένα σημείο χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια
ΥΓ Και όλοι θα ήθελαν να γίνουν σαν τον Τόλκιν αλλά εγώ δε παρατήρησα κάποια ιδιαίτερη επιμονή του Παολίνι στο να γίνει ο Τόλκιν στη θέση του Τόλκιν. μην ξεχνάς την ηλικία του συγγραφέα... θα μπορούσε κάλλιστα να το ξεκίνησε σαν ένα φανφινκ και κάποιος να του είπε ενδιαφέρον για βιβλίο... έτσι έγινε αναγκαστικά η σύγκριση... γιατί έχει πολλά κοινά σημεία με τον Τόλκιν
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Σαβ 9 Ιουλ 2011 - 20:04
Πραγματικά τόσο περίπλοκα ονόματα είχε;Μου φάνηκε ότι ήταν όλα πολύ ξεκάθαρα...Ίσως έφταιγε το ότι το διάβασα μετά τον Άρχοντα. Για ακρίβεια από μόνος του αποφάσισε να το εκδώσει στον εκδοτικό οίκο του πατέρα του. Μα ο Τόλκιν είναι ο πατέρας τέτοιου είδους βιβλίων.Οι άλλοι θα αντιγράφουν στοιχεία του.Η επιτυχία θα ανήκει σε όσους καταφέρουν να προσθέσουν και δικά τους στοιχεία. Και ο Παολίνι κατάφερε να δώσει βάθος στους ήρωες τους. Βέβαια αυτή είναι δική μου γνώμη...
ade Twilight Human
Αριθμός μηνυμάτων : 1 Registration date : 14/08/2011
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Κυρ 14 Αυγ 2011 - 20:57
exw diavasei kai ta tria biblia k perimenw me anypomonysia perimenw na ekdo8ei to tetarto ... ta tria prwta biblia ta brhka polu endiaferon kai symfwna me kritikous biblion htan polu kl
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Κυρ 14 Αυγ 2011 - 21:11
Και εγώ ανυπομονώ αλλά ακόμα δεν έχει βγει ούτε στα αγγλικά οπότε θα αργήσει πολύ για να εκδωθεί εδώ.
P.S Επειδή μάλλον είσαι καινούργιος δε θα έχεις διαβάσεις τους κανονισμούς(ούτε εγώ τους είχα διαβάσει ) και έτσι δε θα έχεις δει ότι απαγορεύονται τα greeklish.Πρέπει να γράφεις ελληνικά αλλιώς θα σου κάνουν παρατήρηση οι διαχειριστές...
mR.Geo Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 27 Τόπος : City of Glass Αριθμός μηνυμάτων : 2745 Registration date : 29/06/2009
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Σαβ 5 Νοε 2011 - 11:24
Εμένα μου τα δάνεισε ένα παιδί (αυτό είχα φέρει στη συνάντηση του Remember Me, όποιος θυμάται :Ρ) το πρώτο και το δεύτερο. Το δεύτερο με κούρασε και του το επέστρεψα πίσω. Ύστερα από καθαρή περιέργεια το δανείστηκα κι από ένα άλλο παιδί και το τέλειωσα!!! Από περιέργια πάλι ήθελα το τρίτο και το δανείστηκα από το παιδί που μου δάνεισε το πρώτο (πολλές φορές λέω αυτή τη λέξη σήμερα!) και μετά το σταμάτησα και ξεκίνησα άλλα κι αυτό το παράτησα. Μου φαίνεται πολύ τεράστιο και δεν εχω όρεξη. Επιπλέον ο Παολίνι το κάνει πολύ βαρετό με τις σκηνές κλπ. Η μάχη στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου μ'άρεσε... και ναι θα το πω. Μ'άρεσε πολύ πιο πολύ η ταινία όσο διαφορετική κι ελεεινά βασισμένη ήταν στο βιβλίο. Ίσως κάποια μέρα διαβάσω το τρίτο, αλλά δε το βλέπω. Να μου πείτε τι έγινε στο τέταρτο να μου φύγει η περιέργεια κι εμένα!
frozen New Moon Victim
Ηλικία : 26 Τόπος : Στην αγκαλιά του Andy μου! <3 Αριθμός μηνυμάτων : 234 Registration date : 11/07/2011
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Πεμ 10 Νοε 2011 - 14:54
Ναι η αλήθεια είναι ότι το μπρίσινγκρ ήταν κάπως κουραστικό αλλά και πάλι το λάτρεψα.Ανυπομονώ τώρα να βγει και το τέταρτο(και τελευταίο) στα ελληνικά(έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Αμερική)!
Dalia Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 35 Τόπος : Avengers Tower Αριθμός μηνυμάτων : 8228 Registration date : 01/11/2011
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Πεμ 10 Νοε 2011 - 17:46
θεωρω αυτη την σειρα βιβλιων σχετικα καλη το εραγκον ηταν παρα πολυ ωραιο και σε εκανε απιστευτα να διαβασεις το επομενο...το 2ο βιβλιο ηταν πραγματικα πολυ κουραστικο ειδικα στα τελευταια κεφαλαια γιατι εμενα προσωπικα με ενδιεφερε τι εκανε αυτος οχι ο ξαδερφος του ετσι το βρηκα πολυ κουραστικο ενω θες να μαθεις τι θα συμβει να στο κοβει και να σου λεει αλλα...στο τριτο βαρεθηκα παρα πολυ γιατι εκτος οτι το τραβηξε απο τα μαλλια συμφωνω παρα πολυ με αυτο δεν μπορω αυτες τις τοσο εκτενεστατες περιγραφες του παολινι...με κουραζουν και βαριεμαι θυμαμαι χαρακτηριστικα δυο παραδειγματα απο το τριτο βιβλιο...η διαδικασια κατασκευης του σπαθιου που αν δεν κανω λαθος εγινε σε ενα ολοκληρο κεφαλαιο ή και δυο δεν θυμαμαι καλα το βρηκο ακρως υπερβολικο και εκει που βρισκοταν στο συμβουλιο των νανων και ο ενας κοιτουσε εκεινον που φορεσε αυτο και αυτο και εκεινος κοιτουσε αυτον που φορουσε αυτο και αυτο σε μια ολοκληρη σελιδα τι φορουσε ο καθενας...!!δεν μας λυπαται καθολου...ομως το τελειωσα και μπορει να διαβασω και το επομενο αν πεσει στα χερια μου απο απλα καθαρη περιεργεια και μονο για να δω πως τελειωνει...επισης πιστευω οτι αφου θελει το ξωτικο (αιρα αν δεν κανω λαθος την λενε ειναι καιρος που εχω διαβασει το βιβλιο)και εκεινη δεν τον θελει ας την ξεπερασει να τελειωσουμε τι μας βασανιζει σε τρια ολοκληρα βιβλια ειναι εκνευριστικο...οσο για την ταινια ηταν η προσωποποιηση της αθλιοτητας για μενα....ο παολινι τα ελεγε σαφως καλυτερα....ελπιζω ουτε εγω να μην εθιξα κανεναν λεγοντας την γνωμη μου...
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Πεμ 10 Νοε 2011 - 21:10
ΓΙατί όλοι λέτε ότι ελπίζετε να μη θίξετε κανέναν;Δεν έγραψε κανείς από εμάς το βιβλίο.Ή μήπως όχι; Αν και γενικώς συμφωνώ με αυτά που είπες i love edward 2 για τις εκτενείς περιγραφές,οι σκηνές που ανέφερες μού είχαν αρέσει πολύ Για εμένα η περιγραφή από τη μεριά του Ρόραν ήταν όπως έγινε και στο BD με τον Τζέικομπ.Μας άφησε να γνωρίσουμε καλύτερα έναν χαρακτήρα που θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όσο για την Άρυα(σωστά θυμάσε) αν ένα βιβλίο δεν έχει και λίγο έρωτα από τη μια μόνο πλευρά,του Έντουαρντ στην προκειμένη περίπτωση, τότε τι έχει;
i love edward 2 Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 31 Τόπος : N.Λεσβου Αριθμός μηνυμάτων : 1266 Registration date : 08/04/2010
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Παρ 11 Νοε 2011 - 1:18
δεν ειναι ετσι στο λυκοφως υπαρχουν αμοιβαια αισθηματα εστω και αν οντως δεν αποκαλυπτονται στην αρχη αλλα μετα τα εμποδια ξεπερνιουνται και γεννιεται ενας μεγαλος ερωτας στην περιπτωση της μπελλα με τον εντι ενω εδω τρια βιβλια και ακομα τιποτα ποτε περιμενει στο τελευταιο? η σκηνη με το σπαθι ηταν οντως σημαντικη αλλα θα μπορουσε να την περιορισει ηταν τεραστια σε εκταση...οσον αφορα την πλευρα του τζεικ στην χαραυγη δεν μου αρεσε η επιλογη της meyer να βαλει κεφαλαια απο την μερια του τζεικομπ ενω ακομα δεν εχουμε δει τιποτα απο την μερια του εντι επισημα εκδωμενο...ναι μεν ηταν χρησιμες πληροφοριες αλλα θα μπορουσα να ζησω και χωρις αυτες...τι να κανουμε ειμαι μεχρι το κοκκαλο
Θέμα: Απ: Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι Παρ 11 Νοε 2011 - 7:37
Για να φανταστείς πόσο είμαι,ήθελα να γράψω "αν ένα βιβλίο δεν έχει και λίγο έρωτα από τη μια μόνο πλευρά,του Έραγκον στην προκειμένη περίπτωση," και αντί για Έραγκον έβαλα Έντουαρντ
Η Κληρονομιά του Κρίστοφερ Παολίνι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης