5. ΤΙΜΩΡΙΑ
Προχωρούσα βιαστικά κατευθυνόμενος προς το δασάκι όπου ήξερα ότι θα κάθονταν η παρέα της Κάτια με μοναδικό σκοπό να βρω τον Χάρη. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάει από την ένταση και τα νεύρα που με είχαν κατακλύσει αλλά έκανα μεγάλες προσπάθειες να ηρεμήσω επικεντρώνοντας την προσοχή στην αναπνοή μου. Το δασάκι από μακριά φαινόταν πολύ ήσυχο μέσα στην σιγαλιά της νύχτας όμως ήξερα πολύ καλά ότι στην άλλη άκρη του τα παιδιά διασκεδάζανε πίνοντας και ανάβοντας φωτιές. Άρχισα να περπατάω κατά μήκος του δάσους και η επιβλητική ατμόσφαιρα κατένευσε και την παραμικρή σύγχυση μέσα μου, έτσι ήρεμος πήγαινα να αντιμετωπίσω τον Χάρη. Φτάνοντας στο ξέφωτο τα παιδιά σταμάτησαν να πίνουν και να γελάνε και όλοι έστρεψαν την προσοχή τους σε μένα.
-Ποιος από εσάς είναι ο Χάρης?
-Εγώ εσύ ποιος είσαι?
-Με λένε Έντουαρντ και θέλω να σου μιλήσω ιδιαιτέρως για λίγο
-Φυσικά έλα.
Τον ακολούθησα και απομακρυνθήκαμε αρκετά από την υπόλοιπη παρέα. Ακούμπησε την πλάτη του σε ένα δέντρο και με κοίταξε επιφυλακτικά.
-Πες μου τι θέλεις?
-Λοιπόν άκου δεν ήρθα εδώ για να κάνω φασαρία έμαθα τι κάνατε στην Μπέλλα και θα ήθελα τουλάχιστον αν δεν της ζητήσετε συγνώμη να σβήσετε τα βίντεο, ώστε να μην δημοσιευτούν πουθενά.
-Χαχα μάλιστα τι λες ρε φίλε και ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις τι θα κάνουμε?
-Κάποιος που δεν θες να τον δεις να θυμώνει…
-Οκ καλά γελάσαμε και σήμερα λοιπόν πάω γιατί με περιμένουν και κάτι γκομενάκια.
Δεν άντεξα άλλο είχα έρθει με τις καλύτερες προθέσεις και αυτό το κωλόπαιδο με είχε φτάσει στα όρια μου και τώρα έφευγε χωρίς να κάνει τίποτα από ότι του είπα, τον έπιασα από το γιακά και τον κόλλησα σε ένα δέντρο.
-Άκου να σου πω εδώ παλιόπαιδο θα κάνεις ότι σου πω εγώ γιατί αλλιώς θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα μ’άκουσες? Γι αυτό πάρε τα τσιράκια σου και πες τους να τα σβήσουν γιατί θα έχετε κακά ξεμπερδέματα.
-Να πας στο διάολο είπε και τα χέρια του άρχισαν να σφίγγουν γύρω από τον λαιμό μου. ένιωθα την αναπνοή μου να κόβεται και τα πνευμόνια μου να καίνε από την έλλειψη οξυγόνου αλλά δεν τα έβαλα κάτω. Του έδωσα μια γερή κλοτσιά στην κοιλιά και αμέσως έπεσε κάτω αποδεσμεύοντας τον λαιμό μου και επιτρέποντας μου να βρω ξανά την αναπνοή μου. Ήταν ακόμα πεσμένος κάτω και έτσι άρχισα να του χώνω μπουνιές και κλοτσιές όπου έβρισκα στο πρόσωπο την κοιλιά παντού.
-Σταμάτα παλιομαλάκα σταμάτα.
-Γιατί να σταματήσω για να πας να δουλέψεις και άλλα κοριτσάκια Δον Ζουάν της πεντάρας λέγε.
-Όχι εντάξει θα της σβήσω.
-Λες ψέματα για αυτό φρόντισε να το κάνεις αλλιώς θα έχεις μπλεξίματα με την αστυνομία.
-Ε….γ..ω γιατι?
-Ω! ξέρεις πάρα πολύ καλά μια ανώνυμη καταγγελία να κάνω για ναρκωτικά και σας έχει πιάσει όλους.
-Όχι ψέματα εγώ ποτέ.
-Ναι καλά σε πίστεψα και επειδή ξέρω πολύ καλά τι λέω να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω με πολύ μεγάλη μου χαρά.
-Εντάξει άσε με να σηκωθώ και τα σβήσουμε όλα τώρα…δεν θέλω να μπλέξω.
-Πολύ σοφή απόφαση.
Τον σήκωσα αλλά δεν τον άφησα από το χέρι τον έσυρα μπροστά και πήγαμε στα παιδιά.
-Ρε μαλάκα τι έπαθες? Τι σου έκανε αυτός το μάτι σου είναι μελιτζανί….. χαχαχαχα
-Σκάσε Τζέιμς και φέρε μου το κινητό σου και όσοι έχετε βίντεο με την Μπέλλα.
-Γιατί ρε συ αφού είπαμε.
-Άλλαξαν τα σχέδια…
-Με τίποτα ξέχνα το τέτοια πλάκα δεν την σβήνω.
-Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσουμε μια και καλή ή θα του δώσεις το κινητό ή θα σου φορέσει η αστυνομία βραχιολάκι κατάλαβες?
-Τι λέει αυτός Χάρη?
-Αυτό που άκουσες ΔΩΣΤΟ ΜΟΥ ΤΩΡΑ…
Μαζέψαμε σταδιακά όλα τα κινητά και έψαξα το καθένα ξεχωριστά αφού σιγουρεύτηκα ότι τα έσβησα όλα γύρισα στον Χάρη και του είπα.
-Λοιπόν τώρα που όλα τακτοποιήθηκαν φεύγω μην τολμήσεις και κάνεις καμιά μαλακία γιατί όταν λέω κάτι το εννοώ.
Αρκέστηκε σε ένα κούνημα του κεφαλιού του για επιβεβαίωση και εγώ άρχισα να περπατάω προς την αντίθετη κατεύθυνση για να βγω από το δάσος και να πάω σπίτι μου να ηρεμήσω. Η σημερινή μέρα ήταν τόσο γεμάτη από γεγονότα και καταστάσεις και ένιωθα τώρα πλέον όλο το βάρος αυτών στους ώμους μου, το μόνο που ήθελα ήταν να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω. Περπατούσα ήρεμα ανάμεσα στα δέντρα όταν άκουσα βήματα πίσω μου κάποιος με ακολουθούσε. Γύρισα και κοίταξα πίσω μου όταν ξαφνικά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από κάποιο αντικείμενο και τα πάντα γύρω μου άρχισαν να χάνονται. Λίγο πριν χάσω τελείως τις αισθήσεις μου ένιωσα μια δυνατή σουβλιά στο χέρι μου από κάτι αιχμηρό και γέλια να ακούγονται παντού.
ΜΠΕΛΛΑ
Ξύπνησα από ένα δυνατό ήχο που τρυπούσε τα αυτιά μου, κοίταξα γύρω μου και συνειδητοποίησα ότι κάποιος με έπαιρνε τηλέφωνο η οθόνη έγραφε το όνομα του Έντουαρντ πάτησα το κουμπί της έναρξης αλλά από μέσα δεν ακουγόταν τίποτα.
-Έντουαρντ?
-Μπέ..λλα συγνώμη που σε ξύπνησα αλλά χρειάζομαι την βοήθεια σου και δεν ήξερα ποιον άλλον να πάρω.
-Τι έγινε Έντουαρντ πες μου τι έπαθες….κοίταξα το ρολόι μου… στις πέντε η ώρα το πρωί?
-Είναι μεγάλη ιστορία πάντως είμαι στο δασάκι και κάποιος με χτύπησε αιμορραγεί το χέρι μου και το κεφάλι μου, δεν νομίζω ότι μπορώ να πάω σπίτι.
-Δεν θα πας πουθενά έρχομαι αμέσως.
- Όχι Μπέλλα το μόνο που θέλω είναι να καλέσεις ένα ασθενοφόρο μπορείς?
-Φυσικά αλλά δεν μπορώ να σε αφήσω μόνο σου θα έρθω από εκεί.
-Είναι αργά είπα όχι Μπέλλα.
-Δεν ακούω κουβέντα έρχομαι που ακριβώς είσαι?
-Στα παγκάκια.
-Έντουαρντ μην κλείσεις τα μάτια σου εντάξει δεν πρέπει να κοιμηθείς μ’ακους?
-Θα προσπαθήσω.
Άρχισα να ντύνομαι βιαστικά με ότι έβρισκα μπροστά μου αδιαφορώντας αν ταίριαζαν μεταξύ τους άνοιξα την πόρτα και βγήκα βιαστικά. Κατέβηκα τα σκαλοπάτια με μεγάλες δρασκελιές πήρα το ποδήλατο και έβαλα φτερά στα πόδια μου. Μόλις έφτασα στο δασάκι άρχισα να ψάχνω αμέσως τον Έντουαρντ και τον είδα πεσμένο κάτω με τα μάτια κλειστά και το κεφάλι του ακουμπούσε στο παγκάκι. Έτρεξα κοντά του και άρχισα να τον σκουντάω.
-Έντουαρντ, Έντουαρντ ξύπνα σε παρακαλώ.
-Μπέλλα ήρθες..
-Ναι εδώ είμαι έφτασα όσο πιο γρήγορα μπορούσα.
-Σε ευχαριστώ πολύ.
-Μην το ξαναπείς έτσι και αλλιώς σου χρωστάω ηρέμησε όμως τώρα ειδοποίησα το ασθενοφόρο έρχεται.
-Οκ είπε και έκλεισε τα μάτια του.
Το ασθενοφόρο έκανε την εμφάνιση του και δύο τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά μας.
-Γεια σας πείτε μου τι έγινε?
-Δεν ξέρω με πήρε τηλέφωνο ήρθα και τον βρήκα σε αυτήν την κατάσταση.
-Μάλιστα πως λένε τον κύριο.
-Έντουαρντ .
-Μάλιστα κύριε μπορείτε να περπατήσετε.
-Όχι καθόλου ζαλίζομαι.
- Μην ανησυχείτε όλα θα πάνε καλά.
Έφεραν το φορείο και τον τοποθέτησαν απαλά επάνω τους ακολούθησα και ξεκινήσαμε για το νοσοκομείο. Μόλις φτάσαμε τον πήγαν στον πρώτο όροφο στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και τον εναπόθεσαν σε ένα κρεβάτι πήγα κοντά του και ακούμπησα ελαφρά τα ακροδάχτυλα του. Άνοιξε τα μάτια του και με κοίταξε έντονα.
-Μπέ..λλα.
-Σσσς ξεκουράσου όλα θα πάνε καλά.
Εκείνη την ώρα μπήκε μέσα ένας ψηλός και ιδιαίτερα γοητευτικός άντρας φορώντας την άσπρη στολή του γιατρού.
-Καλησπέρα
-Καλησπέρα γιατρέ.
-Μπορείτε να περιμένετε έξω μέχρι να τελειώσει η εξέταση?
-Ναι φυσικά είπα και έφυγα από την αίθουσα.
Έξω περίμενε ένας αστυνομικός και μόλις με είδε ήρθε κοντά μου.
-Γεια σου μπορώ να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις?
-Ναι φυσικά πείτε μου.
Θέλησε να μάθει για όλα τα γεγονότα της μέρας που πέρασε και εγω δεν του έκρυψα τίποτα πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βοηθούσα έστω και στο ελάχιστο να βρούνε αυτό τον άνθρωπο που έκανε στον Έντουαρντ κάτι τέτοιο. Ο γιατρός έκανε την εμφάνιση του μετά από λίγο και εγω και ο αστυνομικός πήγαμε να δούμε τον Έντουαρντ. Εγω στάθηκα κοντά του κράτησα το χέρι του και του ψιθύρισα στ αυτί?
-Είσαι καλά?
-Μια χαρά μην ανησυχείς.
-Γειά σας συγνώμη για την ενόχληση ξέρω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά μπορώ να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το συμβάν?
-Ναι φυσικά.
Έτσι ο αστυνόμος του έκανε τις ίδιες ερωτήσεις μόνο που οι απαντήσεις με χτύπησαν σαν κεραυνός. Δεν είχα ιδέα ότι ο Έντουαρντ πήγε να δει την Κάτια πόσο μάλλον τον Χάρη σίγουρα θα κάναμε μια μεγάλη συζήτηση μετα από αυτό. Η φωνή του αστυνομικού έκοψε τις σκέψεις μου και επικεντρώθηκα και πάλι στην συζήτηση τους.
-Δηλαδή ξέρετε ποιος σας χτύπησε?
-Φυσικά ήταν αυτοί ο Χάρης και η παρέα του. Ήταν μεθυσμένοι και όχι μόνο.
-Δηλαδή τι θέλετε να πείτε?
-Ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών.
-Είστε βέβαιος?
-Ναι είμαι.
-Μην ανησυχείτε θα τους παρακολουθήσουμε και θα διαπιστώσουμε την αλήθεια των λεγόμενων σας, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περαστικά.
-Ευχαριστώ γεια σας.
-Έντουαρντ τι πήγες και είπες?
-Την αλήθεια Μπέλλα μόνο την αλήθεια και η τιμωρία δεν θα αργήσει να έρθει.