Έντουαρντ
<<Αμάν Άλις! Σου είπα ότι θα έρθω τα βράδυ! Με ζάλισες!>> Μετάνιωσα στη στιγμή που της μίλησα θυμωμένα αλλά με είχε ζαλίσει από το μεσημέρι γι αυτή την έξοδο. Ήθελε να μου γνω- ρίσει μια συμφοιτήτριά της …πάλι.
Τους τελευταίους μήνες, από τότε που χώρισα με τη Ρόζαλι, το είχε βάλει σκοπό να με ‘’αποκαταστήσει’’ με μια καλή κοπέλα όπως έλεγε. Ο Τζάσπερ, αν και ήταν αδελφός μου, έπαιρνε το μέρος της κοπέλας του. Καλά, και τι περίμενα; Ο Τζάσπερ τη λάτρευε την Άλις… Το όλο σκηνικό με τα ‘’τυφλά ραντεβού’’με είχε κουράσει. Είχα βαρεθεί να γνωρίζω όλες τις φίλες και γνωστές της Άλις. Πότε θα τελείωνε αυτό το βασανιστήριο;
<<Άλις, κλείσε επιτέλους το τηλέφωνο αν θέλεις να ετοιμαστώ. Θα τα πούμε σε λίγο στο ‘’Dance’’, ΟΚ?>> της είπα ήρεμα και κλείσαμε το τηλέφωνο.
Σηκώθηκα ανόρεχτα από τον καναπέ δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που θα συμφωνήσω να γνωρίσω κάποια ‘’ιδανική’’ υποψήφια.
Πήγα στο μπάνιο και προσπάθησα να στρώσω τα μαλλιά μου. Άδικος κόπος. Οι καστανόξανθες μπούκλες μου αρνούνταν να τιθασευτούν…Αναστέναξα και τα παράτησα. Τι σημασία είχε άλλωστε; Δεν ενδιαφερόμουν για νέο δεσμό.
Έφτασα στο κλαμπ αρκετά νωρίς και περίμενα στο αυτοκίνητο μου τον Τζάσπερ και την Άλις ακούγοντας μουσική. Θα είμασταν οι τέσσερίς μας απόψε και θα έπρεπε να δείξω ενδιαφέρον σε μια άγνωστη κοπέλα που δεν με ενδιέφερε. Τι μπελάς! Αλλά δεν μπορούσα να χαλάσω το χατίρι στην Άλις που τη συμπαθούσα τόσο πολύ.
Ο Τζάσπερ πάρκαρε το αυτοκίνητό του λίγες θέσεις πιο μακριά από μένα και όταν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, άνοιξα την πόρτα και βγήκα κι εγώ από το δικό μου. Η Άλις ήρθε χοροπηδώντας προς το μέρος μου με ένα τεράστιο χαμόγελο.
<<Χαμογέλασε λίγο Έντουαρντ! Για διασκέδαση ήρθαμε! Να δεις που θα τα περάσεις καταπληκτικά απόψε!>>
<< Η φίλη σου?>> ρώτησα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
<<Θα έρθει σε λίγο. Μένει εδώ κοντά μου είπε. Μπείτε μέσα με τον Τζάσπερ και θα βρείτε τραπέζι. Εγώ θα περιμένω την Μπέλλα στην είσοδο>> είπε η Άλις και με έσπρωξε προς την είσοδο του κλαμπ.
Μπήκαμε στο κλαμπ που είχε ήδη γεμίσει με κόσμο. Αρκετοί γύρισαν τα κεφάλια τους να μας κοιτάξουν αλλά αδιαφορήσαμε. Ήμασταν συνηθισμένοι να προκαλεί θαυμασμό η εμφάνισή μας. Οι Κάλλεν ήταν όλοι εμφανίσιμοι. Τόσο ο Τζάσπερ, όσο κι εγώ είχαμε βαρεθεί να ασχολούνται με την εμφάνισή μας.
Βρήκαμε ένα τραπέζι στο βάθος του μαγαζιού και καθίσαμε. Πήγα στο μπαρ να πάρω τα ποτά μας και επιστρέφοντας στο τραπέζι είδα τον Τζάσπερ να κοιτάζει ανήσυχα προς την πόρτα.
<<Ε, αδελφέ, κούλαρε λίγο. Θα έρθει η Άλις>> τον πείραξα με καλή διάθεση. Ήξερα πόσο ερωτευμένοι ήταν με την Άλις και χαιρόμουν πολύ γι αυτούς. Απλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν άντεχε ούτε λεπτό μακριά της. Στους έξι μήνες που κρατούσε η σχέση τους αυτοί ήταν κυριολεκτικά αυτοκόλλητοι.
Μου χαμογέλασε. <<Περίμενε να έρθει η σειρά σου και μετά τα λέμε>>.
Αμφέβαλλα αν εγώ θα μπορούσα να εξαρτώμαι τόσο ολοκληρωτικά από έναν άνθρωπο όπως αυτοί οι δύο ή όπως οι γονείς μου που ακόμη ήταν ερωτευμένοι… Στα 24 χρόνια μου δεν είχα νιώσει κάτι τόσο ισχυρό και αμφέβαλλα αν θα το ένιωθα ποτέ. Η ζωή μου ήταν γεμάτη. Τελευταίο έτος σπουδών στην Ιατρική, οι υποχρεώσεις πολλές. Και το μέλλον ήταν γεμάτο προκλήσεις. Περίμενα πώς και πώς να πάρω το πτυχίο μου και να κάνω πρακτική σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία του L.A. , δίπλα στον πατέρα μου. Αυτή τη στιγμή το τελευταίο πράγμα που με απασχολούσε ήταν ο έρωτας.
Ήπια μια γουλιά από το ποτό μου και κοίταξα αφηρημένα τον κόσμο που χόρευε.
Μια ανεπαίσθητη αλλαγή στην ατμόσφαιρα. Κάτι που δεν μπόρεσα να προσδιορίσω από πού προερχόταν αλλά το ένιωθα με όλο μου το είναι. Έψαξα με τα μάτια μου το χώρο και διαπίστωσα ότι ο κόσμος λες και είχε σταματήσει να χορεύει και είχε τραβηχτεί στην άκρη ανοίγοντας ένα διάδρομο για τα δυο κορίτσια που έρχονταν. Η Άλις, κρατούσε από το χέρι μια κοπέλα και πλησίαζαν προς το μέρος μας. Κοίταξα αδιάφορα προς την άγνωστη κοπέλα. Απλό μαύρο φόρεμα, λευκή επιδερμίδα και καστανά ίσια μαλλιά. Τίποτα το ενδιαφέρον. Ακολουθούσε την Άλις παραπατώντας σχεδόν με έναν κωμικό τρόπο.
Ήπια ακόμη μια γουλιά από το ποτό μου προσπαθώντας να πάρω κουράγιο για τις ώρες που θα ακολουθούσαν. Και πάλι αισθάνθηκα αυτόν τον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα. Άφησα το ποτήρι μου και σηκώθηκα από τη θέση μου ταυτόχρονα με τον Τζάσπερ να υποδεχτούμε τις κοπέλες.
Και τότε κοίταξα το πρόσωπό της ξανά. Αδιάφορη την είχα μόλις χαρακτηρίσει; Τυφλός ήμουν;
Απλά υπέροχη. Καμιά άλλη λέξη δεν θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει καλύτερα.
Την κοιτούσα μην μπορώντας να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Δεν μας είχε προσέξει ακόμη και όλη της η προσοχή ήταν στραμμένη στο να περπατήσει χωρίς να σκοντάψει. Σκέφτηκα ότι ήταν αξιολάτρευτη. Και τότε σήκωσε το κεφάλι της και το βλέμμα της καρφώθηκε πάνω μου.
Θεέ μου! Βρισκόμουν στον παράδεισο και δεν το ήξερα; Τα σοκολατί της μάτια με κράτησαν αιχμάλωτο, με φυλάκισαν σε μια φυλακή απ΄όπου δεν ήθελα να δραπετεύσω.
Έκανα ένα βήμα προς το μέρος της απλώνοντας τα χέρια μου γι να αγγίξω αυτό το θεϊκό πλάσμα, να δω αν ήταν αληθινή ή της φαντασίας μου. Δεν πρόλαβα καλά καλά να φτάσω μπροστά της και σωριάστηκε λιπόθυμη στα χέρια μου!
…………………………………………………………………
Τι συνέβη; Λιποθύμησε!
Τη σήκωσα αμέσως στα χέρια μου κρατώντας τη σφιχτά στην αγκαλιά μου. Άρχισα να προχωρώ προς την έξοδο του μαγαζιού με τον Τζάσπερ και την Άλις να ακολουθούν ανήσυχοι. Βγήκαμε έξω και την πήγα στο αυτοκίνητό μου. Ο Τζάσπερ βοήθησε με τα κλειδιά και άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού για να μπορέσω να ξαπλώσω την Μπέλλα στο κάθισμα. Με δυσκολία την άφησα από την αγκαλιά μου. Δεν άντεχα ούτε αυτόν τον μικρό αποχωρισμό. Τι μου συμβαίνει?....
<<Να φωνάξουμε ασθενοφόρο?>> άκουσα την Άλις πίσω μου να ρωτάει με αγωνία.
<<Όχι, σε λίγο θα συνέλθει>> προσπάθησα να ακούγομαι καθησυχαστικός. <<Σε λίγα λεπτά θα είναι μια χαρά. Πηγαίνετε μέσα στο μαγαζί και θα σας ειδοποιήσω μόλις αισθανθεί καλύτερα>>.
Ο Τζάσπερ ήταν που μίλησε.<<Όχι, βέβαια! Θα περιμένουμε κι εμείς εδώ>>.
Μα γιατί δεν καταλάβαιναν ότι ήθελα να μείνω μόνος μου με αυτό το παράξενο, υπέροχο κορίτσι; Να είμαι εγώ ο πρώτος άνθρωπος που θα δει μόλις ανοίξει τα μάτια της; Να διαπιστώσω αν πράγματι συνέχιζε να υπάρχει αυτή η μαγεία που με τύλιξε πριν όταν κοίταξα στα μάτια της;
Ήταν τόσο εξωπραγματικά όμορφη! Διάφανη επιδερμίδα, τέλεια χαρακτηριστικά προσώπου που το πλαισίωναν λαμπερά καστανά μαλλιά.
Ο αδελφός μου και η Άλις είχαν απομακρυνθεί λίγο και είχαν καθίσει σε ένα πεζούλι εκεί κοντά, έτσι πήρα το θάρρος μέσα στο σκοτάδι να απλώσω το χέρι μου να την αγγίξω. Δεν ήθελα να έχω μάρτυρες σε αυτή την αδυναμία μου.
Έμπλεξα μια τούφα από τα μαλλιά της στα δάχτυλά μου. Ήταν τόσο απαλά! Έσκυψα κοντά για να τα μυρίσω.
Και τότε άνοιξε τα μάτια της και με κοίταξε με ένα βλέμμα θολό. Έλιωσα…
Εδώ μπορειται να γραφεται τα σχολια σας
http://www.bellandedward.org/t1681-topic#378573