Στο μεταξυ στο σπιτι του γινοταν κανονικα μαχη. Αριθμητικα υπερισχυαν οι ανθρωποι όμως ο Μαρκος ηταν πολύ γρηγορος και σδυνατος και τους σκοτωνε πολύ γρηγορα. Το ιδιο και οι υπολοιποι. Αιματα υπηρχαν παντου. Ο Ερμη εφτασε στο δωματιο του Ιβαν.
-Που είναι ο αδερφος σου?
Ο Ιβαν δεν απαντησε.
-Μην με κανεις να ξαναρωτησω.
-Μολις εφτασαν. Ειπε ο Ιβαν κοιτωντας από πισω της.
Πραγματι πισω από την Ερμη στεκοταν ο Βικτωρ και ο Αγγελος ορμησε προς την Ερμη.
Αρχισαν να παλευουν.
-Σοφια δεν με θυμασαι? Ειπε η Ερμη ενώ εσκυψε για να αποφυγει μια μαχαιρια. Ο Ιβαν εκμεταλλευομενος την κατασταση προσπαθησε να το σκασει μα ο Αγγελος τον πετυχε με στιλετο στο κεφαλι και τον σκοτωσε.
-Παει ο ενας.Ειπε. Είναι η σειρα σου.
Η Ερμη καταφερε να την τραυματισει στο χερι. Ο Αγγελος εβγαλε την καπα του, κοιταξε το αιμα που ετρεχε από το αριστερο του μπρατσο και ορμησε ολο οργη πανω στην Ερμη. Ενώ παλευανε οι υπολοιποι κατω ειχανε αφανισει τους Ε.Β
-Μα που είναι η Ερμη?
-Ακουω χτυπηματα από σπαθια πανω. Ειπε η Τζοαννα και ετρεξαν ολοι πανω.
Ο Αγγελος ακουγοντας τους να ερχονται γελασε ειρωνικα και βγηκε από το παραθυρο.
-Ερμη εισαι καλα? Ρωτησε ο Μαρκος.
-Ναι είναι εδώ.
-Ας τον οδηγησουμε στην παγιδα λοιπον.
-Οχι πρεπει πρωτα να σας πω κατι.
Μα πριν προλαβαι να συνεχισει εμφανιστηκε στην πορτα από πισω τους ο Αγγελος. Ο Μαρκος μπηκε μπροστα για να τον αντιμετωπισει. Ο Αγγελος του ορμησε και αρχισαν να παλευουν. Ο Μαρκος ηταν πιο δυνατος και καταφερε να χτυπησει ασχημα τον Αγγελο. Υστερα εβγαλε το πιστολι και τον πυροβολησε. Νομιζε πως ετσι θα τον σκοτωνε:
-Μα πως είναι δυνατον?η σφαιρα εχει υπεριωδη ακτινοβολια γιατι δεν σε σκοτωσε?
-Γιατι εγω ειμαι ανθρωπος ανοητε.
Και τοτε ο Μαρκος και ολοι διαισθανθηκαν μια πολύ δυνατη παρουσια στον χωρο. Και τοτε ακουστηκαν χειροκροτηματα με δυνατο γελιο.
-Μπραβο βασιλια!!! Αν και αργα το καταλαβες! Ειπε καποιος.
-Γιατι δεν εμφανιζεσαι?
-Οχι αυτην την φορα. Πρωτα θα δεις να πεθαινουν οι φιλοι σου και μετα θα παρακαλας να σε σκοτωσω.
-Εμφανισου!!!!
-Υπομονη θα με δεις συντομα διπλα σου. Ειπε η φωνη και εξαφανιστηκε.
Ο Μαρκος και οι υπολοιποι αρχισαν να ψαχνουν τον χωρο.
-Είναι αργα σε λιγο ξημερωνει πρεπει να φυγουμε ειπε ο Κονορ στον Μαρκο.
-Κανεις δεν θα φυγει αν δεν το πω εγω!
-Μα Μαρκο εφυγε, δεν είναι εδώ.
-Εχει δικιο ο Κονορ. Ειπε ο Καρλ.
-Ενταξει λοιπον. Ειπε ο Μαρκος και ξεκινησαν να φυγουν.
-Μα τι θα φυγετε από τωρα? Τους ρωτησε καποιος.
Όταν γυρισαν ειδαν την λευκη σιλουετα να καθεται πανω στα καγκελα του δευτερου οροφου στο εσωτερικο του σπιτιου και δεξια και αριστερα της στρατιωτες οπλισμενους να τους σημαδευουν.
-Εσυ εισαι λοιπον ο Λευκος Αγγελος? Ρωτησε ο Μαρκος.
-Και εσυ πρεπει να εισαι ο βασιλιας των βρικολακων ο Μαρκος. Ειπε ο Αγγελος και πηδηξε κατω.
-Λοιπον οφειλω τα σεβη μου. Βλεπεις μεχρι ένα σημειο ειμαι και εγω βρικολακας. Ειπε και υποκλιθικε στον Μαρκο.
-Ποια εισαι? Πως σε λενε?
-Χελγκα αν και πριν ειχα άλλο ονομα το οποιο η αληθεια είναι πως τωρα δεν το θυμαμαι.
-Το θυμαμαι εγω! Ειπε η Ερμη και συνεχισε: σε λεγανε Σοφια και ησουν φιλη μας και κοπελα του Μαρκου.
Ο Αγγελος αρχισε να γελαει συνατα.
-Εγω με αυτόν??? Μην εισαι ανοητη.
-Ερμη τι είναι αυτά που λες? Η Σοφια πεθανε πριν μηνες. Ειπε ο Μαρκος.
-Οχι Μαρκο. Ξερω πως δεν είναι τωρα η καταλληλη στιγμη για αυτό…
-Μονη σου το ειπες Ερμη δεν είναι η καταλληλη στιγμη την διεκοψε η Βανεσα.
-Και όμως είναι.
-Θα μου εξηγησεις τι εννοεις?
-Η Σοφια δεν πεθανε Μαρκο. Ηταν ζωντανη απλα εμεις με την βοηθεια του γιατρου της δωσαμε ένα φαρμακο που την κρατησε νεκρη για δωσεκα ωρες. Οσο εσυ πιστευες ότι είναι νεκρη εμεις την φυγαδευσαμε στην Αλασκα. Εκει και για 8 μηνες κοιμοταν συνεχεια ωσπου ξυπνησε και μετα από τρεις βδομαδες περιπου αποφασισε να φυγει. Από τοτε δεν ξεραμε που είναι. Μονο εγω ειχα κατι εφιαλτες στους οποιους η Σοφια ειχε πιαστει από ανθρωπους που την βασανιζαν. Όταν στο Βερολινο πολεμησαμε ειπε κοιτωντας τον Αγγελο καταλαβα αμεσως πως ησουν εσυ Σοφια.
-Περιμενε! Θελεις να μου πεις πως ολο αυτόν τον καιρο… ειπε ο Μαρκος.
-Που εσυ νομιζες ότι ειχε πεθανει εκεινη ηταν ζωντανη.
-Δεν είναι αληθεια. Ειπε ο Μαρκος και γυρισε να κοιταξει τους φιλους του.
Εκεινοι εσκυψαν το κεφαλι.
-Καρλ γιατι δεν μου το πες? Εβλεπες ποσο υπεφερα.
-Δεν μπορουσα. Η Ερμη δεν μας αφηνε.
-Ερμη γιατι?
-Γιατι την πληγωσες πολύ και δεν σου αξιζε αλλωστε ηταν επιθυμια και της ιδιας.
-Σοφια?? Ειπε ο Μαρκος κοιτωντας τον Αγγελο.
-Δεν με λενε Σοφια. Το ονομα μου είναι Χελγκα.
-Προσπαθησε να θυμηθεις πως σε λεγανε παλια.
-Δεν πιστευω όλα αυτά που λετε. Ετοιμαστειτε τωρα να πεθανετε!
Η Ερμη αρχισε να τραγουδα ένα τραγουδι που ειχαν βγαλει με την Σοφια όταν ηταν μικρες και το τραγουδουσαν όταν ηταν στεναχωρημενες.
-… θα εισαι διπλα μου να μου κρατας το χερι…
-Σκασε! Ειπε ο Αγγελος.
-… αναζητωντας ένα φως στο σκοταδι…
-Σου ειπα να σταματησεις! Ειπε και σημαδεψε την Ερμη με οπλο.
-…βρισκω παντα εσενα αδερφη μου…
Δεν μπορουσε να ριξει κατι της θυμιζε αυτό το τραγουδι. Κατι ομορφο. Μια φιλη. Δεν μπορουσε να ριξει.
-Σοφια εσυ εισαι! Ειπε ο Μαρκος και πηγε να την αγγαλιασει.
-Πυρ!!!! Διεταξε η Σοφια-Αγγελος και οι στρατιωτες εριξαν καπνογονο.
-Τι νομιζεις? Ότι αυτά θα μας επηρρεασουν? Την ρωτησε ο Μαρκος.
-Μα βεβαια! Γιατι αυτά περιεχουν σκορδο! Μολις σας δηλητιριασα.
Ολοι αρχισαν να βηχουν. Ο Μαρκος ανοιξε το παραθυρο.
-Ειστε καλα τωρα? Τους ρωτησε.
-Ναι μα εκεινη που είναι? Ρωτησε ο Αλεξ και πριν προλαβει να παρει απαντηση δεχτηκαν επιθεση από στρατιωτες Ε.Β. Ο Μαρκος προσπαθησε να βρει την Σοφια όμως δεν ηταν πουθενα. Μεχρι που εμαφνιστηκε πετωντας από διπλα του.
-Δεν σου ελειψα. Του ειπε απειλωντας τον με το σπαθι της.
-Δεν θα πολεμησω μαζι σου.
-Και γιατι? Δεν ειμαι αξια αντιπαλος?
-Δεν μπορω να πολεμησω καποιον που αγαπω.
-Μη πιστευεις ότι ανοησια σου λενε. Ειπε και του επιτεθηκε τραυματιζοντας τον στο χερι.
-Δεν μπορει να μην θυμασαι.
-Δεν θυμαμαι ή δεν θελω να θυμηθω. Ειπε και του ξανα επιτεθηκε.
-Δεν αναρωτηθηκες γιατι εισαι συνατοτερη από αλλους βρικολακες?
-Ειμαι δυνατοτερη από ολους τοους βρικολακες!
-Οχι από μενα. Το ιδιο αιμα τρεχει στις φλεβες μας. Δεν θυμασαι που για να σε σωσω σου προσφερα το χερι μου? Εσυ το δαγκωσες…
-Δεν ξερω τι λες, δεν με ενδιαφερει αλλωστε. Παλεψε τωρα σαν αντρας. Ειπε ενώ τον μαχαιρωσε στο ποδι.
Ο Μαρκος επεσε στα γοντα ενώ η Σοφια ηταν ετοιμη να τον αποκεφαλισει.
-Οχι κορη μου! Οχι! Αστον πρεπει να φυγουμε σε λιγο ξημερωνει!
Η Σοφια χαμηλωσε το ξιφος της και ετοιμαστηκε να φυγει μα ο Μαρκος την επιασε από το χερι και ειπε:
-Μην φυγεις! Μεινω εδώ μαζι μου!
Η Σοφια χαμογελασε και του ειπε
-Συμφωνω δεν πρεπει να φυγω ακομα εχω τοσα πραγματα να κανω και αμεσως μετα επιτεθηκε στον Κονορ.
Ξιφομαχησαν περιπου για πεντα λεπτα όταν η Σοφια του εριξε μια δυνατη κλοτσια που τον εριξε κατω. Εχοντας το ξιφος της κοντα στο προσωπο του ειπε:
-Γονατισε και παρακαλα με να μην σε σκοτωσω.
-Σοφια τι κανεις? Την ρωτησε η Τζοαννα.
Η Σοφια χωρις να γυρισει να την κοιταξει της εριξε ένα στιλετο κοντα στην καρδια λεγοντας:
-Δεν με λενε Σοφια.
Ο Καρλ ετρεξε κοντα στην Τζοαννα που κειτονταν στο εδαφος αιμοφυρτη.
-Ηταν φιλη σου και εσυ την σκοτωσες! Της ειπε
-Και τι σε κανει να νομιζεις ότι δεν θα κανω το ιδιο με σενα? Του ειπε γυρνωντας και κοιτωντας τον.
Και πριν προλαβει να κανει οτιδηποτε ο Καρλ δεχτηκε δυο στιλετα στην κοιλια. Ο Μαρκος ετρεξε κοντα του και κοιτωντας τον ειπε στην Ερμη:
-Παρτους από δω και φροντισε να πιουν αιμα θα γινουν καλα.
Η Ερμη μαζι με την Ροουζ και την Βαενσα τους μετεφεραν αλλου. Τωρα ειχαν μεινει η Σοφια, ο Κονορ, ο Μπεν, ο Τζιμυ και ο Αλεξ.
-Αφησε τον. Ειπε ο Μαρκος στην Σοφια που ηταν από πανω από τον Κονορ ο οποιος ηταν γονατισμενος μπροσατ της.
-Αρχισες να φοβασαι Μαρκο?
-Προσπαθησε να θυμηθεις.
-Δεν εχω να θυμηθω τιποτα. Ξερω μονο πως εισαι εχθρος και θα σε αφανισω.
-Μην με αναγκασεις να σε πολεμησω.
-Μην το παιρνεις προσωπικα κανω μονο την δουλεια μου.
-Δεν ησουν ετσι Σοφια. Σε αλλαξαν.
-ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕ ΛΕΣ ΣΟΦΙΑ!!!!!! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΛΓΚΑ!!!!
-Μπορει να σε λενε τωρα ετσι όμως ειμαι σιγουρος πως εισαι εσυ Σοφια. Πρεπει να θυμηθεις. Σε γνωρισα περιπου πριν από τρια χρονια σε ένα χορο μεταμφιεσμενων. Εσυ ειχες ντυθει παγωνι και εγω…
-Αφου δεν με ακους θα σου πω κατι. Αν ειμαι αυτή που πιστευεις και αγαπας τοτε δεν θα σκοτωνα ποτε σωστα? Ας ξεχασουμε αυτους που σκοτωσα μεχρι τωρα. Εχουμε εδώ τον Κονορ που είναι ξαδερφος σου. Ειπε και εκανε μια φορα τον κυκλο γυρω από τον Κονορ.
-Δεν θα του κανεις κακο. Ειμαι σιγουρος.
-Σιγουρος? Ε τοτε κοιτα αυτό. Ειπε η Σοφια και πριν προλαβει ο Μαρκος να αντιδρασει αποκεφαλισε τον Κονορ.
-Κανεις δεν μπορει να είναι σιγουρος για τιποτα. Δεν το ηξερες αυτό αγαπη μου? Τον ρωτησε ειρωνικα αυτή.
Ο Μαρκος που ειχε γονατισει πανωα πο το σωμα του Κονορ ειπε:
-Τελικα ειχες δικιο. Δεν εισαι η Σοφια. Εκεινη πεθανε πριν καιρο. Ετσι επιασε το σπαθι του και αρχισαν να πολεμουν. Ηταν και οι δυο τους πολύ δυνατοι.
-Κορη μου σε λιγοτερο από μιση ωρα ξημερωνει πρεπει να φυγουμε. Της ειπε ο Βικτωρ μα εκεινη συνεχισε να πολεμα.
Δεκα λεπτα αργοτερα μεσα στος πιτι μπηκε καποιος που δεν περιμενε κανεις.
-Μαρκο αγαπη μου εισαι καλα? Φωναξε η Σεσιλια.
Η Σοφια καθισε στο τελευταιο σκαλο της εσωτερικης σκαλας και την κοιταξε. Ο Μαρκος πηγε να την χτυπησει μα εκεινη τον κλωτσησε και τον πεταξε κατω. Υστερα πεταξε και προσγειωθηκε διπλα στην Σεσιλια που ειχε μεινει ακινητη από τον φοβο.
-Εσενα καπου σε εχω ξαναδει. Ποια εισαι?
Η Σεσιλια δεν μιλουσε.
-Πως σε λενε?
-Σεσι…
-Σεσιλια σωστα?
-Μαλιστα.
Ο Μαρκος σηκωθηκε με πολύ κοπο αφου ηταν ασχημα χτυπημενος και από πριν.
-Κατι μου θυμιζεις αλλα δεν ξερω τι. Ειπε η Σοφια στην Σεσιλια αφου την κοιταξε από πανω προς τα κατω.
-Ειμαι η βασιλισσα των βρικολακων. Ειπε ξαφνικα ολο θαρρος η Σεσιλια.
Η Σοφια εκανε μερικα βηματα πισω. Εκατονταδες εικονες ερχονταν τωρα στο μυαλο της από το παρελθον. Ενιωσε το κεφαλι της ετοιμο να σπασει. Ο χωρος γυρω της γυριζε γρηγορα. Μεσα στην ζαλη της ειδε τον Μαρκο να πλησιαζει και μετα όλα σταματησαν να γυρνανε. Ειχε δεχτει ένα δυνατο χτυπημα στην κοιλια από τον Μαρκο.Ο πονςο την εφερε στην πραγματικοτητα. Επεσε στο πατωμα. Ο πατερας της ο Βικτορας προσπαθησε να παει κοντα της μα ο Μαρκος αλλα ο Μπεν τον κρατησε. Από πανω της ο Μαρκος ηταν ετοιμος να την αποκεφαλισει και τοτε εκεινη ψελισσε:
-Μαρκο αγαπη μου
Εκεινος κρατουσε ακομα το σπαθι.
-Μα τι περιμενεις?αποκεφαλισε την! Ειπε η Σεσιλια.
Η Σοφια αρχισε να δακρυζει και να λεει:
-Μαρκο τι συμβαινει?
-Οχι δεν θα σε σκοτωσω. Ειπε ο Μαρκος κατεβασε το σπαθι και την αγγαλιασε.
-Μωρο μου.
-Μαρκο μου λυπμαι για ότι εκανα.
-Δεν ησουν εσυ αλλα το φαρμακο πους ου δωσανε. Συγχωρεσε με για όλα οσα εχεις περασει.
Εκεινη του χαμογελασε.
-Τωρα που θα ειμαστε και παλι μαζι όλα θα γινουν καλυτερα. Της ειπε.
-Μαρκο πρεπει να με αφησεις να πεθανω.
-Οχι ποτε!!!
-Αν μ αγαπας θα μου κανεις την χαρη και θα με πας εξω να δω ξανα τον ηλιο για μια τελευταια φορα. Μου το χρωστας.
-Οχι ο ηλιος θα σε καψει. Δεν θα το επιτρεψω. Ειπε και την αγγαλιασε σφιχτα.
-Δεν ηταν γραφτο να περασουμε την αιωνιοτητα μαζι. Πρεπει να με αφησεις να φυγω για να δικαιωθουν οσοι υπεφεραν από μενα.
-Δεν φταιις εσυ. Οι ανθρωποι…
-Ηταν δικη μου επιλογη. Συμφωνησα να κανω την ενεση και γι αυτό θα πληρωσω. Αφησε με να φυγω ησυχα.
-Θα τρελαθω αν σε ξαναχασω!!! Λυπησου με!!!!
-Παντα ησουν δυνατος. Θα το ξεπερασεις. Μην εχεις τυψεις δεν φταις για τιποτα και για τα παλια σε συγχωρω.
Ο Μαρκος την πηρε αγγαλια και βγηκα από το σπιτι. Προχωρησε προς τον κηπο και την αφησε πανω στο γκαζον.
-Θελω αυτος ο πολεμος αναμεσα σε βρικολακες και ανθρωπους να σταματησει.
Ο Μαρκος της φιλησε το χερι κοιτωντας την στα ματια.
-Ποτε δεν θα σε ξεχασω. Δεν θα γνωρισω ποτε άλλη σαν εσενα.
-Δεν σταματησα ποτε να σ αγαπω. Του ειπε εκεινη και ο Μαρκος την φιλησε στο στομα.
-Σε παρακαλω αφησε με να κατως εδώ μαζι σου. Της ειπε.
-Οχι. Η δικη μου ζωη εφτασε στην δυση της. Εσενα σε χρειαζοντα οι φιλοι μας.
Αρχισε να ξημερωνει.
-πρεπει να φυγεις τωρα.
Ο Μαρκος την ξαναφιλησε σηκωθηκε και μπηκε ξανα στο σπιτι.
-Μα τι κανεις? Αυτό θα την σκοτωσει!!! Ειπε ο Βικτορας προσπαθωντας να ξεφυγει από τον Μπεν. «Αφησε με να παω να την σωσω!!!!».
-Οχι. Ειπε ο Μαρκος. Κλειστε τις κουρτινες! Προσταξε και υστερα από λιγα λεπτα σκοτεινιασε το σπιτι.
-Μου σκοτωσατε την πραγματικη μου κορη μην σκοτωσετε και τον Αγγελο μου, την Χελγκα μου, σε παρακαλω. Ειπε κλαιγοντας ο Βικτωρ στον Μαρκο.
-Σε λιγο θα φανει ο ηλιος δεν μπορω να κανω τιποτα.
-Αφησε με να παω εγω κοντα της και σου υποσχομαι…
-Οχι!!! Της το χρωσταμε ειπε ο Μαρκος που δακρυα αρχισαν να τρεχουν από τα ματια του.
Ο Βικτωρ κοιταξε κλεφτα από μια χαραμαδα την ωρα που ο ηλιος ανετειλε και εκει οπου ηταν η Σοφια ειχε μεινει μονο η ασπρη καπα της. Ειχε χαθει.
-Εχασες μια κορη και εγω εχασα την γυναικα της ζωης μου. Κοι οι δυο ποναμε πολύ τωρα. Ειμαστε ισοι. Ο πολεμος θα σταματησει. Ειπε ο Μαρκος και συμπλητωσε «εκεινη το ζητησε».
Ο Βικτορας εγνεψε το κεφαλι.
Από τοτε υπαρχει ειρημη μεταξυ τους. Κανεις δεν εμαθε αν ο Μαρκος συγχωρεσε τους φιλους του ή αν οι φιλοι του και κυριως η Ερμη θα καταφερε να τον συγχωρησει που σκοτωσε την Σοφια για δευτερη φορα.
Ο θάνατος που ρούφηξε το μέλι της ανάσας σου, καμία εξουσία δεν είχε στην ομορφιά σου
THE END