ΠΡΟΣΟΧΗ. Επειδή η ιστορία είναι πολύ μεγάλη και την μετάφραση την κάνω όλη μόνη μου, τα κεφάλαια θα ανανεώνονται πιο αργά σε σχέση με την αρχική ιστορία στα Αγγλικά.
Τα σχόλια μπορείτε να τα βάζετε στη σελίδα με τα σχόλια της αρχικής ιστορίας.
https://bellandedward.forumgreek.com/forum-f36/topic-t748.htmCullens go to Hogwarts
Οι Κάλλεν πηγαίνουν στο Χόγκουαρτς
Βασισμένο στα:
The Twilight Saga της Stephenie Meyer
Και
Harry Potter and the Goblet of Fire της J. K. Rowling
Συγγραφείς και μετάφραση: Erica K. Bailey, Leah_K
Κεφάλαιο 1: Ο Επισκέπτης
(Πάντα από τη μεριά του Έντουαρντ)
«Κάποιος πρόκειται να μας επισκεφθεί» είπε η Άλις, τα μάτια της εστιασμένα σε κάτι κενό. Είχε πάλι ένα από τα οράματά της.
«Κανένας που ξέρουμε?» ρώτησε η Έσμι, νευρικά. Αυτό σήμαινε, με βάση το πρόσφατο ιστορικό, τα λόγια αυτά να είναι δυσοίωνα… συνήθως η αρχή των μπελάδων.
«Όχι, όχι κάποιος που να αναγνωρίζω… εσύ Έντουαρντ?»
Άκουσα προσεκτικά, προσπαθώντας να δω μέσα από τις σκέψεις τις τον ξένο που πλησίαζε… Ήξερε τον Κάρλαïλ ή τουλάχιστον το νέο Καρλάιλ.
«Ξέρεις κανένα με το όνομα ‘Χάγκριντ’?» ρώτησα τον Καρλάιλ.
«Χάγκριντ?» απάντησε.. Χάγκριντ… υπάρχει μόνο ένας Χάγκριντ που ήξερα, αλλά δεν ήμουν καν σίγουρος αν ήταν αληθινός… Θα μπορούσε?
Απορούσα με τις σκέψεις του. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν κάποιος που να είχε συναντήσει, αλλά αυτό που εννοούσε, ήταν το ότι δεν ήταν ούτε σίγουρος αν υπήρχε.
«Οχ… οχ…» Τα μάτια της Άλις ήταν πάλι εστιασμένα στο κενό. Είδα καθώς έβλεπε τον ξένο να πλησιάζει… πρόσεξα τώρα ότι κάτι είχε αλλάξει, αλλά μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς. Περπατούσε μόνος του, αλλά έμοιαζε εκτός τόπου, ή λάθος. Μετά είδα τι ήταν- ήταν τεράστιος… ή τα δέντρα ήταν πολύ μικρά. Το τοπίο έμοιαζε γνωστό-μπορούσα να δω τον αναγνωρίσιμο δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι μας, η οικεία φυλλωσιά που έδειχνε το μονοπάτι.. αλλά αυτός ο τύπος ήταν τεράστιος σε σχέση με αυτά.
«Αυτός ο Χάγκριντ που ήξερες-ήταν μήπως απίστευτα μεγαλόσωμος?» ρώτησε η Άλις.
Ω, Θεέ, είναι αληθινός… οι σκέψεις του Καρλάιλ με ανησύχησαν. «Έσμι, προετοίμασε το σπίτι. Δεν ξέρω τι να περιμένουμε, αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο. Είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι.»
Η Έσμι χτύπησε το διακόπτη που κατέβαζε μεταλλικά πατζούρια έξω από τους γυάλινους τοίχους του σπιτιού.
Ο Καρλάιλ μας φώναξε κάτω στο μπροστινό δωμάτιο για να προετοιμαστούμε.
«Έχουμε έναν επισκέπτη- κάποιον που, μέχρι τώρα, δεν ήμουν σίγουρος αν υπήρχε. Το όνομά του είναι Χάγκριντ- είναι μισός γίγαντας, μισός άνθρωπος, ή τουλάχιστον έτσι λέει η παράδοση. Από αυτά που είχα ακούσει, είναι φιλικός και συνήθως καλόκαρδος, αλλά δεν ξέρω τίποτα στα σίγουρα. Όπως είπα, μέχρι τώρα, δεν ήμουν καν σίγουρος πως όντως υπήρχε.»
Η ένταση ήταν μεγάλη καθώς περιμέναμε ήσυχα, μη ξέροντας τι θα μας έφερνε η νύχτα. ήμουν ευγνώμων που η Μπέλλα ήταν ασφαλής στο κρεβάτι της, παρόλο που ένα κομμάτι μου ήθελε απεγνωσμένα να την έχω στο πλευρό μου, απλά για να ξέρω πως ήταν ασφαλής μαζί μου. Η λογική μου πλευρά ήξερε καλύτερα. Αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά απόψε, θα ήταν καλύτερα να βρισκόταν στο σπίτι.
Ταμπ, Ταμπ, Ταμπ… το χτύπημα στη μπροστινή πόρτα ακούστηκε σαν κάποιος να προσπαθούσε να την ρίξει κάτω με μια βαριά. Ο Τζάσπερ, ο Έμμετ κι εγώ πήραμε αμυντική στάση προς την πόρτα, έτοιμοι να χυμήξουμε αν χρειαζόταν. Τα μάτια της Άλις εστίασαν αλλού καθώς επικεντρωνόταν στο άμεσο μέλλον. Η Έσμι και η Ρόζαλι στάθηκαν από τη μια πλευρά, έτοιμες κι αυτές να επιτεθούν αν φτάναμε μέχρι εκεί.
«Όλα θα πάνε καλά.» είπε τελικά η Άλις. Όλοι μας ξεφυσήσαμε ανακουφισμένοι, «Έχει ένα μήνυμα για τον Καρλάιλ… και τον Έντουαρντ. Μας επηρεάζει όλους.» Ξαφνικά χαμογελούσε πονηρά. Έψαξα μέσα στο όραμά της να δω γιατί.. Ααα, αυτό θα είναι ενδιαφέρον.
«Τότε, μάλλον, θα πρέπει να καλωσορίσω τον επισκέπτη μας,» δήλωσε ο Καρλάιλ, αβέβαιος για το τι είχε δει η Άλις αλλά καταλαβαίνοντας από τα λόγια της πως δεν υπήρχε κίνδυνος.
«Καλησπέρα» είπε στον άγνωστο καθώς άνοιγε την πόρτα, « Καλώς ήρθες στο σπίτι μου. Το
όνομά μου είναι Καρλάιλ. Θα ήθελες να περάσεις μέσα?»
«Θα σας ήμουν υπόχρεος». Μια σκληρή βροντερή φωνή απάντησε, καθώς περνούσε μέσα ο μεγαλύτερος άνθρωπος που είχαμε δει ποτέ. Έπρεπε να διπλώσει τα γόνατά του και αναρωτήθηκα, αν εξαιτίας του μεγέθους του, θα χωρούσε. Ήταν σχεδόν 2 φορές πιο ψηλός και 5 φορές πιο φαρδύς από ένα μέσο άνθρωπο.
«Ρούμπεους Χάγκριντ το όνομά μου, αλλά όλοι με φωνάζουν Χάγκριντ.»
«Χαιρόμαστε πολύ που σε γνωρίζουμε» ο Καρλάιλ πρόσφερε το χέρι του όταν ο Χάγκριντ κατάφερε να χωρέσει τον εαυτό του στην είσοδό μας. Ευτυχώς το σπίτι μας ήταν σχεδιασμένο με ανοιχτούς χώρους και ψηλά ταβάνια. Αλλά και πάλι, ο Χάγκριντ έπρεπε να καθίσει στο πάτωμα για να μπορέσει να κάνει μια συζήτηση. Τότε ο Καρλάιλ μας έκανε νεύμα να πλησιάσουμε γιατί με την είσοδο τακτοποίηση του Χάγκριντ, είχαμε όλοι απομακρυνθεί αρκετά.
Ο Καρλάιλ κατσούφιασε λόγω του ότι θα μπορούσε αυτό να θεωρηθεί αγένεια από μέρους μας, καθώς έκανε τις συστάσεις. «Χάγκριντ, αυτή είναι η οικογένειά μου: η Έσμι, η σύζυγός μου, και τα παιδιά μας, ο Έντουαρντ, η Ρόζαλι κι ο Έμμετ, ο Τζάσπερ και η Άλις. Ελάτε ΄λοι να γνωρίσετε τον Χάγκριντ. Είναι βοηθός του Ντάμπλντορ, ενός πολύ ευγενικού ατόμου που είχα την τύχη να γνωρίσω πριν καιρό.»
Όλοι μας προχωρήσαμε μπροστά και χαιρετίσαμε τον Χάγκριντ με τη σειρά που συστηθήκαμε.