| Κριτικές Remember me | |
|
+9JuliaCullen Mrs Edward Cullen MyrtoCullen Bella13 marionlovesedward lena d@n@e twilight! volturi girl WhiteQueen 13 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
WhiteQueen Edward's Queen
Ηλικία : 45 Τόπος : Sagaland! Αριθμός μηνυμάτων : 8830 Registration date : 14/09/2008
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Mental Attacks
| Θέμα: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 10:30 | |
| Διαβάστε αν θέλετε παρακάτω μερικές κριτικές οι οποίες είναι αρκετά καλές. Δεν στηρίζομαι ποτέ στις γνώμες των κριτικών και προσωπικά τις αμφισβητώ αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη περιγράφει πολύ σωστά όλα τα στοιχεία της ταινίας.
- Σπόιλερ:
Ακόμα κι αν δε σας αρέσουν οι δακρύβρεχτες μελοδραματικές - αισθηματικού τύπου - ιστορίες, η ταινία του ¶λεν Κούλτερ, στέκεται αποστασιοποιημένα από αυτές και σε κερδίζει από τον τρόπο που αναπτύσσει την καλογραμμένη και αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία του Γουίλ Φέτερς. Εξαιρετικό, συγκλονιστικό κι απρόβλεπτο, το επίκαιρο φινάλε. Μια τραγωδία, που σόκαρε τον κόσμο, κορυφώνεται σταδιακά μέσα από μια καλοκεντημένη ιστορία που με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. εξερευνά τις επιπτώσεις της στον άνθρωπο, την οικογένεια, την κοινωνία. Θέματα πίστης κι αλληλεγγύης στον ερωτικό στίβο πολύ σοφά αντιπαραβάλλονται στον κοινωνικό όπου ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος τουλάχιστον ψυχολογικά. Παρ' ότι διαφορετική από τις συνηθισμένες maistream ντραμεντί, χαμηλών, ήπιων τόνων στη σκηνοθεσία, δεν αποφεύγει κάποια σεναριακά στερεότυπα, για να εξελιχθεί η ίντριγκα, όπως οι τυποποιημένοι χαρακτήρες των πατεράδων που υποδύονται οι Κρις Κούπερ και Πιρς Μπρόσναν. Η φύση και το αντικείμενο των επαγγελμάτων τους, προσδιορίζει και την ατελή τραγικότητα του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν. Η σχέση της μικρής κόρης του Μπρόσναν με τον πατέρα της, σε συμβολικό επίπεδο οδηγεί σε συνειδησιακά συμπλέγματα που κατατρέχουν Κούπερ και Ντε Ραβέν. Αυτα τα προφανή, όμως θα σπρώξουν τον μέσο θεατή να τη δει και να ταυτισθεί με τις καταστάσεις που περιγράφονται. Το ζευγάρι Πάτινσον - Ντε Ραβέν διαθέτει μια γοητευτικά μυστήρια χημεία. Ο Ρόμπερτ περίπου προβάλλει ως το σημερινό πρότυπο "Τζέιμς Ντιν". Γενικά η ιστορία διαθέτει, συγκίνηση, ένταση, δραματικές συγκρούσεις, πάθη, όλα φιλτραρισμένα από την οπτική της σιωπηλής πλειοψηφίας. Το περιβάλλον των δύο νέων, οι ταξικές αντιθέσεις και οι κοινωνικές διαφορές συγκλίνουν στην υπερδραματοποίηση ενός απροσδόκητου πολιτικού μηνύματος. Η κραυγή του δια ταύτα δεν είναι ΝΑ ΜΕΘΥΜΑΣΑΙ αλλά ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ και τι άλλο, φυσικά εκτός της 11-09-2001. Γιατί "παίζοντας" με τις απώλειες - του νεκρού μεγαλύτερου αδερφού για τον αυτοκαταστροφικό Τάιλερ και της μητέρας της ωριμότερης ¶λι - έρχεται στο τέλος η μεγαλύτερη και πιο καταστροφική για τις ζωές όλων. Για την αμερικάνικη οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα, η λύτρωση έρχεται μέσα από τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος - τις συνέπειες των οποίων όλοι πληρώνουν - δηλαδή μέσα από ένα βαρύ ψυχολογικό προφίλ του οποίου το "σκίτσο" πολύ πετυχημένα σκιαγραφεί - κυριολεκτικά και μεταφορικά - η μικρή αδερφή του Τάιλερ. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες της ζωής, όμως φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους και η ταινία με αρκετό ρεαλισμό περιστρέφεται γύρω από το πως γεννιέται η αληθινή αγάπη χωρίς να εκβιάζει τη συγκίνηση. Η τόλμη των δημιουργών και η εμπνευσμένη επιλογή να τοποθετήσουν την πλοκή στο μεταίχμιο της σύγχρονης ιστορίας μας, είναι εύστοχη και απόλυτα δικαιολογημένη. Δείχνει πως το τέλος μιας τραγωδίας, τελειώνει με την αρχή μιας άλλης! Μπορεί κάποιοι να το αμφισβητούν εκ του πονηρού και να το θεωρήσουν αμφιλεγόμενο, μα ομολογουμένως είναι τρομακτικά ευφυές του Δημήτρη Παπαμίχου http://www.myfilm.gr/6155.html
| |
|
| |
volturi girl Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 28 Τόπος : London, UK Αριθμός μηνυμάτων : 3819 Registration date : 26/08/2009
Forks Student Profile Team: Volturi Special ability: Inflict Pain with Thoughs
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 10:47 | |
| Συμφωνω απολυτα με την κριτικη! Δεν περιμενα να την περιγραψει καποιος την ταινια τοσο καλα! | |
|
| |
d@n@e twilight! Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Τόπος : Αθηνα,γλυκά νερά Αριθμός μηνυμάτων : 1570 Registration date : 01/11/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Mental Attacks
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 12:24 | |
| και εγω μπορω να πω οτι συνφωνω με τις παραπανω κριτικες και θεωρω οτι οι ερμηνιες των ηθοποιων ηταν πραγματικα πολυ καλες. | |
|
| |
lena Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4103 Registration date : 09/09/2009
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 13:30 | |
| Εγω θα συνεχισω να εχω τις επιφυλαξεις μου ως προς το φιναλε! Στα υπολοιπα συμφωνω με την κριτικη!!!!! Επισης θα προσθεσω οτι ο Ρομπ ηταν καταπληκτικος απο ολες τις αποψεις!!!!!! | |
|
| |
marionlovesedward New Moon Victim
Ηλικία : 32 Τόπος : χαλανδρι Αριθμός μηνυμάτων : 232 Registration date : 15/12/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 13:38 | |
| - lena έγραψε:
- Εγω θα συνεχισω να εχω τις επιφυλαξεις μου ως προς το φιναλε!
Στα υπολοιπα συμφωνω με την κριτικη!!!!! Επισης θα προσθεσω οτι ο Ρομπ ηταν καταπληκτικος απο ολες τις αποψεις!!!!!! - Σπόιλερ:
σθμφωνω απολυτα!!το φιναλε παντως με χαλασε λιγακι αλλα οκ!!η ερμηνεια του μπομπου μας παντως ηταν εκπληκτικη!
| |
|
| |
Bella13 Eclipse Bitten
Ηλικία : 29 Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 450 Registration date : 12/05/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Physical Attacks
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 13:54 | |
| Συμφωνώ με την κρητική Αλλά δεν είχαν χημεία κατά την γνώμη μου μέσα απο πολλές σκηνές προσπάθησε να μας δήξει ότι ταίριαζαν αλλά δίστιχος κατά την άποψη μου δεν το κατάφεραν
οι φίλοι μου που δεν είναι όλοι φαν του είπαν ότι το τέλος άξιζε όσο όλη η υπόλοιπη ταινία και εμένα το τέλος μου άρεσε γιατί δείχνει πώς οι άνθρωποι ξεπερνάμε τις δυσκολίες και αυτές είναι που μας ενώνουν αλλα η αποψη ολλων ειναι σεβαστη | |
|
| |
MyrtoCullen Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 26 Τόπος : Seattle Αριθμός μηνυμάτων : 1734 Registration date : 14/03/2010
Forks Student Profile Team: Victoria Special ability: Inflict Pain with Thoughs
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 21:48 | |
| σημερα το ειδα το remember me πολυ ωραια ταινια στο τελος παντως εγω εκλαψα ..τι ωραιο τελος!! τι τυχερο ομως κοριτσακι που ηταν αυτο!! | |
|
| |
Mrs Edward Cullen Twilight Human
Ηλικία : 28 Τόπος : Forks Αριθμός μηνυμάτων : 62 Registration date : 28/01/2010
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 21:59 | |
| Συμφωνώ και εγώ με την κριτική και προσθέτω επίσης ότι το τέλος με συγκλόνησε! | |
|
| |
JuliaCullen New Moon Victim
Ηλικία : 33 Τόπος : In Edwards hug.. Αριθμός μηνυμάτων : 198 Registration date : 16/02/2010
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Κυρ 14 Μαρ 2010 - 22:44 | |
| Πραγματικά η ταινία ήταν το κατι αλλο. Δεν περίμενα οτι θα ήταν τόσο καλή...Με συγκίνησε τόσο πολύ η όλη ιστορία.. Δεν μπορούσες ποτε να προβλέψεις το επόμενο βήμα του καθε ηθοποιού! Και αυτο μ΄ αρεσε πολυ..γτ έτσι σου τραβάει το ενδιαφερον χωρίς να την θεωρείς "δεδομένη" και ίδια με αλλες παρόμις δραματικές ταινίες.. Είναι απο δω και περα μια απο τις αγαπημενες μου ταινίες.. Η ερμηνία όλων των ηθοποιών ακόμα και της μικρής αδερφης του..ήταν καταπληκτική! Ολη αυτη η τραγικότητα σε εφκλωβίζει σε απορροφά σε κάνει να νιώθεις συναισθηματα πρωτόγνωρα...
Ειχα πει πως στο σινεμά δεν θα σχολίαζω..και το είχα απαγορεύσει και στον φίλο μου.. Αλλά δεν μπορούσα να το κάνω και σχολίαζα αρκετα.. Και το ΤΕΛΟΣ..ο θεε μου.. ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!δλδ τα έπαιξα!! =S
- Σπόιλερ:
Πραγματικά χαιρομαι που κάνεις δεν μου είπε τι θα γινοτανε στο τελος... θα ήταν το χειρότερο spoiler..θα χάλαγε τα πάντα.. Μολις είδα την ημερομηνία..ενώ κάπως όλα είχαν πάρει το δρόμο τους.. με.. με..Τρομαξε :/ Είπα "Πλάκα κάνεις..Οχι οχι..δεν γίνετε..είναι τραγικό" Πόνεσα τόσο πολύ..Και μου θύμησε εκείνη την ημέρα.. αλλα απο μέσα.. Νιώθοντας πως "γνώρισες" ένα ατομο που ήταν και έζησε εκείνη την στιγμή.. Απλά σε κάνει να κλαίς..Αλλά κρατήθηκα..Εβαλα απλά το μυαλό μου σε σκέψεις τόσο βαθιές..πού πραγματικά αγάπησα όλους τους ανθρώπους που έπαιζαν στην ταινία.. Ακόμα και την ξανθόψειρα..Και εκείνη έπαιζε πολύ ωραία..Την ζήλευα σε κάποιες σκηνές. Ολα αυτα που είχα μόλις δεί δεν ήταν απλά ένα σενάριο φτιαγμένο απο την φαντασία ενος ανθρώπου.. είναι βγαλμένα απο την ζωή πολλών ανθρώπων..Τπτ δεν ήταν ψευτικο..
Ο Robert Pattinson..ένας πραγματικά υπέροχος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός.. Τον σέβομαι ως ηθοποιο και για πρώτη φορά θα παραμείνω πιστή στο έργο του.. και θα ακολουθώ τα βήματα του!!Περιμένω πολλά απο αυτόν!! =) Ελπιζω οι κριτικοί να μην πετσοκόψουν αυτην την υπέροχη ταινία.. Πιστευω πως θα μπορούσε να πάει ακόμα και για βραβείο.. ΓΤ οχι?.. | |
|
| |
ed<3 Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 33 Τόπος : Φορκς!!!κ ακομα παρα περα... Αριθμός μηνυμάτων : 3200 Registration date : 27/03/2010
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Σαβ 17 Απρ 2010 - 20:41 | |
| | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Σαβ 17 Απρ 2010 - 20:46 | |
| | |
|
| |
Kristen Stewart Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Τόπος : London Αριθμός μηνυμάτων : 894 Registration date : 04/08/2009
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Δευ 19 Απρ 2010 - 22:13 | |
| - JuliaCullen έγραψε:
- Πραγματικά η ταινία ήταν το κατι αλλο.
Δεν περίμενα οτι θα ήταν τόσο καλή...Με συγκίνησε τόσο πολύ η όλη ιστορία.. Δεν μπορούσες ποτε να προβλέψεις το επόμενο βήμα του καθε ηθοποιού! Και αυτο μ΄ αρεσε πολυ..γτ έτσι σου τραβάει το ενδιαφερον χωρίς να την θεωρείς "δεδομένη" και ίδια με αλλες παρόμις δραματικές ταινίες.. Είναι απο δω και περα μια απο τις αγαπημενες μου ταινίες.. Η ερμηνία όλων των ηθοποιών ακόμα και της μικρής αδερφης του..ήταν καταπληκτική! Ολη αυτη η τραγικότητα σε εφκλωβίζει σε απορροφά σε κάνει να νιώθεις συναισθηματα πρωτόγνωρα...
Ειχα πει πως στο σινεμά δεν θα σχολίαζω..και το είχα απαγορεύσει και στον φίλο μου.. Αλλά δεν μπορούσα να το κάνω και σχολίαζα αρκετα.. Και το ΤΕΛΟΣ..ο θεε μου.. ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!δλδ τα έπαιξα!! =S
- Σπόιλερ:
Πραγματικά χαιρομαι που κάνεις δεν μου είπε τι θα γινοτανε στο τελος... θα ήταν το χειρότερο spoiler..θα χάλαγε τα πάντα.. Μολις είδα την ημερομηνία..ενώ κάπως όλα είχαν πάρει το δρόμο τους.. με.. με..Τρομαξε :/ Είπα "Πλάκα κάνεις..Οχι οχι..δεν γίνετε..είναι τραγικό" Πόνεσα τόσο πολύ..Και μου θύμησε εκείνη την ημέρα.. αλλα απο μέσα.. Νιώθοντας πως "γνώρισες" ένα ατομο που ήταν και έζησε εκείνη την στιγμή.. Απλά σε κάνει να κλαίς..Αλλά κρατήθηκα..Εβαλα απλά το μυαλό μου σε σκέψεις τόσο βαθιές..πού πραγματικά αγάπησα όλους τους ανθρώπους που έπαιζαν στην ταινία.. Ακόμα και την ξανθόψειρα..Και εκείνη έπαιζε πολύ ωραία..Την ζήλευα σε κάποιες σκηνές. Ολα αυτα που είχα μόλις δεί δεν ήταν απλά ένα σενάριο φτιαγμένο απο την φαντασία ενος ανθρώπου.. είναι βγαλμένα απο την ζωή πολλών ανθρώπων..Τπτ δεν ήταν ψευτικο..
Ο Robert Pattinson..ένας πραγματικά υπέροχος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός.. Τον σέβομαι ως ηθοποιο και για πρώτη φορά θα παραμείνω πιστή στο έργο του.. και θα ακολουθώ τα βήματα του!!Περιμένω πολλά απο αυτόν!! =) Ελπιζω οι κριτικοί να μην πετσοκόψουν αυτην την υπέροχη ταινία.. Πιστευω πως θα μπορούσε να πάει ακόμα και για βραβείο.. ΓΤ οχι?.. θα συμφωνησω μαζι σου απολυτα..με καλυψες τελειως!!!!!ο ρομπ ηταν ΤΕΛΕΙΟΣ!με κεφαλαια πραγματικα δεν περιμενα οτι θα με συγκινουσε τοσο πολυ! | |
|
| |
T-NM-E-BD Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 36 Τόπος : Αθανιστάν!!!!! Αριθμός μηνυμάτων : 2274 Registration date : 03/09/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Απ: Κριτικές Remember me Δευ 14 Φεβ 2011 - 18:53 | |
| | |
|
| |
| Κριτικές Remember me | |
|