| Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
twilightFOREVER Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4265 Registration date : 25/07/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 15:39 | |
| Τα Χρονικά της Κατωχώρας είναι η πρώτη σειρά βιβλίων της Suzanne Collins συγγραφέας της best-seller τριλογίας Αγώνες Πείνας,το πρώτο βιβλίο της οποίας μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. Στην σειρά Τα Χρονικά της Κατωχώρας που αποτελείται από πέντε βιβλία η Suzanne εξερευνά τις επιπτώσεις του πολέμου και της βίας στους νέους ανθρώπους. Τα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσει Πλατύπους. Βιβλίο #1:Ο εντεκάχρονος Γκρέγκορ ξεκινάει για να σώσει τη δίχρονη αδερφή του, που έχει πέσει σε ένα φρεάτιο εξαερισμού στο υπόγειο της πολυκατοικίας τους στη Νέα Υόρκη, και καταλήγει στη σκοτεινή Κατωχώρα, βαθιά κάτω από την πόλη. Εκεί ζουν άνθρωποι σε μια αβέβαιη συνύπαρξη με γιγαντιαίες αράχνες, νυχτερίδες, κατσαρίδες και αρουραίους – όμως η εύθραυστη ειρήνη σε λίγο θα διαλυθεί. Ο Γκρέγκορ δεν θέλει να πάρει μέρος στον πόλεμο. Θέλει μόνο να βρει το δρόμο για το σπίτι του. Αλλά όταν ανακαλύπτει ότι μια προφητεία προβλέπει το δικό του ρόλο στο μέλλον του υπόγειου κόσμου, συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να λύσει το μεγάλο μυστήριο της ζωής του: την εξαφάνιση του πατέρα του. Η αναζήτηση αυτή θα αλλάξει τόσο τον ίδιο, όσο και την Κατωχώρα. Ο Γκρέγκορ ο Ανωχωρίτης είναι το πρώτο βιβλίο στη σειρά των Χρονικών της Κατωχώρας. Μια σειρά που συνδυάζει περιπέτεια, αγωνία, χιούμορ και τρυφερότητα, θάρρος και ηθικά διλήμματα σε μια σκοτεινή χώρα των θαυμάτων. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ • New York Times μπεστ σέλερ σειρά • Book Sense μπεστ σέλερ σειρά • Επιλογή των συντακτών της λογοτεχνικής επιθεώρησης Kirkus Reviews •Βραβείο NAIBA παιδικής λογοτεχνίας • “100 Βιβλία που Πρέπει να Διαβάσετε και να Μοιραστείτε” κατ’ επιλογή της Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης Βιβλίο #2:Γκρέγκορ και η Προφητεία του Όλεθρου (Kυκλοφορεί Νοέμβριο 2012 από τις εκδόσεις Πλατύπους) Βιβλίο #3:Gregor and the Curse of the Warmbloods Βιβλίο #4:Gregor and the Marks of Secret Βιβλίο #5:Gregor and the Code of Claw
Έχει επεξεργασθεί από τον/την twilightFOREVER στις Σαβ 26 Μάης 2012 - 15:57, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
EliRose The Volturi
Ηλικία : 31 Τόπος : Magnolia Αριθμός μηνυμάτων : 26698 Registration date : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 16:01 | |
| ωραιο ακουγεται!!Μπηκε στην λιστα μου!! | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 17:11 | |
| γουσταρω... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 20:53 | |
| Ανυπομονώ!!! Περιττό να πω ότι το εξώφυλλο της Πλατύπους είναι τέλειο, ειδικά σε σύγκριση με το ξένο. | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 21:15 | |
| Θα συμφωνησω....να και μια φορα που το ελληνικο εξωφυλλο ειναι καλυτερο..... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 21:18 | |
| Tις περισσότερες φορές που η Πλατύπους επιχειρεί δική τους δημιουργία, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. (Από τα πιο όμορφα εξώφυλλα που έχω στην βιβλιοθήκη μου είναι το βραδιες χορού στην κόλαση...). | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 11 Μάης 2012 - 21:38 | |
| Ισχυει....ειδικα σε σχεση με του εξωτερικου... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Πεμ 24 Μάης 2012 - 19:31 | |
| Κυκλοφόρησε!!!! Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου, γιατί θέλω να δω την Σουζαν και σε κάτι διαφορετικό από τους Αγώνες Πείνας. Από την πλοκή μοιάζει πάντως πολύ υποσχόμενο. | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Πεμ 24 Μάης 2012 - 19:55 | |
| βγηκε...? τελεια.... | |
|
| |
EliRose The Volturi
Ηλικία : 31 Τόπος : Magnolia Αριθμός μηνυμάτων : 26698 Registration date : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Πεμ 24 Μάης 2012 - 22:31 | |
| τα κατεβασα ολα σε ebook -στα αγγλικα φυσικα- και θα τα διαβασω μετα την εξεταστικη... | |
|
| |
dark violet New Moon Victim
Ηλικία : 31 Αριθμός μηνυμάτων : 200 Registration date : 20/12/2011
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 25 Μάης 2012 - 1:40 | |
| αν και μου φαίνεται κάπως παιδικό μάλλον θα το πάρω γιατί το έχει γράψει η suzanne collins και θα ήθελα να δώ και κάτι άλλο από αυτή! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Παρ 25 Μάης 2012 - 4:03 | |
| ειδικα μια δουλεια της πριν τους αγωνες πεινας.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:09 | |
| Το πήρα!!! Δεν μπορώ να πιστέψω σχεδόν ότι έχω ένα ολοκαίνουργιο -αδιάβαστο- βιβλίο της Suzanne Collins στα χέρια μου!!! Ανυπομονώ να το ξεκινήσω Πάντως, η πλατύπους έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην εμφάνιση του βιβλίου. Ενώ στο εξωτερικό τα βιβλία έχουν παλιάς αισθητικής -παλιομοδίτικα- εξώφυλλα στην Ελλάδα το εξώφυλλο είναι πανέμορφο και έχουν κάνει πολύ προσεγμένη δουλειά και στο εσωτερικό, στις επικεφαλίδες των κεφαλαίων, στην γραμματοσειρά και στην εμφάνιση που έχουν τα μέρη του βιβλίου (με την ελλικοειδή σκάλα). Πάντως το βιβλίο δεν είναι παιδικό. Ανήκει στην κατηγορία Middle Grade όπως ανήκουν και ο Χάρι Πότερ, ή ο Πέρσυ Τζάκσον. Γενικά η γραμμή που διαχωρίζει τα middle grade books και τα young adult books (στην κατηγορία αυτή ανήκουν λυκόφως, αγώνες πείνας, θανάσιμα εργαλεία, δαιμονικές μηχανές, όμορφα πλάσματα, vampire academy κλπ) είναι πολύ λεπτή, σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά πόσοι ενήλικες διαβάζουν τα βιβλία που προανέφερα; Πόσους ενήλικες γνωρίζεται που λατρεύουν τα Χαρι Ποτερ; Και πόσους ενήλικες τώρα γνωρίζεται που διαβάζουν μόνο τα προαναφερόμενα βιβλία και καθόλου βιβλία που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε ενήλικες; Ή ακόμη και το αντίστροφο. Πόσα παιδιά γνωρίζεται που προτιμούν τα υποτιθέμενα βιβλία για ενήλικες από αυτά για "παιδιά; Επομένως εξ' αρχής είναι λάθος να βάζουμε στα βιβλία ταμπέλες. Ενα βιβλίο είναι για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:29 | |
| Εγω το περιμενω μεσα στην εβδομαδα μαζι με τον οδηγο για τους αγωνες... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:46 | |
| εγώ ήδη το πηρα αλλά για την ώρα έχω κάποια άλλα να διαβάσω! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:46 | |
| Εδω δεν εχει ερθει καν ακομη... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:51 | |
| Και εγώ περιμένω το οδηγό από βδομάδα!!! Και που το είχε το public τόσο νωρίς (είναι ούτε πέντε μέρες που κυκλοφόρησε) εντύπωση μου έκανε... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:52 | |
| Δεν το βιαζομαι ετσι κι αλλιως...ολα μαζι αυτα τα δυο και η Χιονατη.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:54 | |
| Την χιονάτη την σκέφτομαι και εγώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα προλάβω πριν την ταινία... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 16:54 | |
| Δεν με νοιαζει παλι θα το διαβασω.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 17:01 | |
| μπορειτε παντως να προλαβετε τη χιονατη πριν απο την ταινια αν πατε αργοτερα!εγω προσωπικα παντως με το που βγει θα παω! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 17:03 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 17:03 | |
| Και εγώ αυτό λέω να κάνω....Που αργότερα;;; Εδώ δεν αντέχω ούτε μία εβδομάδα ακόμη...Θα πάμε και αργότερα; | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 17:06 | |
| Παιζει να ναι η καλυτερη ταινια της.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins Σαβ 26 Μάης 2012 - 17:08 | |
| Πραγματικά την περιμένω πως και πως... ΥΓ. Παίζει να έχουμε βγει σε όλα τα τοπικ Χαλάλι της φωτιάς... | |
|
| |
| Τα Χρονικά της Κατωχώρας - Suzanne Collins | |
|