| Απόκλιση – Veronica Roth | |
|
+15Thalia Nelly ZetaPattinson ed<3 xrysanthi EliRose mariana20 alexandra13 WhiteQueen ΕΡΗ T-NM-E-BD panagiota AspaKorth Teodan evi twilightFOREVER 19 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΕΡΗ The Volturi
Αριθμός μηνυμάτων : 6673 Registration date : 03/03/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Influencing emotions
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Τετ 5 Σεπ 2012 - 14:01 | |
| Δεν το εχω τελειωσει ακομα αλλα οι επιλογες της Πλατυπους δεν με απογοητευουν ποτε!!! | |
|
| |
twilightFOREVER Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4265 Registration date : 25/07/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Τετ 5 Σεπ 2012 - 14:29 | |
| Περιμένουμε σχόλια. Πραγματι οι επιλογές του πλατύπους δεν με εχουν απογοητεύσει ούτε μία φορά μέχρι τώρα. Εχω φτάσει στο σημείο να διαλέγω βιβλία χωρίς να εχω ιδέα περι τίνος πρόκειται μόνο και μόνο επειδή είναι πλατύπους. Αλλά για την απόκλιση έχω ακούσει γενικά εξαιρετικά σχόλια, επομένως περιμένω κάτι καλό... | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Τετ 5 Σεπ 2012 - 17:30 | |
| κι εγω αυτο κανω γερασιμε... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:34 | |
| Το τελείωσα το Σαββατοκύριακο και προς το παρον θα πω μόνο μία λέξη (που νομίζω ότι δεν είναι καν λέξη βασικά, αλλά τέλος πάντων) : Ουαου.
Θα επιστρέψω αύριο με αναλυτικά σχόλια. Από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος. (Και φέτος έχω διαβάσει εκπληκτικά βιβλία). Το τελείωσε κανείς άλλος να σχολιάσουμε;;;; | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:35 | |
| Εγω οχι ακομη αλλα δεν θα αργησω... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:40 | |
| Ανυπομονώ να σχολιάσουμε... Τρις + Τέσσερα = χαμός <3.... Είχε πραγματικά απ' όλα, αλλά η ρομαντική ιστορία είναι από τις πιο όμορφες που έχω διαβάσει τελευταία... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:44 | |
| ειναι ακριβως οτι χρειαζομαι για να ξεφυγω... | |
|
| |
ΕΡΗ The Volturi
Αριθμός μηνυμάτων : 6673 Registration date : 03/03/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Influencing emotions
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:47 | |
| Το τελειωσα και εγω αλλα εμπλεξα με την μετακομιση και δεν προλαβα να σχολιασω!! Πραγματικα θεωρω και εγω οτι ηταν απο τα καλυτερα βιβλια της φετινης χρονιας! Για μια ακομα φορα δεν απογοητευτηκα απο την επιλογη της Πλατυπους. Ειναι απο τα βιβλια που σε κρατανε απο την αρχη μεχρι και το τελος και δεν σε κουραζει. Θελω οπωσδηποτε την συνεχεια!!! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:48 | |
| αμα ειχε και την αναλογη αποιχηση δεν νομιζω να αργησει... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 22:58 | |
| Μέχρι τώρα η Απόκλιση πάει πολύ καλά και στην Ελλάδα από ότι έχω δει, μάλλον γιατί είχε τόση απήχηση στο εξωτερικό. | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 10 Σεπ 2012 - 23:01 | |
| νομιζω γενικα πως οτι βγαζει αυτη η εκδοτικη παει καλα... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Τρι 11 Σεπ 2012 - 16:19 | |
| Λοιπόν ήρθα να πω αναλυτικά την γνώμη μου για το βιβλίο. Αυτήν την στιγμή η μοναδική λέξη που μου έρχετε στο μυαλό είναι ουαου και ξανα ουαου. Ειλικρινά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Επειδή είχα ακούσει εξαιρετικές κριτικές για το βιβλίο και επειδή είχε προκαλέσει χαμό στην Αμερική χωρίς να το θέλω είχα υψηλές προσδοκίες. Φοβόμουν όμως πως τελικά δεν θα αγγίξει τις προσδοκίες μου. Και τελικά όχι μόνο τις άγγιξε, αλλά τις ξεπέρασε. Κατα πολύ. Με σιγουρια λεω πως είναι από τα καλύτερα δυστοπικά βιβλία που έχω διαβάσει. Εβλεπα σε παρα πολλές κριτικές να το συγκρίνουν σε επίπεδο με τους αγώνες πείνας, που για μένα είναι κορυφή στο μυαλό μου. Μέχρι και την μέση το βιβλίο μου άρεσε απίστευτα. Είχε όλα τα στοιχεία που λατρεύω σε ένα βιβλίο. Δράση, αγωνία, συνεχείς ανατροπές, δυνατούς χαρακτήρες. Αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να το συγκρίνω με ένα βιβλίο τόσο κορυφαίο όσο είναι οι αγώνες. Από την μέση και μετά όμως με εκτίναξε. Συνειδητοποίησα πως πράγματι έχει τις προοπτικές να φτάσει τους αγώνες σε επίπεδο. Στις τελευταίες εξήντα σελίδες ίσως και να τους άγγιξε. Νομίζω πως μόνο και μόνο το οτι μπαίνω στην διαδικασία να συγκρίνω ένα βιβλίο με τους αγώνες πείνας (που πραγματικά δεν υπάρχει όμοιο του) δηλώνει πως αυτό το βιβλίο είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Κανόνικα μόνο και μόνο η φράση "έχει τις προοπτικές να αγγίξει σε επίπεδο τους αγώνες" θα έπρεπε να κάνει τον οποιονδήποτε να τρέξει στο κοντίνοτερο βιβλιοπωλείο και να το αγοράσει. Αλλά ας αναλύσω λίγο περισσότερο τους λόγους που μου αρέσει. Διάβασα μία κριτική στο εξωτερικό που έλεγε ότι καθώς διαβάζεις το βιβλίο νιώθεις ακριβώς τα συναισθήματα που αισθάνεσαι όταν το τρενάκι του λουνα παρκ φτάνει στην κορυφή λίγο πριν πέσει στο κενό. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό. Όλη η πλοκή της Roth είναι κτισμένη πάνω σε αλλεπάληλες ανατροπές. Έχει συνδέσει έτσι τα γεγονότα που σε κάθε σελίδα μένεις με ανοιχτό το στόμα. Αυτό που είναι ξεκαθαρο από την αρχή ακόμη του βιβλιου είναι ότι δεν φοβάται να σκοτώσει ακόμη και τον πιο κεντρικό από τους πιο κεντρικούς χαρακτήρες. Συνήθως σε ένα βιβλίο είσαι σίγουρος οτι καποιοι χαρακτήρες αποκλείεται να πεθάνουν, αλλά στο συγκεκριμένο αυτό δεν ισχύει. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο σε κάθε προκληση τρέμεις μαζί με τους πρωταγωνιστές. Εκτός από την εκπλητική γρήγορη πλοκή, που σε κάνει συνεχώς να μένεις με ανοιχτό το στόμα, κάτι ακόμα που ξεχωρίζει είναι οι χαρακτήρες. Είναι τόσο ζωντανοί. Τους ερωτεύεσαι, τους μισείς, νιωθεις πραγματικά πως είναι αληθινοί. Σε κάθε θάνατο ένιωθα την ανάγκη να κλείσω το βιβλίο και να κοιτάξω το κενό. Πονούσα μαζί με τους χαρακτήρες. Φοβόμουν μαζί τους. Και βέβαια μετά έχουμε τον Τέσσερα. Όποιος πει ότι δεν το ερωτευτηκε θα πει ψέματα. Μου θύμισε μία μίξη από τον Πίτα και τον Φοίνικ (Αγώνες Πείνας), τον Γουιλ και τον Τζεμ ( Δαιμονικές Μηχανές) και τον Άντριαν ( Vampire Academy ) μαζί. 'Ηταν τρυφερός, καλός, και γοητευτικός και παράλληλα απόμακρος και μυστηριώδης. Η ερωτική ιστορία που εξελίσεται μεταξύ αυτού και της Τρις είναι από τις πιο όμορφες που έχω διαβάσει. Αυτην την παρόρμηση να χαμογελάσω σε κάθε σκηνή που περιείχε και τους δύο την έχω νιώσει ελάχιστες φορές. Αλλά αυτό που πραγματικά μου άρεσε στο βιβλίο είναι ότι συνδιάζει τα πάντα. Δεν είναι μόνο μία ιστορία με δράση. Δεν είναι μόνο μία ρομαντική ιστορία αγάπης. Έχει ισάξια μέρη απ' όλα. Έχει κάτι για κάθε γούστο. Ακόμα και ο πιο απαιτητικός αναγνώστης θα βρει κάτι που να λατρέψει από αυτό. Και πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που τόσο πολλοί αναγνώστες το αγάπησαν. Αγωνία, χιουμορ, ανατροπές, δράση, και ξανά δράση, ερωτας, φιλική αγαπή, οικογενειακή αγαπη... Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για την γενναίοτητα, για τις επιπτώσεις του πολέμου, για το πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις, για το πως να ξεχωρίζεις τους πραγματικούς φίλους... Το λάτρεψα από την αρχή μέχρι το τέλος και πεθαίνω για την συνέχεια... - Spoiler-Μην το ανοίξετε αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο!:
Είδα πολλούς που σχολιάζαν το βιβλίο σε ξένες ιστοσελίδες να λένε ότι δεν καταλαβαίνουν πως γίνεται να χωρίζονται οι άνθρωποι σε πέντε φατριες και γιατί είναι τόσο σημαντικό και επικίνδυνο να είσαι απόκλιση. Αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο από την αρχή. όλο αυτό το σύστημα είναι απίστευτα σαθρό και προφανώς έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς. Είναι αδύνατον να χωρίζονται οι άνθρωποι σε πέντε τόσο συγκεκριμένες κατηγορίες. Προφανώς, το να είσαι απόκλιση είναι η απόδειξη του πόσα πολλά προβλήματα έχει αυτή η φαινομενικά εξιδανικευμένη κοινωνία. Όλοι οι άνθρωποι ουσιαστικά είναι αποκλίσεις. Κανείς δεν είναι μόνο γενναίος, ή μόνο ανιδιοτελής. Και για αυτό σιγά σιγά η κοινωνία της Τρις καταρρέει. Ποια είναι η γνώμη σας;
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Πεμ 13 Σεπ 2012 - 19:24 | |
| Η Summit και η Lionsgate ανακοίνωσαν ότι η κινηματογραφική μεταφορά της Απόκλισης θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους 21 Μαρτίου του 2014!!! Ουαου...ήξερα ότι είχαν αγοραστεί τα δικαιώματα και υπήρχε ένα σενάριο και σκηνοθέτης, αλλά δεν περίμενα να γίνει ταινία τόσο σύντομα... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Πεμ 13 Σεπ 2012 - 19:32 | |
| οτι και να διαβασουμε γινεται ταινια...αν πω πως δεν γουσταρω θα ναι ψεμα... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Πεμ 13 Σεπ 2012 - 19:39 | |
| Το συγκεκριμένο θα γίνει φοβερή ταινία πάντως...Για Τρις να πω by the way ότι θέλω την Mia Wasikowska!!! Η Roth είχε πει πως αυτή ειχε στο μυαλό της, αλλά μου αρέσει και μενα πολύ... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Πεμ 13 Σεπ 2012 - 19:48 | |
| οντως ειναι αρκετα καλη... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Κυρ 23 Σεπ 2012 - 21:52 | |
| To διάβασε κανείς άλλος, για να σχολιάσουμε; | |
|
| |
WhiteQueen Edward's Queen
Ηλικία : 45 Τόπος : Sagaland! Αριθμός μηνυμάτων : 8830 Registration date : 14/09/2008
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Mental Attacks
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Κυρ 23 Σεπ 2012 - 22:23 | |
| Με αυτά που διαβάζω σε αυτό το τόπικ μάλλον θα πρέπει να το πάρω σύντομα αυτό το βιβλίο. Συζητούσα χτες με τη Γιώτα και μου είπε πως ακούει πως το συγκεκριμένο βιβλίο πουλάει σαν τρελό. Αν κρίνω από τα σχόλια σας και επειδή σας εμπιστεύομαι προφανώς πρέπει να είναι εξαιρετικό.
| |
|
| |
alexandra13 Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 41 Τόπος : ioannina Αριθμός μηνυμάτων : 4111 Registration date : 09/02/2012
Forks Student Profile Team: Special ability:
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Κυρ 23 Σεπ 2012 - 22:31 | |
| Δεν ειχα σκοπο να ξεκινησω παλι μια σειρα που δεν ξερω και εγω ποτε θα ολοκληρωθει αλλα με οσα διαβαζω στα σχολια σας νομιζω πως θα το παρω τελικα και εγω το βιβλιο | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 24 Σεπ 2012 - 0:05 | |
| Και καλα θα κανεις...αποψε αν αξιωθω θα το τελειωσω...ειναι τοσο τελειο που δεν θελω να ξεκλεβω σελιδες. | |
|
| |
panagiota Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 15885 Registration date : 19/05/2010
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability:
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 24 Σεπ 2012 - 18:34 | |
| Εγώ πάλι ΔΕΝ πήρα τα βιβλία που έχω παραγγείλει...μέσα σε αυτά ήταν και η Απόκλιση. Θα γεράσω (μην ακούσω σχόλια πάλι για την ηλικία μου τύπου Golden Alert! )κι ακόμη θα τα περιμένω.... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 24 Σεπ 2012 - 19:00 | |
| Εγω σημερα το τελειωσα και μπορω να πω πως μου αρεσε υπερβολικα πολυ....ηταν πολυ καλυτερο απο οτι περιμενα και ειχε τα παντα μεσα...σε σημειο που με σοκαρε. | |
|
| |
panagiota Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 15885 Registration date : 19/05/2010
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability:
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 24 Σεπ 2012 - 19:15 | |
| Με σοκάρεις! Δλδ τι είχε και σε σόκαρε; Εξωγήινους να χορεύουν ρούμπα; | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 24 Σεπ 2012 - 19:40 | |
| Παναγιώτα ένα δίκιο η Ευη το ΄χει. Το τέλος είναι σοκαριστικό.... Σε φάση που δεν μπορούσα να διαβάσω τι πρόκειται να γίνει... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Απόκλιση – Veronica Roth Δευ 24 Σεπ 2012 - 19:42 | |
| Δεν θα πω τιποτα...θα επανελθω το βραδυ με σχολιο σεντονι...προς το παρον το επεξεργαζομαι και του ριχνω ακομη ματιες... | |
|
| |
| Απόκλιση – Veronica Roth | |
|