| Lunar Chronicles - Marissa Meyer | |
|
+4evi Dalia panagiota twilightFOREVER 8 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
twilightFOREVER Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4265 Registration date : 25/07/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τετ 13 Φεβ 2013 - 19:16 | |
| Επειδή ακόμα και στο μέλλον οι ιστορίες θα ξεκινούν μΆ ένα «Μια φορά κι έναν καιρό…» Το Σίντερ (αγγλ. Cinder) είναι το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας τα Χρονικά του Φεγγαριού (Lunar Chronicles) της Marissa Meyer. Απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές που το χαρακτήρισαν ως ένα πολύ ξεχωριστό, μοναδικό, ευφάνταστο και καλογραμμένο δυστοπικό παραμύθι που στηρίζεται στην διαρκή δράση και τις ανατροπές. Η πρωτοεμφανιζόμενη 26χρονη συγγραφέας Marissa Meyer παίρνει τέσσερις ηρωίδες από παραμύθια (Σταχτοπούτα, Κοκκινοσκουφίτσα, Ραπουνζέλ και Χιονάτη) και ξεπατικώνει τις ιστορίες τους σε ένα απόλυτα πιστευτό μελλοντολογικό –διαστημικό περιβάλλον με ανδροειδή και cyborgs. Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο Σκάρλετ κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013 στην Αμερική και ανέβηκε αμέσως στις πρώτες θέσεις σε όλες τις λίστες bestseller. Το τρίτο βιβλίο με τίτλο Cress αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014. Το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο με τίτλο Winter θα κυκλοφορήσει το 2015. Η σειρά κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη. Βιβλίο #1 ¶νθρωποι και Ανδροειδή συνωστίζονται στους πολυπληθείς δρόμους του Νέου Πεκίνο. Μία θανατηφόρα πανούκλα αφανίζει τον πληθυσμό. Από το διάστημα οι Λούναρ –οι κάτοικοι της σελήνης- παρακολουθούν, περιμένοντας υπομονετικά για να κάνουν την κίνηση τους. Κάνεις δεν ξέρει ότι η μοίρα της Γης κρέμεται από ένα μόνο κορίτσι… Η Σίντερ, μία ταλαντούχα μηχανικός, είναι cyborg. Είναι πολίτης μεσαίας τάξης με ένα σκοτεινό παρελθόν, αφού έχει διασυρθεί από την μητριά της και έχει κατηγορηθεί για την ασθένεια της θετής αδελφής της. Όμως η ζωή της αλλάζει όταν συναντάει τον πανέμορφο πρίγκιπα Κάι και βρίσκεται ξαφνικά να παλεύει στο κέντρο μίας διαγαλαξιακής μάχης, και μίας απαγορευμένης έλξης. Παγιδευμένη ανάμεσα στο καθήκον και την ελευθερία, την πίστη και την προδοσία, πρέπει να ξεσκεπάσει τα μυστικά του παρελθόντος της για να διασφαλίσει το μέλλον του κόσμου της. "Τα ποντίκια που τραγουδούν και τα κρυστάλλινα γοβάκια, αντικαθίστανται από σαρκαστικά ανδροειδή και μηχανικά πόδια σε αυτή την πλούσια γεμάτη φαντασία, και σκοτεινά ανατρεπτική παραλλαγή της Σταχτοπούτας" – BCCB
"Τρομαχτικά υπέροχο" - Los Angeles TimesΒιβλίο #2 Το δεύτερο βιβλίο της φουτουριστικής τετραλογίας συνεχίζει την ιστορία της Σίντερ συστήνοντας μας παράλληλα σε μία νέα ηρωίδα, την Σκάρλετ, η οποία προσπαθεί να βρει την γιαγιά της με την βοήθεια ενός μυστηριώδη ξένου, του Λύκου, στο Νέο Παρίσι. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη το Φθινόπωρο του 2013. Βιβλίο #3 Το τρίτο βιβλίο της τετραλογίας που διαδραματίζεται στην Έρημο Σαχάρα συνεχίζει την ιστορία της Σίντερ η οποία διασταυρώνεται με μια νέα ηρωίδα την Cress σε αυτή την παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού της Ραπουνζέλ. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014. Βιβλίο #4 Το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της τετραλογίας διαδραματίζεται στο φεγγάρι με πρωταγωνίστριες την Σίντερ και μία νέα ηρωίδα με το όνομα Winter στην παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού της Χιονάτης. | |
|
| |
twilightFOREVER Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4265 Registration date : 25/07/2009
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τετ 13 Φεβ 2013 - 19:35 | |
| Σύμφωνα με τον Πατάκη κυκλοφορεί τέλη του μήνα. Είναι από τις πιο hot σειρές αυτή την στιγμή στην Αμερική. Οι κριτικές είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Ακούγεται τελειο!! Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου!!!! | |
|
| |
panagiota Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 15885 Registration date : 19/05/2010
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability:
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τετ 13 Φεβ 2013 - 19:51 | |
| Πολύ ενδιαφέρον και φουτουριστικό! Θα έχει πλάκα να δούμε μια άλλη άποψη των παραμυθιών σε πολύ, μα πολύ, σύγχρονη εκδοχή. | |
|
| |
Dalia Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 35 Τόπος : Avengers Tower Αριθμός μηνυμάτων : 8228 Registration date : 01/11/2011
Forks Student Profile Team: Denalis Special ability: Controling the Elements
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τετ 13 Φεβ 2013 - 23:38 | |
| Ενδιαφέρον κι αυτό!!! Ελπίζω να με αξιώσει ο Θεός να το δω και στην μεγάλη οθόνη! | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Πεμ 14 Φεβ 2013 - 0:43 | |
| Θα το τιμησω σιγουρα....και θελω κατι νεο να με ταρακουνησει.... οσο για το αν σε αξιωσει ο θεος να το δεις στην μεγαλη οθονη νταλια στο ευχομαι...αλλα αμφιβαλλω αν θα εχει εστω την μιση μαγεια του βιβλιου... | |
|
| |
Dalia Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 35 Τόπος : Avengers Tower Αριθμός μηνυμάτων : 8228 Registration date : 01/11/2011
Forks Student Profile Team: Denalis Special ability: Controling the Elements
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Πεμ 14 Φεβ 2013 - 15:30 | |
| Συνήθως αυτό γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σπανίως τα βιβλία συμπίπτουν με τις ταινίες. | |
|
| |
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Κυρ 7 Απρ 2013 - 23:01 | |
| Μπορω να πω πως ηταν ενα αρκετα καλο βιβλιο... Αν και στην αρχη νομιζα πως θα εχει πολλα κοινα με το παραμυθι τλκ δεν ηταν και τοσα... ηταν αρκετα πρωτοτυπο. | |
|
| |
Thalia Nelly The Nomads
Τόπος : Αθηνα Αριθμός μηνυμάτων : 2141 Registration date : 02/02/2013
Forks Student Profile Team: Special ability:
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Δευ 8 Απρ 2013 - 0:44 | |
| εγω πηγα την παρασκευη στα public για να παρω την αναζητηση του τιγρη αλλα δεν το ειχανε κι πηρα αυτο. Το μονο που φοβαμαι ειναι οτι ειναι εκδοσεις πατακη κι δεν βγαζει τις συνεχειες οπως εγινε κι με το αγγελος κι δαιμονας. | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Δευ 8 Απρ 2013 - 0:46 | |
| για εκεινο ειπαν πως ακομη δεν ξερουν...αλλα δεν το βλεπω... και καλα καμια σχεση με αυτο...το αλλο ειναι απλα επικο. | |
|
| |
Thalia Nelly The Nomads
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Δευ 8 Απρ 2013 - 0:55 | |
| πες τα evi γι αυτο κι εγω τον φοβαμαι τον πατακη... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Δευ 8 Απρ 2013 - 0:57 | |
| ενταξει το πολυ πολυ θα το παρω στα αγγλικα... αλλα γτ το κανει αυτο δεν μπορω να καταλαβω... το αγγελος και δαιμονας ειχε και αποιχηση. | |
|
| |
mariana20 Eclipse Bitten
Ηλικία : 31 Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 348 Registration date : 01/02/2012
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Δευ 8 Απρ 2013 - 11:42 | |
| Εγώ ούτε αυτό ούτε τον Θρύλο θα πάρω.Αν δεν μου βγάλει όλα τα βιβλία ή δεν μου δώσει ημερομηνίες κυκλοφορίας των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς δεν πρόκειται να δώσω λεφτά.Καλύτερα να τα πάρω στα αγγλικά που και πιο φθηνά είναι και πρόβλημα με τη γλώσσα δεν έχω.Αλλά μετά από αυτό που έκανε με τον ¶γγελο και δαίμονα η εμπιστοσύνη μου πλέον έχει χαθεί.Νιώθω σαν να με κοροϊδεύουν ακόμα κι αν δεν μου αρέσει μια σειρά θέλω να την έχω ολοκληρωμένη που αυτή μου άρεσε!!
νομίζω έχουν πει πως το δεύτερο θα βγει το φθινόπωρο τα άλλα δεν ξέρουν γιατί δεν έχουν βγει ούτε στο εξωτερικό.Αλλά και πάλι προτιμώ να περιμένω να δω αν θα βγει το δεύτερο και τι θα κάνει με τα υπόλοιπα βιβλία. | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Δευ 8 Απρ 2013 - 15:13 | |
| το 2 εξω βγηκε πριν κανενα μηνα...αυτο ειχε κανει και με την κορη του καπνου και του οστου...αντε να δουμε τωρα αν το κρατησει. | |
|
| |
Thalia Nelly The Nomads
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τρι 16 Απρ 2013 - 16:16 | |
| Εχτες τελειωσα το Σιντερ κι εχω να πω οτι ειναι ενα πολυ ωραιο βιβλιο, με ομορφη γραφη,ωραια πλοκη κι μια πολυ συμπαθης ηρωιδα. Σιγουρα θα παρω κι το 2ο αμα αξιωθει ο πατακης να το βγαλει... | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τρι 16 Απρ 2013 - 16:48 | |
| θα το μαθουμε στο πολυ μακρινο μελλον | |
|
| |
EliRose The Volturi
Ηλικία : 31 Τόπος : Magnolia Αριθμός μηνυμάτων : 26698 Registration date : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τρι 16 Απρ 2013 - 20:25 | |
| σημερα εφτασε στα χερια μου...το ξεκιναω αμεσα!! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τρι 16 Απρ 2013 - 21:03 | |
| | |
|
| |
EliRose The Volturi
Ηλικία : 31 Τόπος : Magnolia Αριθμός μηνυμάτων : 26698 Registration date : 20/11/2011
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τρι 16 Απρ 2013 - 21:22 | |
| | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Τρι 16 Απρ 2013 - 22:26 | |
| | |
|
| |
EliRose The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Παρ 26 Απρ 2013 - 20:42 | |
| χθες την τελειωσα!!!τι ωραια ιστορια!!! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Παρ 26 Απρ 2013 - 21:24 | |
| το ηξερα πως θα σου αρεσει αδερφη.... | |
|
| |
EliRose The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Σαβ 27 Απρ 2013 - 0:01 | |
| - Σπόιλερ:
εκει που πεθανε η Πεονι με πηραν και εμενα τα κλαμματα...γενικα εχω μαλακωσει πολυ αυτες τις μερες!!
| |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Σαβ 27 Απρ 2013 - 2:07 | |
| - Σπόιλερ:
ηταν οντως συγκηνητικο...και η καημενη η σιντερ...τι τραβηξε....
| |
|
| |
EliRose The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Σαβ 27 Απρ 2013 - 13:23 | |
| - Σπόιλερ:
αυτη η ρουφιανα η Αδρι απο το θεο να το βρει!! | |
|
| |
evi The Volturi
| Θέμα: Απ: Lunar Chronicles - Marissa Meyer Σαβ 27 Απρ 2013 - 15:10 | |
| - Σπόιλερ:
κι η αλλη η κορη της δεν παει πισω...μπαζαρα με τα ολα της.
| |
|
| |
| Lunar Chronicles - Marissa Meyer | |
|