Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Η συνέχεια της διάσημης σειράς βιβλίων έρχεται στα βιβλιοπωλεία στις 4 Αυγούστου με τίτλο «Midnight Sun» και αφηγείται την ιστορία του «Λυκόφωτος» από την πλευρά του Edward Cullen.
"Bella is with Edward. She's a part of this family, and we protect our family."
Carlisle Cullen, Twilight
Character of the Week
Rosalie Lillian Hale
(born 1915 in Rochester, New York) is a member of the Olympic coven.
She is the wife of Emmett Cullen and the adoptive daughter of Carlisle and Esme Cullen, as well as the adoptive sister of Jasper Hale (in Forks, she and Jasper pretend to be twins), Alice, and Edward Cullen.
Rosalie is the adoptive sister-in-law of Bella Swan and adoptive aunt of Renesmee Cullen, as well as the ex-fiancée of Royce King II.
Στο κατώφλι µιας νέας εποχής για τη Ροδεσία, η Μάντριγκαλ, έχοντας χάσει τον άντρα της λίγες µονάχα ώρες µετά τον γάµο τους, θρήνησε βαθιά την απώλειά του και αποφάσισε να ζήσει µε τη θύµησή του. Όµως δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα της ζητούσαν να πάρει τη θέση της συζύγου του βασιλιά.
Ο βασιλιάς Έντουαρντ, αφού γνώρισε την απόλυτη ευτυχία δίπλα στη γυναίκα που λάτρεψε όσο καµία, την Άµπερλιν, δέχτηκε το σκληρότερο χτύπηµα της µοίρας όταν εκείνη πέθανε πριν προλάβει να φέρει στον κόσµο το παιδί τους. Ωστόσο, προκειµένου ν' ανταποκριθεί στα βασιλικά του καθήκοντα και να χαρίσει έναν διάδοχο στη Ροδεσία, είναι υποχρεωµένος να παντρευτεί ξανά και απ' όλες τις υποψήφιες επιλέγει τη Μάντριγκαλ.
Μήπως όµως το όνοµα της νέας του συζύγου κουβαλά µια σκοτεινή µοίρα; Άραγε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει το πεπρωµένο; Θα καταφέρει η Μάντριγκαλ να ξυπνήσει την αγάπη στην καρδιά του άντρα και βασιλιά της; Κι εκείνος θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα αισθήµατά του πριν χάσει τα πάντα για άλλη µια φορά;
Λοιπον εγω εχω τελειωσει απο πριν φυγω για διακοπες χριστουγεννων το πρωτο (πανε σχεδον τρεις εβδομαδες) αλλα ακομη δεν το σχολιασα καθολου...
Μολις βρω χρονο θα κανω μια πιο εκτεταμενη γνωμη αλλα προς το παρων μπορω να πω λιγα πραγματα... Το βιβλιο στο συνολο του με εξεπληξε ευχαριστα. Κυριως αυτο που δεν περιμενα ηταν η αρτια γραφη. Πιστευα οτι επειδη προερχεται απο δυο ατομα ισως να υπαρχουν κενα στην γραφη αλλα αντιθετα η γραφη ερρε ευχαριστα χωρις κενα και διακοπες με με συντομες αλλα ομορφες περιγραφες. Ισως σε καποια σημεια οι περιγραφες να ξεφευγαν λιγο αλλα και παλι παρεμεναν σε ανεκτο επιπεδο-μην φανταστειτε δηλαδη τολκιν,ιζαμπελ αλιεντε κλπ-.
Η υποθεση ηταν πανεξυπνη. Το λυκοφως καταρχας οχι μονο δεν το αντεγραφε ουτε καν το πλησιαζε. Ηταν κατι τελιος διαφορετικο απο ολες τις σκοπιες. Σε κανενα του σημειο δεν μου θυμισε στο ελαχιστο την σαγκα. Και δεν το ενοω με την αρνητικη ενοια οτι δηλαδη δεν ηταν τοσο καλο. Ηταν πολυ καλο, απλα δεν αντεγραφε κατι αλλο. Ειχε το δικο του στυλ.
Σπόιλερ:
Λοιπον και τωρα οσο αναφορα την υποθεση, αρχικα ενθουσιαστικα οτι καθε κεφαλαιο του βιβλιου προσθετε μυστηριο.Μεχρι περιπου και την μεση μας εδιναν χιλιαδες πληροφοριες χωρις να μπορω να καταλαβω τι θα γινοταν μετα πως θα εξελισοταν η υποθεση κρατωντας σε ολοκληρο σχεδον το βιβλιο το ενδιαφερον και την αγωνια στα υψη. Απο την μεση και μετα του βιβλιου αρχισε λιγο λιγο να λυνει οσο ειχε θεσει μεχρι στιγμης προσθετοντας καποια ακομη για να διατηρησει το ενδιαφερον και την αγωνια για το παρακατω. Περιμενα οτι καποια μυστηρια οπως πχ ο πινακας στο γραφειο του πατερα του ιθαν θα εμεναν αλυτα αλλα τελικα ελυσε οτιδηποτε ειχε θεσει εκτος βεβαια απο το κεντρικο θεμα του βιβλιου αν η λενα θα γινει σκοτεινη η φωτεινη. Αυτο που πραγματικα μου μενει απο το βιβλιο ειναι οι αναφορες στο παρελθον. Το συγκεκριμενο με συνεπηρε και ανοιπομονασα για αναδρομη. Ουσιαστικα επλεκε ταυτοχρονως τρεις ιστοριες. Μια στο παρρον,μια στο παρελθον και μια στα ονειρα του ιθαν και της λενας. Ολες αυτες συνδεθηκαν στο τελος και εγιναν στο μεγαλυτερο μερος πραγματικοτητα. Κατι ακομη που μου αρεσε προσωπικα ειναι οτι γινοταν η περιγραφη και ηταν ετσι δομημενο το βιβλιο-σε μερες- που γινοταν διαδραστικο για τον αναγνωστη. Δηλαδη οτι εκτος του οτι παρακολουθουσαμε μερα με την μερα την ιστορια να προχωραει και βλεπαμε του ηρωες καθε μερα ξεχωριστα, μας εδινε στοιχους μουσικης και μας ανεθετε να την φανταστουμε καθως και μυρωδιες (λεμονι και δεντρολιβανο). Δεν ξερω αν καταλαβενετε τι ενοω, αυτο που θελω να πω ειναι οτι καταφεραν εκτος απο την υποθεση που εξελισοταν καταγιστικα χωρις να κανει κοιλια σε κανενα σημειο,να μας κρατησουν το ενδιαφερον με μικρα συγγραφικα τεχνασματα. Μου αρεσε επισης οτι μετα απο ενα μεγαλο γεγονος αφηνε ενα κεφαλαιο ουσιαστικα πιο χαλαρο για να ξεκουρασει τον αναγνωστη. Το μονο που δεν με ενθουσιασε χωρις να με ενοχλει κιολας αλλα το βαζω ως το μοναδικο ισως μειον του βιβλιου, ειναι οτι σε καποια σημεια για να κανει πιο αναλαφρο το βιβλιο καρικατουριζε οπως πχ η περιγραφη του γλυφιτζουριου καθως πεφτει στην σκηνη με την αγωνια ανεβασμενη στα υψη οταν ο πατερας του ιθαν παραλιγο να αυτοκτονησει κατω απο την επειρια της ριντλευ. Το τελος μου εκοψε την ανασα. Ουσιαστικα οσα συσωρευε λιγο λιγο σε ολο το βιβλιο στο τελος εκραγηκαν σε ενα εντυπωσιακο αποτελεσμα χωρις να διστασουν να σκοτωσουν χαρακτηρες οπως πχ τον μεικον. Πιστευω οτι με τα δυο ματια της λενα θελει να μας δειξει οτι τελικα εγινε και τα δυο. Και φωτεινη αλλα και σκοτεινη,η συνεχεια θα δειξει. Η τελευτεα φραση προσθετει απο τωρα μυστηριο στο δευτερο βιβλιο και περιμενω πολλα περισσοτερα απο την συνεχεια γιατι εχουν υλικο για κατι επικο.
Γενικα το βιβλιο μου αφησε ευχαριστη γευση, ηταν ενα αναλαφρο αναγνωσμα που διαβαζετε γρηγορα και ευχαριστα (αν και εγω εκανα αιωνες να το διαβασω λογο ελειψης χρονου) και παροτι δεν εχω κολησει τελειως μαζι του, δηλαδη δεν εκανε ΤΟ μπαμ, το αγαπησα πολυ και ανοιπομονω για την συνεχεια ( την οποια ξεκινησα την τεταρτη διαβαζοντας δυο κεφαλαια αλλα το αφησα λογο του πυρετου).
Θα επιστρεψω με πιο αναλυτικη γνωμη και με αναφορες σε σημεια του βιβλιου...
mR.Geo Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 27 Τόπος : City of Glass Αριθμός μηνυμάτων : 2745 Registration date : 29/06/2009
Βρηκα αυτο το βιντεο και σκεφτηκα να το κανω ενα γρηγορο ποστ γιατι μετα δεν θα το ξαναεβρισκα...Λοιπον ποια ειναι η γνωμη σας;
Εμενα προσωπικα μου αρεσουν ολοι ειναι ακριβως οπως του φανταστηκα αν και καποιοι δεν τεριαζουν απολυτα με την περιγραφη του βιβλιου...Οι μονοι που δεν μου αρεσουν ειναι η πρωτη επιλογη για τον λινκ η πρωτη επιλογη για τον Μεικον και η επιλογη για την Αμμα...
sandra21 Breaking Dawn Newborn
Ηλικία : 28 Τόπος : Τάρταρα Αριθμός μηνυμάτων : 690 Registration date : 05/07/2010
Forks Student Profile Team: Emmett - Rosalie Special ability: Controling the Elements
Θέμα: Απ: Ομορφα πλασματα Τετ 26 Ιαν 2011 - 17:26
Πολυ καλο βιντεοοοοοοοοο!!!!!!!!!!! Εμενα μαρεσε η Ριντλευ!!!!!Βασικα μαρεσι η ηθοποιος!!!Εχει υπεροχη φωνη!Και μαρεσε επισεις κι ο Τζον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ο πρωτος!! Αλλα η Ελενα μποναμ καρτερ ειναι απλα ΘΕΑ!πιστευω πως της τεριαζει ο ρλος και με το παραπανω!!!
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
Μολις τελειωσα το Ομορφο Σκοταδι και μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ....Ειχε ανατροπες που πραγματικα δεν τις περιμενες και κυλουσε ευκολα...Το αφησε και σε πολυ καλο σημειο....Πολυ καλυτερο απο το πρωτο....κριμα που το 3 αργει τοσο πολυ...
Kimberly Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4678 Registration date : 24/09/2009
Μολις τελειωσα το Ομορφο Σκοταδι και μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ....Ειχε ανατροπες που πραγματικα δεν τις περιμενες και κυλουσε ευκολα...Το αφησε και σε πολυ καλο σημειο....Πολυ καλυτερο απο το πρωτο....κριμα που το 3 αργει τοσο πολυ...
εσυ τι καταλαβες απο το κουτι στο τελος??
evi The Volturi
Ηλικία : 32 Τόπος : Neverland..Hogwarts...Idris.... Αριθμός μηνυμάτων : 64746 Registration date : 16/10/2009
Νομιζω οτι ειχε φυλακισει τον Τζον εκει μεσα.....Υποψιαζομαι πως θα τον χρησιμοποιησει με καποιον τροπο ως ανταλλαγμα για να παρει πισω τις δυναμεις της.....
ΕΡΗ The Volturi
Αριθμός μηνυμάτων : 6673 Registration date : 03/03/2009
Αποκλειεται η Ριντλει να συμβιβαστει και να μεινει ανθρωπος.Σιγουρα θα προσπαθησει να εκμεταλευτει οτι μπορει για να αποκτησει παλι τις δυναμεις.Ξερει οτι ο Τζον ειναι πολυ σημαντικος.
evi The Volturi
Φαινοταν αυτο απο την αρχη....Αλλα η αληθεια ειναι οντως εχει αρχισει να αλλαζει οποτε ελπιζω και να παρει πισω τις δυναμεις της να μην ειναι οπως στην αρχη....
ΕΡΗ The Volturi
Αριθμός μηνυμάτων : 6673 Registration date : 03/03/2009
Οχι και εγω δεν το πιστευω.Καταβαθος ειναι καλη και αυτο φανηκε στο δευτερο βιβλιο.Εξαλλου για την καλοσυνη της τιμωρηθηκε.Απλα γεννηθηκε με δυναμεις και τωρα τις ειναι δυσκολο να συνηθισει οτι πια θα ειναι ανθρωπος και σίγουρα θα κανει οτι μπορει για να τις παρει πισω!
evi The Volturi
Ισως γινει κτ αναλογο με τον Μεικον και να καταφερει να γινει Φωτεινη...η τουλαχιστον να ελεγηει το σκοταδι της...Το ιδιο ισχυει και για τη Λενα...τραβηξαν ολα αυτα και παλι για το τπτ....
twilightFOREVER Midnight Sun Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 4265 Registration date : 25/07/2009
Εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι το λεω αυτο αλλα εχω φτασει παρακατω απο την μεση...Και απορω πως τα καταφερα καθως απο την προηγουμενη εβδομαδα που το ξεκινησα το εχω πιασει στα χερια μου πεντε φορες και αυτο μονο για μια δυο ωρες την φορα...Ειναι τοσο περιορισμενος ο ελευθερος χρονος μου που δεν προλαβενω ουτε να κοιμαμαι...
Κοιλαει ομως τοσο τελεια το βιβλιο που φευγει σαν νερο...Ανοιπομονω να δω τι θα γινει γιατι δεν εχω σποιλεριαστει προσπαθω να μην διαβαζω οτιδηποτε στο τοπικ και γενικα το διαβαζω με απολυτα αγνοια για το παρακατω...
Ενα θα πω μονο αυτο: καταφεραν και εκαναν με αυτο το βιβλιο το μεγαλο Μπαμ...ειναι πολυ καλυτερο απο το πρωτο...
evi The Volturi