ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ.....
O Mιχαλης κατεβηκε τρεχοντας τις σκαλες.Μην ξεχασεις να περασεις αυριο πριν φυγεις....του φωναξε η γιαγια του κοιτωντας τον καθως ετρεχε αλαφιασμενος με ενα χαμογελο στα χειλη.Για χιλιοστη φορα ενταξει.Μπορεις να παψεις να ανησυχεις...ειπε το αγορι στρεφοντας την ματια του προς το μερος της,με ενα βλεμμα που η ηλικιωμενη γυναικα ειχε δει αμετρητες φορες στο προσωπο του.Του χαμογελασε γλυκα καθως μπηκε μεσα στο σπιτι,κρυβοντας τα δακρυα της.Αυριο θα εφευγε και θα εκανε μηνες να τον δει.Οσο κι αν δεν ηθελε να το πιστεψει το αγορακι που καποτε κρυβοταν μεσα στην αγκαλια της μεγαλωνε.....γινοταν αντρας....Ενας αντρας που θα εκανε καθε γονιο περαφανο.Του παιδιου της το παιδι....ο δευτερος γιος της....Νομικη σαν τον πατερα του....κι ας μην ηθελε να το παραδεχτει.....παντα θα προσπαθουσε να τον ξεπερασει....να γινει καλυτερος....να αποδειξει πως αξιζε την προσοχη που τοσο πολυ στερηθηκε σαν παιδι...μα πανω απο ολα τον σεβασμο που αξιζε ως ο ανθρωπος που ειχε γινει.
Ετρεξε μεχρι την ακρη του δρομου οπου τον περιμενε ο Κωστας με τον Αντωνη.Τι κανεις τοση ωρα....?τον ρωτησε ο φιλος του κοιτωντας το ρολοι του.Τι να εκανα.Λες και δεν ξερεις την γιαγια μου.Δεν με αφηνε να φυγω...ειπε χαμογελωντας βεβιασμενα.Ολα ετοιμα για αυριο...?ρωτησε ο Αντωνης.Πανω κατω ναι.Το μονο που εμεινε ειναι να μαζεψουμε κατι τελευταια βιβλια και γενικα ψιλοπραγματα....
Ωραια....ειπε ο Αντωνης.Και μεις ειμαστε ετοιμοι.Οποτε θα βρεθουμε στο σταθμο κατα της οχτω ωστε να φτασουμε οσο το δυνατον πιο συντομα.Τα ματια του φιλου του ελαμπαν απο ενθουσιασμο.Επιτελους η στιγμη που περιμεναν ολη τους εφτασε.Μια μερα τους χωριζε απο την φοιτητικη ζωη.Την ζωη που ολοι τους ονειρευονταν απο παντα να ζησουν.Ο Κωστας κοιταξε τον Αντωνη θλιμμενα.Ηταν φανερο πως δεν συμμεριζοταν τον ενθουσιασμο του φιλου του.Γιατι σε αντιθεση με εκεινον και την Σοφια αυτον και η Ελενη δεν περασαν στην ιδια πολη.
Το φθινοπωρινο αερακι του Σεπτεμβριου χαιδεψε τα προσωπα τους καθως το φως του απογευματος αρχιζε σιγα σιγα να σβηνει.Τα τρια αγορια προχωρησαν αμιλητα για την υπολοιπη ωρα μεχρι που εφτασαν εξω απο το σπιτι της Σοφιας.Η κοπελα τους περιμενε καθισμενη στο πεζοδρομιο.Γεια....χαιρετησε αοριστα με τα ματια της κολλημενα στον Αντωνη.Γεια σου και σενα....της απαντησε εκεινος και τα ματια του φωτιστηκαν.Εσκυψε και αφησε ενα πεταχτο φιλι στα χειλη της.Το χερι του βρηκε το δικο της και επιτελους η κοπελα γυρισε να κοιταξει και τους υπολοιπους.Η Ελενη η Μαρια και ο Παναγιωτης μας περιμενουν ηδη στο γνωστο μερος κοντα στο στεκι....Η Αλεξανδρα...?ρωτησε ο Μιχαλης κοιτωντας την φιλη του.Μαζι τους υποθετω....
Ο Μιχαλης και ο Αντωνης ειχαν πιασει την κουβεντα κανονιζοντας τις τελευταιες λεπτομερειες για αυριο.Ο Μιχαλης εριξε μια κλεφτη ματια προς τον Κωστα που εμεινε αμιλητος εδω και ωρα.Ο πονος στα ματια του φιλου του ηταν τοσο ορατος που ενα κυμμα απελπισιας κατεπνιξε την ψυχη του.Δεν μπορουσε ουτε να φανταστει πως θα ενιωθε στην θεση του.Η Σοφια απομακρυνθηκε απο τα δυο αγορια και προχωρησε διπλα στον Κωστα.Ελα...μην εισαι ετσι.Ολα θα πανε καλα θα δεις.....μουρμουρισε και τους χαιδεψε απαλα το μπρατσο.Το αγορι της εριξε ενα βλεμμα απελπισιας.Εσυ πως θα αισθανοσουν στην θεση μου....?Καταλαβαινω....το βλεμμα της κοπελας ηταν γεματο συμπονια.Ομως οι Σερρες δεν ειναι τοσο μακρια απο την Θεσσαλονικη.Και ετσι κι αλλιως θα ειναι μαζι με την Μαρια και τον Παναγιωτη.Και εσυ θα εχεις εμας....Μερα παρα μερα μαζι θα ειμαστε.Θα δεις.Ο Κωστας εκανε μια αποπειρα να χαμογελασει....εσφιξε το χερι της Σοφιας μεσα στο δικο του.Σε ευχαριστω....ψιθυρισε στην κοπελα που αν και δεν τους ενωνε κανενας δεσμος αιματος ενιωθε σαν αδερφη του.
Ετσι ειναι....ειπε ο Μιχαλης μπαινοντας αναμεσα τους και αγκαλιαζοντας και τους δυο απο τους ωμους.Δεν θα μας ξεφορτωθεις τοσο ευκολα.Ο Κωστας τους χαρισε ενα χαμογελο γεματο ευνομωσυνη.Να εισαι σιγουρος για αυτο....ειπε βρισκοντας τον καλο ευθυμο εαυτο του.
Διαλεξαν να καθισουν σε ενα τραπεζι κοντα στην θαλασσα.Το πρωτο κρυο εκανε την εμφανιση του ομως η ορεξη για ζωη εκαιγε τοσο εντονα τις καρδιες τους που δεν μπορουσαν να συμμεριστουν την θλιψη του καιρου.Το καλοκαιρι εφευγε ομως ο θανατος τους δεν μπορουσε να τους αγγιξει το ξεκινημα της ζωης τους.Στιγμες σαν κι αυτη ενιωθαν ατρωτοι....νεοι,ζωντανοι...ανθρωποι που αγγιζαν λιγη απο την ομορφια της αιωνιοτητας.
Το χαμογελο εμεινε στα χειλη τους ολη την υπολοιπη μερα καθως περνουσαν την τελευταια μερα τους σε αυτο το καφε που φιλοξενησε τοσες στιγμες τους.Μετα απο λιγο η Ελενη και ο Κωστας ειχαν εγκαταληψει την μικρη συντροφια αποζητωντας λιγες ακομη στιγμες μονοι ο ενας με τον αλλον....Αυριο θα εβαζαν χιλιομετρα αναμεσα τους....ομως καμια ανθρωπινη αποσταση δεν μπορουσε να χωρισει δυο καρδιες δεμενες με δεσμα ψυχης....
Ο Μιχαλης εψαξε την Αλεξανδρα αναμεσα στους φιλους του.Ειχε ωρα να ακουσει την φωνη της και το βλεμμα του την εψαξε ασυναισθητα.Η κοπελα ειχε χαθει απο τα ματια του εδω και αρκετη ωρα.Που ειναι η Αλεξανδρα....?ρωτησε την Σοφια κοιτωντας ανησυχα τριγυρω.Παντοτε ενιωθε περιεργα οταν δεν ηταν κοντα της....ειδικα οταν εξαφανιζοταν ετσι.Ειπε οτι θα εκανε μια βολτα τριγυρω....εκανε μια αοριστη χειρονομια προς το λιμανι.Οκ παω να την βρω....μουρμουρισε αφηρημενα και σηκωθηκε απο την θεση του.
Περπατησε χαζεοντας τις βαρκουλες που απολαυμαν το τεμπελικο χαδι της θαλασσας.Το τραγουδι του νερου εφτασε στα αυτια του αγγιζοντας την ψυχη του....χαριζοντας του ενα συναισθημα γαληνης.Ειδε την Αλεξανδρα καθισμενη σε ενα παγκακι στην ακρη του λιμανιου με το μπλε τετραδιο της ανοιχτο στα ποδια της.Τα ματια της ηταν στραμμενα στα απλετο καμβα του οριζοντα.Ο ηλιος εγερνε σιγα σιγα στην δροσερη αγκαλια της θαλασσας βαφοντας τον ουρανο με τα χρωματα του δειλινου.Γεια...ψιθυρισε και σταθηκε απο πανω της .Τι γραφεις παλι...?ειπε και εριξε μια κλεφτη ματια στην μισογεματη σελιδα.Το σμαραγδενιο βλεμμα της κοπελας συναντησε το δικο του.Οι χρυσες ηλιαχτιδες του ηλιου ελαμπαν μεσα στα ματια της.Γεια...ειπε και τον τραβηξε να κατσει κοντα της κολλωντας το σωμα της πανω στο δικο του.Της χαμογελασε αχνα.Ετοιμη για αυριο...?ρωτησε και πηρε το χερι της μεσα στο δικο του.Ηταν ζεστο...Η Αλεξανδρα τον κοιταξε αινιγματικα για μια στιγμη.Ναι ετσι νομιζω....ειπε μετα απο μια συντομη παυση.Δεν εχω να φοβηθω τιποτα οταν σε εχω μαζι μου.Τα ματια του αγοριου ελαμπαν στο χρωμα του ξαστερου ουρανου.Ενιωσε τα συναισθηματα του να τον πνιγουν,ανικανος να αρθρωσει λεξη απο την ομορφια που απλωνοταν μπροστα του,δεσμιος ολων αυτων που τους εδεναν μαζι,σε μια κοινη μοιρα...σε μια κοινη ζωη.Ενιωσε ενα κυμα ποθου να τον διαπερναει οπως και καθε φορα που τον κοιταζε με αυτο τον τροπο.Εσκυψε και την φιλησε....φωναζοντας της μεσα απο την σιωπη ολα οσα ενιωθε,αφηνοντας ολα αυτα που τους ενωναν να τους παρασειρουν σαν χειμαρρος σε μια στιγμη που το μονο που υπηρχε στον κοσμο ηταν ο χτυπος δυο καρδιων που χτυπουσαν η μια για την αλλη....Τα χερια της Αλεξανδρας εκλεισαν γυρω απο τον αυχενα του τραβωντας πιο κοντα της.Τα χειλη του εγιναν πιο απαιτητικα πανω στα δικα της λες και η ζωη του ολοκληρη εξαρτοταν απο αυτο το φιλι.Το γαλαζιο τετραδιο γλιστρησε απο την αγκαλια της καθως τα χερια του εδεσαν γυρω απο την μεσα της κρατωντας την σφιχτα πανω στο σωμα του.
Σ'αγαπαω....ειπε με φωνη που ετρεμε .Η κοπελα τον κοιταξε στα ματια.Τα δαχτυλα της χαιδεψαν τα χειλη του.Ενα συναισθημα που ουτε το παντα μπορει να χωρεσει....ψιθυρισε πανω στα χειλη του αφηνοντας εκει ακομα ενα πεταχτο φιλι....Κι εγω σάγαπαω.....
Τα χειλη του της χαρισαν ενα χαμογελο που ξεχειλιζε απο ευτυχια.Μετα απο μερικα λεπτα σιωπης ο Μιχαλης χαλαρωσε το κρατημα του σκυβοτας για να μαζεψει το τετραδιο της.Δεν μου ειπες ομως τι εγραφες.....την ειπε παιχνιδιαρικα ριχνοντας μια ματια στην πρωτη αραδα γραμμων.Η ζωη μας σαν ενα τραγουδι.....διαβασε τα γραμματα της πρωτης σερας.Σαν κατι να μου θυμιζει αυτο....ειπε και την φιλησε στο μετωπο.Θα σου κανω μηνυση για κλοπη πνευματικων δικαιωματων....Η Αλεξανδρα γελασε δυνατα.Η αναπνοη της χαιδεψε την βαση του λαιμου του κονοντας τον να ριγησει.Ναι μου αρεσε και ειπα να το κρατησω....Αν και ειμαι σιγουρη πως μπορουμε να λυσουμε αλλιως αυτο το προβλημα.....Κολλησε τα χειλη της πανω στα δικα του χαμογελωντας ακομη αμυδρα.Αμα συνεχισεις αυτο που κανεις λιγο ακομη μπορεις να παρεις και την ψυχη μου....ψιθυρισε ο Μιχαλης απομακρυνοντας τα χειλη του μερικους ποντους απο τα δικα της.Του χαμογελασε και τον αγκαλιασε....
Το αγορι ξεφυλισσε το τετραδιο με τα χερια του ακομη τυλιγμενα γυρω απο το σωμα της.Διαβασε μερικες σελιδες και την κοιταξε απορημενος.Τι ειναι αυτο....?Μια ιστορια....ειπε απλα η Αλεξανδρα.Και με τι εχει να κανει....Την κοιταξε στα ματια για μια στιγμη λες και εκει υπηρχαν ολες οι αναμνησεις....Αγκαλιασε το προσωπο του με τα χερια της και τον φιλησε στο στομα.Εχει να κανει με ενα αγορι...και ενα κοριτσι....οι λεξεις ξεφευγαν απο τα χειλη της αναμεσα σε φιλια...με μια παρεα....με μια αγαπη....με μια ζωη....
Ο Μιχαλης απομακρυνθηκε λιγο και την κοιταξε σοβαρα στα ματια.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαλεξες να ξεκινησεις με μια δικη μου ανοητη φραση οταν γραφεις τοσο ομορφια.Εσυ δεν χρειαζεσαι την Αγγλικη Φιλολογια μωρο μου....Εισαι γεννημενη συγγραφεας.Του χαμογελασε γλυκα χαιδευοντας απαλα το μαγουλο του.Εσυ εισαι το τραγουδι της ζωης μου....εσυ εισαι η ζωη μου ολοκληρη....ψιθυρισε ακουμποντας τα χειλη της απαλα στο λαιμο του.Αν η ζωη διαρκει μονο οσο ενα τραγουδι.....τοτε οι στιχοι θελω να προερχονται απο τα χειλη σου,ο μονος ρυθμος που χρειαζομαι ειναι της ανασας σου....του χτυπου της καρδιας σου....Εσυ εισαι η μουσικη που με κραταει ζωντανο.....ψιθυρισε φιλωντας την ακρη του κεφαλιου της.....Η Αλεξανδρα χαμογελασε σφιγκοντας τον ακομη πιο σφιχτα.Ηξερε πως αν και δεν ειδε το χαμογελο της το ενιωσε....οπως παντα αλλωστε.....
Εμειναν εκει για ωρες...με το μπλε τετραδιο πανω στα ποδια τους,την τελευταια πνοη της μερας να σβηνει πανω στο θαλασσινο νερο..μεχρι που τα μαυρα πεπλα της νυχτας καλυψαν τον κοσμο γυρω τους.Οι φωνες των φιλων τους τους εβγαλα απο την ονειρικη πραγματικοτητα που φυλαγαν μονο για τον εαυτο τους....Πρεπει να φυγουμε.....ειπε μαλακα ο Μιχαλης....Το ξερω του απαντησε η Αλεξανδτα τεμπελικα..Δεν μου ειπες ομως...πως τελειωνει η ιστορια....ρωτησε ξαφνικα ο Μιχαλης σπαζοντας την βολικη σιωπη.Δεν ξερω....του ειπε χαμογελωντας...Δεν το εχω ζησει ακομη....μουρμουρισε και το χερι της βρηκε το δικο του...Δεν πειραζει....ειπε...εχουμε ολη την ζωη μας να το μαθουμε.....την σηκωσε στην αγκαλια του και την φιλησε αγνοωντας τα ξεφωνητα και τις επιδοκιμασιες των φιλων τους....Μια χαρα μου ακουγεται....Το χαμογελο της εκεινη την στιγμη θα μπορουσε να επισκιασει και το πιο λαμπρο αστερι.Ειδικα αμα την μοιραστουμε με αυτους εκει περα....ειπε δειχνοντας με ενα νευμα προς την παρεα τους....Με τα χερια τους ενωμενα προχωρησαν αργα προς τους φιλους τους.....την οικογενεια τους......
Ετσι θα συνεχιζαν την πορεια τους μεσα στην ζωη....Πιασμενοι χερι χερι....Τα ονειρα των ανθρωπων ερημωνουν με τον καιρο αμα δεν εχουν με καποιον να τα μοιραστουνε....κι οταν τα ονειρα μας πνιγουν πρεπει να εχουμε την δυναμη να δραπετευουμε απο αυτα και να χτιζουμε αλλα....Μερικες αγαπες πεθαινουν με τον καιρο....αλλες σβηνουν σαν ονειρα που χανουν την λαμψη τους στο πρωτο φως της αυγης...αλλα συνεχιζουν να φωτιζουν τον ουρανο της ψυχης μας σαν μακρινα αστερια.Αναμνησεις,σημαδια που δεν σβηνουν ποτε....Ομως καποιες αγαπες ζουν για παντα....γιατι πολυ απλα μονο η αιωνιοτητα μπορει να τις χωρεσει....
ΤΕΛΟΣ.....
Επιτελους καταφερα να τελειωσω αυτη την ιστορια επειτα απο τοσο καιρο....
Ελπιζω να σας αρεσε και συγγνωμη για την τοση αναμονη.....
καθε σχολιο αρνητικο η θετικο ειναι καλοδεχουμενο......
https://bellandedward.forumgreek.com/forum-f36/topic-t611.htm