| Stephenie Meyer | |
|
+56EliRose AspaKorth Nantia Hale_Biers breathless T-NM-E-BD marina forever Aleera twilightFOREVER dmant89 evi Wonder robert\'s girl maria23 NICKY RafaelaCullen emerald eyes Morena patrick linaki evaki team edward Kimberly Fotis333 April rtheoni christi_twilight volturi girl bluesea didi JuStleNe scarlet rose michelle kanty !~Twilighter~! Ms Cullen emma cullen pattinson matron alis friendsaki BELLA MARIE @Dark_Lord@ sunrise anthian9 maraki13_10 Mrs Alice twilightergirl annabell maraki-twilightholic LizCullen Rozali87 Princess Vampire DanaeCullen nasiatheslayer nessie WhiteQueen hobo 60 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
!~Twilighter~! Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 31 Τόπος : εδώ εκεί, παραπέρα... Αριθμός μηνυμάτων : 1162 Registration date : 22/04/2009
Forks Student Profile Team: Egyptians Special ability: See Through Lies
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Παρ 1 Μάης 2009 - 19:16 | |
| - bell_edw_anna έγραψε:
- maraki-twilightholic έγραψε:
- διαβασα αυτο http://twilight.platypus.gr/history-twilight.html για το πώς ξεκινησε την ιστορια του Λυκοφωτος! Ισως οι περισσοτερες το χετε δει αλλα ειπα να το βαλω γτ ειναι πολυ ωραιο οταν το αφηγείται η ιδια η συγγραφεας!
den to eixa diavasei....foveros tropos na grapseis ena biblio...na ksipniseis ena wraio prwi kai na peis tha grapsw to oneiro pou eida se epektasi...xaxaxa loipon kyria megier poly kala kanate...itan mia para poly kali idea gia emas tis robertitses.... wow!! Ωφείλω να ομολογήσω ότι έκανε πολύ καλά που έγραψε ένα ΤΟΣΟ καλό όνειρο σε βιβλίο...!! (Και καλά έκανε, γιατί μας έδωσε κάτι να ασχολούμαστε τα ανιαρά βράδια του σχολείου και όχι μόνο...!!!) Και μου άρεσε πολύ αυτό: '' Για τον βρικόλακά μου (με τον οποίο ήμουν ερωτευμένη από την πρώτη μέρα)...''
Τελικά... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!! | |
|
| |
Ηλικία : 31 Τόπος : εδώ εκεί, παραπέρα... Αριθμός μηνυμάτων : 1162 Registration date : 22/04/2009
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Παρ 1 Μάης 2009 - 19:27 | |
| - @Dark_Lord@ έγραψε:
- WhiteQueen έγραψε:
- matron alis έγραψε:
- maraki-twilightholic έγραψε:
- matron alis έγραψε:
- Δεν ξερω τι λετε εσεις παντωσ αυτο που παρατηρησα για την meyer ειναι πως εχει ψωνιστει παρα πολυ.... δεν ξερω πως την εχει δει η γυναικα αλλα μου φαινεται οτι νομιζει πως ειναι η συγγραφεας του αιωνα!!! Δε λεω καλο το λυκοφως αλλα οσο παει γινεται όλο και πιο βαρετο..... Διαβαζω την εκλιψη για 3 βδομαδες και ακομα δεν το εχω τελειωσει...
ο χρονος που κανει καποιος να διαβασει ενα βιβλιο δεν σημαινει και κατι. εμενα 3 βδομαδες ειναι ελαχιστο....οταν μ αρεσει δλδ το βιβλιο...παιζει ρολο και με τον ελευθερο χρονο φυσικα. Αλλα και παλι γουστα ειναι αυτα, αν δε σ αρεσε το βιβλιο δεκτον. Τωρα για τη Μειερ που λες δεν ξερω , δεν εχω διαβασει κτ ειναι η αληθεια π να μ κανει να σχηματισω αρνητικη αποψη, αν εσυ εχει διαβασει οκ! Ενα καλο βιβλιο δεν σε αφηνει να το αφησεις.. Ειδικα οταν εχεις και 2 εβδομαδες διακοπες..... Το λυκοφως ηταν οντως ενα απο τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει αλλα η συνεχεια δεν ειναι και οτι καλυτερο... Και για μενα προσωπικα και μονο το γεγονος οτι το εκανε τετραλογια δειχνει οτι εχει ψωνιστει παρα πολυ Με αυτό το σκεπτικό τότε η Ρόουλινγκ που έκανε 7 βιβλία για τον Χάρυ Πότερ έχει καβαλήσει οπωσδήποτε την καλαμιά! Και ο Τόλκιν που έχει κάνει τριλογία συν κάποια άλλα βιβλία του που ασχολούνται πάλι με τη μέση γη, Ψωνάρα!
Κατά την ταπεινή μου άποψη το πόσα βιβλία κάνει κάποιος συγγραφέας για μία του ιστορία δεν είναι γνώμονας αν είναι ψώνιο ή όχι.
Αυτός ο οποίος έχει πραγματικά καβαλήσει την καλαμιά, συνήθως συμπεριφέρεται υπεροπτικά και ακόμα περισσότερο δεν υπολογίζει τους φαν του. Η Στέφενι Μέγιερ δεν έχει δώσει καθόλου τέτοια δείγματα και φυσικά οι δύο συγγραφείς που προανέφερα είναι αξιοσέβαστοι και ουδέποτε φέρθηκαν υπεροπτικά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου διότι μετά τη Μέγιερ η Ρόουλινκ είναι η αγαπημένη μου!!! Βέβαια η Μέγιερ έχει δείξει στο παρελθόν μία αδιαφορία για το Midnight Sun αλλά νομίζω πως το έχει ξεπεράσει αυτό!!! Βέβαια δεν είναι και λίγο να σου κλέβουν τα χειρόγραφα!!! Οντως!! Δεν πιστεύω να έχει καβαλήσει το καλάμι, γιατί, όπως ακριβώς αναφέρθηκε παραπάνω: '' Αυτός ο οποίος έχει πραγματικά καβαλήσει την καλαμιά, συνήθως συμπεριφέρεται υπεροπτικά και ακόμα περισσότερο δεν υπολογίζει τους φαν του.'' | |
|
| |
@Dark_Lord@ Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Τόπος : Μενίδι Αριθμός μηνυμάτων : 2025 Registration date : 04/04/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Project Thoughts
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Παρ 1 Μάης 2009 - 20:59 | |
| ¶ρα το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι ευτυχώς η Μέγιερ δεν είναι ψωνάρα!!! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 2 Μάης 2009 - 0:04 | |
| | |
|
| |
@Dark_Lord@ Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Τόπος : Μενίδι Αριθμός μηνυμάτων : 2025 Registration date : 04/04/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Project Thoughts
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 2 Μάης 2009 - 0:08 | |
| Ωραία, χαίρομαι που συμφωνούμαι όλοι!!! | |
|
| |
kanty Midnight Sun Vampire
Τόπος : Ηράκλειο Κρήτης Αριθμός μηνυμάτων : 992 Registration date : 23/03/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 30 Μάης 2009 - 14:22 | |
| παιδια ειδε κανεις τη Stephenie Meyer στα γυρισματα; εγω δε θυμαμαι να την εχω δει σε καμια φωτο η βιντεακι... | |
|
| |
Ms Cullen Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Τόπος : Kefalonia Αριθμός μηνυμάτων : 1743 Registration date : 20/04/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Future Telling
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 30 Μάης 2009 - 14:25 | |
| Οχι!!!Που ειναι τα βιντεο???Δεν εχω δει κανενα!!! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 30 Μάης 2009 - 14:26 | |
| - Ms Cullen έγραψε:
- Οχι!!!Που ειναι τα βιντεο???Δεν εχω δει κανενα!!!
τα βιντεακια που εχουν ειδη αναρτηθει εννοω, με τα γυρισματα κτλ... | |
|
| |
Ηλικία : 29 Τόπος : Kefalonia Αριθμός μηνυμάτων : 1743 Registration date : 20/04/2009
| |
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 30 Μάης 2009 - 14:30 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Σαβ 30 Μάης 2009 - 14:34 | |
| | |
|
| |
sunrise Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 34 Τόπος : athina Αριθμός μηνυμάτων : 2711 Registration date : 27/03/2009
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Πεμ 4 Ιουν 2009 - 18:53 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Δευ 15 Ιουν 2009 - 11:05 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Δευ 29 Ιουν 2009 - 13:19 | |
| Παιδια,ειδα μια συνεντευξη της Στεφ και εμεινα!Αυτη η γυναικα ειναι θεα και θα μεινει στην ιστορια!Και την αγαπω περισσοτερο και απο την Κρις,και απο τον Ρομπ,και απο την Ασλει,γιατι αυτη ειναι το Λυκοφως!Η προσωπικοτητα της,ο χαρακτηρας της,το ενσαρκωνουν!So,Steph,love you for eternity! | |
|
| |
michelle New Moon Victim
Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 250 Registration date : 24/06/2009
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τρι 30 Ιουν 2009 - 23:04 | |
| Παιδιά, σήμερα άρχισα να διαβάζω πάλι τη Νέα Σελήνη και αναρωτιόμουν αν αυτά που γράφει η Στέφανι είναι φαντασία ή προσωπικά βιώματα (δεν εννοώ φυσικά ότι έχει συναντήσει βρικόλακα- αν και στην προκειμένη περίπτωση... μακάρι! Και γω θα ήθελα!!!) Αυτό που σκεφτόμουν είναι κατά πόσο ένας συγγραφέας γράφει για τους ευσεβείς του πόθους και κατά πόσο περιγράφει- «μεταφέρει» καταστάσεις που έχει ζήσει. Εντάξει το ότι περιγράφει τον Edward σαν θεό, το παραβλέπω γιατί έτσι μας βάζει στον κόσμο των βρικολάκων. Το θέμα όμως δεν είναι πως μοιάζει ο Edward, αλλά αυτά που λέει... Και όχι μόνο ο Ed! Τη Νέα Σελήνη, την αφιερώνει στον μπαμπά της και λέει: «Σε κανέναν ποτέ δεν έχει δοθεί περισσότερη άνευ όρων και γεμάτη αγάπη υποστήριξη από αυτή που μου έδωσες εσύ» Δε σας κάνει λίγο Καρλάϊλ; Και στην Έκλειψη αφιερώνει στα παιδιά της: «Γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να βιώσω την αγάπη εκείνη για την οποία οι άνθρωποι πεθαίνουν πρόθυμα» Αυτή δεν είναι η Bella; Τι θέλω να πω: Μήπως η Στέφανι τα έχει καταφέρει μια χαρά και σε άλλους τομείς εκτός από τη δουλειά της και θέλει να μας πει με τα βιβλία της ότι εκεί έξω υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι άνθρωποι των ονείρων μας, που είναι έτοιμοι να αγαπήσουν χωρίς όρια, να πονέσουν, ακόμα και να γίνουν θυσία; Και ότι κάποιες, όπως και η ίδια, τους έχουν βρει; Τώρα όσον αφορά το καλάμι που αναφέρθηκε και επειδή με τα προηγούμενα το παραβάρυνα το θέμα... Αν το να καβαλήσει καλάμι σημαίνει ότι θα γράψει βιβλία όπως η Νέα Σελήνη (εμένα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ;;; ), η Έκλειψη και η Χαραυγή... με γεια της με χαρά της! Να μην το ξεκαβαλήσει Π Ο Τ Ε ! Και τώρα που το σκέφτομαι... Θέλω και εγώ ένα τέτοιο καλάμι!!! | |
|
| |
scarlet rose The Volturi Princess
Ηλικία : 38 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Αριθμός μηνυμάτων : 3603 Registration date : 16/01/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Influencing emotions
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τρι 30 Ιουν 2009 - 23:41 | |
| Προσωπικα πιστευω οτι ο καθε συγγραφεας στα βιβλια του παντρευει την φαντασια του με προσωπικα βιωματα καθως και χαρακτηριστικα απο ηρωες βιβλιων ή απο ανθρωπους που τον εχουν σημαδεψει!!! Το ιδιο νομιζω εχει κανει και η Στεφανι!!!Η Μεγιερ εχει γραψει μια φανταστικη ιστορια αλλα οι ηρωες της δεν ειναι εντελως εξωπραγματικοι και μεσα απο αυτους και απο τις καταστασεις που περιγραφει προσπαθει να μεταδωσει ανθρωπινες αξιες και αρχες που η ιδια εχει ενσωματωσει στην ζωη της και της εχουν χαρισει μια ευτυχισμενη ζωη με την οικογενεια της!!! Ο ρομαντισμος των βιβλιων της και το happy ending πιστευω οτι αντικατοπτριζουν την ευαισθησια και την ισορροπια που εχει στην ζωη της η ιδια η συγγραφεας!!Γιατι δεν θα μπορουσε ποτε μια τοσο ομορφη ιστορια να εχει γραφτει απο εναν μιζερο,κυνικο και απαισιοδοξο ανθρωπο!!! Οποτε ναι μεν μπορει να μην υπαρχει η Μπελλα και ο Εντουαρντ αλλα σιγουρα υπαρχουν αληθινες ιστοριες αγαπης και ευτυχισμενα ζευγαρια !!!Μπορει καποιος να βρει την ευτυχια και την ισορροπια στην ζωη του αρκει να κανει τις σωστες επιλογες οταν πρεπει!!! Τωρα οσον αφορα το ζητημα αν η Μεγιερ εχει καβαλησει καλαμι η οχι προσωπικα δεν πιστευω οτι εχει δειξει τετοιου ειδους δειγματα αλλα ακομα κι να το καβαλησει στο μελλον...μωρε ας συνεχισει αυτη να γραφει για το saga και ας καβαλησει οσα καλαμια θελει!!!! | |
|
| |
JuStleNe Twilight Human
Ηλικία : 41 Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 88 Registration date : 02/06/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Mental Attacks
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τετ 1 Ιουλ 2009 - 10:12 | |
| ΑΧ! κορίτσια τι μου κάνετε και είμαι στην δουλειά αλλά δεν μπορώ να μην γράψω κι εγώ την γνώμη μου για την Stephenie!! συμφωνώ και με τις δυο προλαλήσασες!! χεχε!! Όταν ένας άνθρωπος από ένα όνειρο έχει την έμπνευση να γράψει 4 βιβλία το ένα καλύτερο από το άλλο.. άρτια συνδεδεμένα από την αρχή μέχρι το τέλος, και μάλιστα με κλιμακωτό μέγεθος, με αποκορύφωμα το ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ Breaking Dawn. θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος είναι το απόλυτο ταλέντο!! βιβλία που είναι έτσι συνέχειες και να σε κράτανε από την αρχή μέχρι το τέλος σε eπαγρύπνηση δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά!! ακόμα και ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι η υπέρτατη τριλογία στον χώρο του φανταστικού αλλά και του βιβλίου γενικότερα, όλων των εποχών. καποια στιγμή γίνεται κουράστικος.. νομίζω ότι οι περισσότεροι συγγραφείς, έχουν σαν ορμητήριο κάποια δικά τους βιώματα, τα οποία καταγράφουν και διανθίζοντάς τα βγαίνει ένα αποτέλεσμα σαν το twilight!! βέβαια, εννοείται ότι χρειάζεται αυτό το extra talent για να καταλήξει έτσι!! απότι ξέρω η Μεγιερ, έχει πει ότι βασίζεται σε κάποια προσωπικά της βιώματα, έχει υπάρξει το κορίτσι που δεν ήξερε κανείς στο σχολείο κ μετά στο κολλέγιο ήταν το κέντρο του "σύμπαντος". και συμφωνώ με την michelle και όλες τις αντιστοιχίες που έκανε.. εαν ένα βιβλίο δεν περιγράφει έστω στο ελάχιστο κάτι προσωπικό από τον εκάστοτε συγραφέα δε νόμιζω ότι μπορεί να σε "αγγίξει" το ίδιο!! τέλος, όσον αφορά το καλάμι και την Στεφενι!! Προσωπική μου άποψη και μόνο, αν και δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που συμβαίνει, ε, τότε ναι.. τέτοια άτομα ας ψωνίζονται.. τουλάχιστον αυτοί προσφέρουν κάτι.. εδω βλέπουμε ψώνια και ψώνια που στην τελική δεν κάνουν και τίποτα σημαντικό!! οπότε ----> GO STEPHENIE!!! | |
|
| |
didi Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Τόπος : ale3androupoli Αριθμός μηνυμάτων : 823 Registration date : 06/05/2009
Forks Student Profile Team: Volturi Special ability: Inflict Pain with Thoughs
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τρι 28 Ιουλ 2009 - 17:39 | |
| | |
|
| |
nasiatheslayer The Denali Princess
Ηλικία : 31 Τόπος : Θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 4477 Registration date : 03/12/2008
Forks Student Profile Team: Denalis Special ability: Mental electrical current
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τρι 28 Ιουλ 2009 - 17:44 | |
| Εννοεις το official site της? | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τρι 28 Ιουλ 2009 - 17:45 | |
| Eννοει τo link!!!Αν υπαρχει αλλου! Ναι,ειναι στα λινκς didi μου! | |
|
| |
Ηλικία : 29 Τόπος : ale3androupoli Αριθμός μηνυμάτων : 823 Registration date : 06/05/2009
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τρι 28 Ιουλ 2009 - 17:51 | |
| | |
|
| |
bluesea Eclipse Bitten
Ηλικία : 34 Τόπος : Θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 300 Registration date : 20/08/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Τετ 2 Σεπ 2009 - 23:52 | |
| Η Stephanie μας έχει κάνει όλους να μιλάμε γι αυτήν. αυτό δε σημαίνει κάτι;
σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο προκειμένου να ψυχολογήσουν και να αποκρυπτογραφήσουν τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις των ηρώων. υπάρχουν πολλές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις τελείως αντίθετων απόψεων που όμως όλες έχουν βάση.
οι οπτικές από τις οποίες μπορούμε να δούμε τους ήρωες είναι πολλές. η Steph είτε έχει γνώσεις ψυχολογίας, είτε το έχει ψάξει πολύ, είτε έχει ταλέντο.
Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα βιβλία αυτά να φαίνονται σαν ένα ακόμη ρομαντικό μυθιστόρημα, αλλά δεν είναι. ο κάθε ήρωας καθώς και κάθε αντίδραση και συμπεριφορά έχουν μία βαθύτερη προοπτική.
σε μία εποχή που όλα εμπορευματοποιούνται και ο έρωτας έχει χυδαιοποιηθεί, αυτή προσπαθεί να του ξαναδώσει λίγη από την αξιοπρεπειά του. μέχρι και το τρίτο βιβλίο υπάρχει η ερωτική επιθυμία, η οποία δίνεται με έναν τρυφερό και ρομαντικό τρόπο, χωρίς όμως να υπάρχη η ερωτική πράξη. δε νομίζω όμως ότι κανείς μας το θεωρεί μειωνέκτιμα.
πιστεύω ότι της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί μας έδειξε και έναν άλλο τρόπο αγάπης. μίας ανιδιοτελής, βαθιάς, ουσιαστικής, "πλατωνικής" αγάπης.
υπήρχαν χωρία στα βιβλία της που με έκαναν να ανατριχιάσω. πολλές φορές το "Σ'αγαπώ" ωχρειούσε μπροστά σε άλλες πιο καθημερινές λέξεις και φράσεις πχ. "Είσαι η ζωή μου τώρα!"................ | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Πεμ 3 Σεπ 2009 - 0:48 | |
| (οο...τι λεξιλογιο ειναι αυτο καλε?! ) Και εγω ανατριχιαζα, και συμφωνω απολυτα οτι παρουσιαζει εναν βαθυ ερωτα και οχι οτι κ οτι... Και γι'αυτο,βραβευτικε και ως 2ο epic romance...(Το 1ο ειναι ο τιτανικος...αλλα εγω το twilight saga το βρησκω σαφως ανωτερο...) | |
|
| |
volturi girl Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 28 Τόπος : London, UK Αριθμός μηνυμάτων : 3819 Registration date : 26/08/2009
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Πεμ 17 Σεπ 2009 - 22:55 | |
| Θελω να πω κατι καινουριο Stephenie Meyer σε ευχαριστουμε για ολα εισε Φοβερη!!!! (πολυ κανουριο εε; | |
|
| |
Mrs Alice Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 36 Τόπος : Αθηνα Αριθμός μηνυμάτων : 1006 Registration date : 21/03/2009
| Θέμα: Απ: Stephenie Meyer Δευ 21 Σεπ 2009 - 17:43 | |
| Λοιπον,με αφορμη την εορταστικη ατμοσφαιρα που υπαρχει τις τελευταιες μερες στο forum ηθελα να κανω ενα μικρο αλλα ομορφο αφιερωμα στο προσωπο το οποιο εχει δημιουργησει ολον αυτο τον υπεροχο κοσμο τον οποιο λατρευουμε και μας εχει χαρισει απλοχερα αστειρευτη χαρα και συγκινηση,την Srephanie Meyer!!! Μικρο δειγμα ευγνομωσυνης στον ανθρωπο που μας χαρισε πολυτιμες στιγμες ευτυχιας! Σε λατρευουμε Stephanie!!!!!!!!!! Stephanie Meyer Η βασιλισσα των εφηβων βρικολακωνΗ Συγγραφέας Η Στέφανι Μέγερ γεννήθηκε το 1973 στο Κονέκτικατ και αποφοίτησε από το Brigham Young University με πτυχίο στην Αγγλική Φιλολογία. Ήταν νοικοκυρά και μητέρα τριών γιων, μέχρι που το 2003 είδε ένα έντονο όνειρο για μια ομάδα χαρακτήρων, το οποίο δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό της. Επινόησε την πλοκή κατά τη διάρκεια της μέρας και άρχισε να γράφει στον υπολογιστή της αργά το βράδυ, όπου είχε ησυχία στο σπίτι. Τρεις μήνες αργότερα, η Μέγερ είχε τελειώσει το πρώτo της μυθιστόρημα με τίτλο "Λυκόφως". Ο εκδοτικός οίκος Brown Books for Young Readers έδωσε μια εξαψήφια προσφορά στην Μέγερ για τρία βιβλία. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την κυκλοφορία του, το "Λυκόφως" εμφανίστηκε στο νούμερο 5 της λίστας best seller των New York Times. Το πολυαναμένομενο sequel, με τίτλο "Νέα Σελήνη", κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2006 και βρέθηκε για 31 εβδομάδες στο νούμερο 1 της λίστας best seller των New York Times. Το τρίτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο "Eclipse", κυκλοφόρησε στις 7 Αυγούστου 2007 και πούλησε 150.000 αντίτυπα την πρώτη μόλις μέρα της κυκλοφορίας του. Βρέθηκε στο νούμερο 1 σε πολλές λίστες best seller, ανάμεσά τους των USA Today και The Wall Street Journal, ενώ κατέκτησε επίσης την κορυφή σε Γερμανία, Ισπανία και Αργεντινή. Το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, με τίτλο "Breaking Dawn", κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου 2008 και εκτυπώθηκαν 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα – η μεγαλύτερη πρώτη εκτύπωση στην ιστορία του εκδοτικού οίκου. Το βιβλίο πούλησε 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα από την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του και εκτοξεύτηκε στο νούμερο 1 σε διάφορες λίστες best seller. Στις 6 Μαΐου του 2008, η Little, Brown and Company κυκλοφόρησε το "The Host", το πρώτο μυθιστόρημα της Μέγερ με στόχο το ενήλικο αναγνωστικό κοινό. Με το "The Host", η Μέγερ κατάφερε να κατακτήσει για άλλη μια φορά την κορυφή στις λίστες best seller των New York Times και Wall Street Journal. Stephanie Meyer:Συγγραφεας της χρονιαςΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε η ώρα για τη στέψη του καλύτερου βιβλίου της χρονιάς σύμφωνα με τη USA Today. Πέρσι βιβλίο της χρονιάς είχε ανακηρυχθεί ο απολαυστικός επίλογος της σειράς βιβλίων Harry Potter (Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου). Φέτος, η επιτυχία της Stephenie Meyer με πέντε διαφορετικούς τίτλους στην κορυφή όλων των λιστών best-seller δεν αφήνει περιθώρια επιλογής ενός μόνο βιβλίου. Έτσι για πρώτη φορά αντί για βιβλίο της χρονιάς, θα στεφθεί Συγγραφέας της Χρονιάς η Stephenie Meyer, η βασίλισσα των εφήβων βρικολάκων. Στη σειρά τεσσάρων βιβλίων Λυκόφως –για μια νεαρή κοπέλα που γοητεύεται από ένα σαγηνευτικό (αλλά έντιμο) νεαρό βρικόλακα– οφείλεται ένα τεράστιο μέρος από τις πωλήσεις βιβλίων το 2008, και η επιτυχία της μεταφοράς του Λυκόφωτος στη μεγάλη οθόνη επιβεβαίωσε τη θέση της Stephenie Meyer σαν φαινόμενο της ποπ κουλτούρας. Τα βιβλία της σειράς Λυκόφως κυριάρχησαν στη λίστα ευπωλήτων της USA Today 18 φορές μέσα στο 2008. Όμως η Meyer δεν αρκέστηκε να μαγέψει μόνο το νεαρό αναγνωστικό κοινό: Μας χάρισε το εξίσου αριστοτεχνικό best-seller για ενήλικες το The Host (Το Σώμα) –μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους που έχουν υποδουλώσει το ανθρώπινο είδος. Η Stephenie φιγουράρει επίσης στην ετήσια λίστα: 25 Διασκεδαστές της Χρονιάς, του Entertainment Weekly αλλά και στις 12 Σημαντικότερες Γυναίκες της Χρονιάς του MSN Lifestyle. Όμως και οι γυναίκες Twilighters η παγκόσμια κοινότητα φανατικών θαυμαστριών του εκδοτικού φαινομένου Λυκόφως και των περιπετειών της Μπέλλα και του Έντουαρντ ανακηρύχθηκαν συγκεντρωτικά Γυναίκα της Χρονιάς σύμφωνα με το MTV για την τόσο εκδηλωτική και ουσιαστική συμμετοχή τους στην επιτυχία του αντικειμένου της λατρείας τους. Χάρη στη δική τους αφοσίωση όχι μόνο τα βιβλία, αλλά και η ταινία, ακόμα και το soundtrack σκαρφάλωσαν στην κορυφή των αντίστοιχων κατηγοριών τους. Περιοδικο TIME-Οι 100 σημαντικοτεροι ανθρωποι 2008-Stephanie MeyerΗ Stephenie Meyer φιγουράρει στη φετινή λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό ΤΙΜΕ. Το άρθρο υπογράφει ένας από τους αγαπημένους της συγγραφείς, ο Orson Scott Card. Kανείς δεν έψαχνε για το Λυκόφως. Μία Μορμόνα νοικοκυρά γράφει ένα εφηβικό μυθιστόρημα με θέμα τον έρωτα μιας έφηβης κοπέλας και ενός βρικόλακα; Είναι Anne Rice λάιτ; Σίγουρα όχι στα μάτια των εφήβων –και των μητέρων τους– που αγκάλιασαν το βιβλίο. Όμως, το Λυκόφως της Stephenie Meyer προκαλεί διάφορα ερωτήματα και εγώ τα διατύπωσα: «Θέλετε πραγματικά η κόρη σας να ζήσει μέσα στην ιστορία μιας κοπέλας που λέει ψέματα στους γονείς της, προσκαλεί ένα αγόρι να κοιμηθεί στο κρεβάτι της έχοντας του εμπιστοσύνη ότι δε θα την εκμεταλλευτεί;» Οι γυναίκες αυτές με κοιτάζουν σαν να είμαι τρελός. «Μα μπορεί να τον εμπιστευτεί. Την αγαπάει πραγματικά. Είναι…τέλειος». Σε μία εποχή που η ρομαντική λογοτεχνία έχει παραδοθεί στο σοφτ πορνό, και η σκοτεινή Φανταστική Λογοτεχνία κατοικείται από μονοδιάστατους χαρακτήρες με προδιάθεση για φρικιαστική βία, πολλοί αναγνώστες διψούν για αγνή ρομαντική φαντασία –πολλή ερωτική ένταση, αλλά τόσο ευπρεπής όσο και της Jane Austen. Η 34χρονη Meyer δεν ξεκίνησε συνειδητά να προσεγγίσει αυτό το κοινό.Αντιθέτως, έγραψε την ιστορία στην οποία πίστεψε και για την οποία ενδιαφερόταν. Γράφει με φωτεινή καθαρότητα, χωρίς ποτέ να μπαίνει ανάμεσα στον αναγνώστη και το όνειρο που μοιράζεται μαζί του. Είναι αληθινή. Πάντως, ποιος το περίμενε; Σήμερα, ο κύριος Ντάρσι είναι βρικόλακας. Stephanie Meyer's Photos- Σπόιλερ:
Πηγες: http://stepheniemeyer-gr.blogspot.com/search/label/stephenie%20meyerhttp://www.mtvgreece.gr/Default.aspx?pid=6&la=1&newid=525
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mrs Alice στις Δευ 21 Σεπ 2009 - 17:59, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
| Stephenie Meyer | |
|