Bella And Edward
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΑναζήτησηLatest imagesΣύνδεσηΕγγραφή
Η συνέχεια της διάσημης σειράς βιβλίων έρχεται στα βιβλιοπωλεία στις 4 Αυγούστου με τίτλο «Midnight Sun» και αφηγείται την ιστορία του «Λυκόφωτος» από την πλευρά του Edward Cullen.
Πρόσφατα Θέματα
» Ashley's Greene blog
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠαρ 17 Μαρ 2023 - 15:11 από Marzaki Cullen

» Τι ακουτε αυτη την στιγμη;
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠαρ 4 Ιουν 2021 - 15:08 από April

» Bella And Edward - 11 χρόνια μετά
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 6 Ιαν 2021 - 20:34 από Marzaki Cullen

» Συζήτηση για το Midnight Sun
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΚυρ 13 Δεκ 2020 - 17:38 από Katrin

» Robert Pattinson
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 7 Σεπ 2020 - 21:40 από $ofi@ + Edward

» Infernal Devices - Κουρδιστός 'Αγγελος
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠαρ 8 Μάης 2020 - 1:03 από evi

» Wallpapers by twins
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 4 Μάης 2020 - 13:25 από Zafrina

» Twilight the movie
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΚυρ 3 Μάης 2020 - 12:07 από hiddenfantasy

» Vampire Diaries - TV Series
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 13 Απρ 2020 - 12:11 από Zafrina

» New Moon the movie
Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠαρ 10 Απρ 2020 - 12:49 από Zafrina

Παρόμοια θέματα
    Quote of the Week
    "Bella is with Edward. She's a part of this family, and we protect our family."

Carlisle Cullen, Twilight
    Character of the Week
    Rosalie Lillian Hale

(born 1915 in Rochester, New York) is a member of the Olympic coven.

She is the wife of Emmett Cullen and the adoptive daughter of Carlisle and Esme Cullen, as well as the adoptive sister of Jasper Hale (in Forks, she and Jasper pretend to be twins), Alice, and Edward Cullen.

Rosalie is the adoptive sister-in-law of Bella Swan and adoptive aunt of Renesmee Cullen, as well as the ex-fiancée of Royce King II.
    Νοέμβριος 2024
    ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930 
    ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
    Bella & Edward Playlist
    Το μαργαριτάρι της Ροδεσίας

Στο κατώφλι µιας νέας εποχής για τη Ροδεσία, η Μάντριγκαλ, έχοντας χάσει τον άντρα της λίγες µονάχα ώρες µετά τον γάµο τους, θρήνησε βαθιά την απώλειά του και αποφάσισε να ζήσει µε τη θύµησή του. Όµως δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα της ζητούσαν να πάρει τη θέση της συζύγου του βασιλιά.

Ο βασιλιάς Έντουαρντ, αφού γνώρισε την απόλυτη ευτυχία δίπλα στη γυναίκα που λάτρεψε όσο καµία, την ¶µπερλιν, δέχτηκε το σκληρότερο χτύπηµα της µοίρας όταν εκείνη πέθανε πριν προλάβει να φέρει στον κόσµο το παιδί τους. Ωστόσο, προκειµένου ν' ανταποκριθεί στα βασιλικά του καθήκοντα και να χαρίσει έναν διάδοχο στη Ροδεσία, είναι υποχρεωµένος να παντρευτεί ξανά και απ' όλες τις υποψήφιες επιλέγει τη Μάντριγκαλ.

Μήπως όµως το όνοµα της νέας του συζύγου κουβαλά µια σκοτεινή µοίρα; ¶ραγε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει το πεπρωµένο; Θα καταφέρει η Μάντριγκαλ να ξυπνήσει την αγάπη στην καρδιά του άντρα και βασιλιά της; Κι εκείνος θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα αισθήµατά του πριν χάσει τα πάντα για άλλη µια φορά;

Συγγραφέας ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
    Εκδότης ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Stephenie Meyer

Πήγαινε κάτω 
    +56
    EliRose
    AspaKorth
    Nantia Hale_Biers
    breathless
    T-NM-E-BD
    marina forever
    Aleera
    twilightFOREVER
    dmant89
    evi
    Wonder
    robert\'s girl
    maria23
    NICKY
    RafaelaCullen
    emerald eyes
    Morena
    patrick
    linaki
    evaki
    team edward
    Kimberly
    Fotis333
    April
    rtheoni
    christi_twilight
    volturi girl
    bluesea
    didi
    JuStleNe
    scarlet rose
    michelle
    kanty
    !~Twilighter~!
    Ms Cullen
    emma cullen pattinson
    matron alis
    friendsaki
    BELLA MARIE
    @Dark_Lord@
    sunrise
    anthian9
    maraki13_10
    Mrs Alice
    twilightergirl
    annabell
    maraki-twilightholic
    LizCullen
    Rozali87
    Princess
    Vampire
    DanaeCullen
    nasiatheslayer
    nessie
    WhiteQueen
    hobo
    60 απαντήσεις
    Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο
    ΣυγγραφέαςΜήνυμα
    volturi girl
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    volturi girl

Θηλυκό Αιγόκερως
    Τόπος : London, UK
    Αριθμός μηνυμάτων : 3819
    Registration date : 26/08/2009

Forks Student Profile
    Team: Volturi Volturi
    Special ability Special ability: Inflict Pain with Thoughs

Stephenie Meyer - Σελίδα 4 Empty
    ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 21 Σεπ 2009 - 17:52

αχ Stephenie οτι κα να γραψουμε ειναι λιγο
    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
    http://the-doctor-is-saved.tumblr.com/
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς
    Τόπος : Sagaland!
    Αριθμός μηνυμάτων : 8830
    Registration date : 14/09/2008

Forks Student Profile
    Team: Edward - Bella Edward - Bella
    Special ability Special ability: Shield Against Mental Attacks

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 21 Σεπ 2009 - 18:06

Mrs Alice, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό το post - αφιέρωμα στη Στέφενι!

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον θαυμασμό μου γιαυτή. Είναι ο δημιουργός όλων όσων έχω αγαπήσει. Stephenie Meyer - Σελίδα 4 98735
    http://www.jokastia.blogspot.com
    christi_twilight
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    christi_twilight

Θηλυκό Δίδυμος
    Τόπος : twilight world...
    Αριθμός μηνυμάτων : 825
    Registration date : 01/09/2009

Forks Student Profile
    Team: Jasper - Alice Jasper - Alice
    Special ability Special ability: Project Thoughts

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 21 Σεπ 2009 - 18:42

η stephenie καταφερε και αγγιξε τις ψυχες πολλων ανθρωπων με το λυκοφως...αυτο αποδεικνει οτι προκειται για μια απο της μεγαλυτερες συνγραφεις σε ολο τον κοσμο...τιποτα δεν μπορει να περιγραψει το τι εχει καταφερει κανοντας το ποιο απλο και το ποιο αγαπημενο της πραγμα...γραφοντας!Πραγματικα αυτη η γυναικα καταφερε να μας μαγεψει με τον κοσμο που δημιουργησε...Στεφανι ευχαριστουμε!!!! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 98735
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤρι 22 Σεπ 2009 - 21:55

Βρήκα σήμερα αυτό εδώ στο site της Πλατύπους το οποίο δεν είχε τύχει ποτέ μέχρι σήμερα να το διαβάσω. Φυσικά ακριβώς το ίδιο κείμενο υπάρχει και στο site της Στέφενι στα Αγγλικά αλλά εδώ είναι έτοιμο, μεταφρασμένο στα Ελληνικά και λέει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τη Νέα Σελήνη. Και μιας και η Νέα Σελήνη είναι τώρα πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς εν όψη της ταινίας θεώρησα ότι είναι σωστό να το διαβάσουν κι όσοι δεν το έχουν διαβάσει μέχρι τώρα.

Το βάζω εδώ στο τόπικ της Στέφενι επειδή μιλάει η ίδια.

Απολαύστε το:

Σημείωση: Δεν αφήνω τίποτα κρυφό εδώ, γι' αυτό αν δεν έχετε διαβάσει τη Νέα Σελήνη και δε θέλετε να χαλάσει η έκπληξη, μην το διαβάσετε.**

Η συγγραφή ενός σίκουελ είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία από τη συγγραφή μιας ιστορίας. Τουλάχιστον έτσι ήταν για μένα.
    Αν έχετε διαβάσει την ιστορία πίσω από το Λυκόφως τότε ξέρετε πως δεν ξεκίνησα να γράψω ένα μυθιστόρημα ή να κάνω καριέρα συγγραφέα. Απλώς κατέγραφα μια ιστορία για τη δική μου προσωπική ψυχαγωγία, αφήνοντας την να αναπτυχθεί όπως ήθελε και να οδηγηθεί όπου πήγαινε. Καμία πίεση, μόνο διασκέδαση.
    Το πρώτο σίκουελ του Λυκόφωτος που έγραψα -Forever Dawn- ήταν κάτι παρόμοιο. Δε σχεδίαζα ένα σίκουελ, όπως ακριβώς απ' την αρχή δεν είχα σχεδιάσει να γράψω ένα βιβλίο. Αρχικά, το Λυκόφως, είχε ένα πιο ξεκάθαρο τέλος. Όμως όταν τελείωσε, άρχισα να γράφω επίλογους. Όταν είχα πια γράψει τρεις επίλογους, εκατό σελίδες έκαστος, συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν έτοιμη να σταματήσω να γράφω για την Μπέλλα και τον Έντουαρντ. Ένας από αυτούς τους επίλογους έγινε το Forever Dawn.
    (Συχνά με ρωτάνε αν έχω σκοπό να δημοσιοποιήσω ποτέ το Forever Dawn. Η απάντηση είναι όχι. Καταρχήν δεν είναι και πολύ καλό -για να μην πω ότι σε ορισμένα σημεία με κάνει να ντρέπομαι. Ωστόσο, ένα μέρος του θα χρησιμοποιηθεί σαν ένα χαλαρό περίγραμμα του τέταρτου βιβλίου, έτσι ούτε μπορώ να σας πω τι γίνεται σε αυτό.)
    Είχα προχωρήσει γύρω στις τριακόσιες σελίδες στο Forever Dawn όταν ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή μου. Το Λυκόφως θα εκδιδόταν. Οι άνθρωποι θα διάβαζαν αυτό που έγραφα. Και πιο συγκεκριμένα, νεαροί ενήλικες θα διάβαζαν αυτό που έγραφα. Είχα γράψει χωρίς συγκεκριμένη πρόθεση ένα μυθιστόρημα για νεαρούς ενήλικες. Αρκετά γρήγορα συνειδητοποίησα πως το Forever Dawn δεν ακολουθούσε τους κανόνες του YA*. Επειδή ήμουν τόσο απορροφημένη από την ιστορία, τελείωσα το Forever Dawn έτσι κι αλλιώς, γνωρίζοντας ότι ποτέ δε θα έβγαινε προς τα έξω. Το έδωσα στη μεγάλη μου αδερφή σαν δώρο γενεθλίων. Και μετά ξεκίνησα να δουλεύω στο πραγματικό σίκουελ.

*[Σημ. Πλατύπους: YA (Young Adult) Νεαροί Ενήλικες. Όρος που χρησιμοποιείται για την κατηγοριοποίηση βιβλίων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Τα βιβλία που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία απευθύνονται πρωτίστως σε εφήβους αλλά είναι κατάλληλα και για ενήλικες.]

Το μέγιστο μη-YA πράγμα που είχα κάνει με το Forever Dawn ήταν το εξής: Είχα βασικά προσπεράσει εξολοκλήρου το υπόλοιπο της σχολικής εμπειρίας της Μπέλλα, και είχα πηδήξει μπροστά σε μια περίοδο της ζωής της με πιο ώριμη θεματολογία. Έτσι, όταν άρχισα να σχεδιάζω τη Νέα Σελήνη, πήγα πίσω στην τελευταία χρονιά της Μπέλλα στο Λύκειο και ρώτησα το μικρό καστ των χαρακτήρων μου: "Τι έγινε;"
    Σύντομα μετάνιωσα που ζήτησα να μάθω την ιστορία. Γιατί μου έδωσαν μια ιστορία που δεν περίμενα. Και πιο συγκεκριμένα ο Έντουαρντ μου είπε κάτι που δεν ήθελα να ακούσω.
    Εδώ ίσως να είναι ένα καλό σημείο για να πω πως δεν είμαι τρελή (τουλάχιστον απ' ό,τι ξέρω), απλά είμαι συγγραφέας χαρακτήρων. Γράφω τις ιστορίες μου εξαιτίας των χαρακτήρων. Αυτοί είναι το κίνητρο αυτοί είναι και η ανταμοιβή. Η δυσκολία με τους δυνατούς, ξεκάθαρους χαρακτήρες, όμως, είναι πως δεν μπορείς να τους βάλεις να κάνουν κάτι που δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα τους. Πρέπει να είναι αυτοί που είναι, και αυτό συνεπάγεται συχνά όταν είσαι συγγραφέας ότι είναι έξω από το δικό σου έλεγχο.

ΟΧΙ! Δεν ήθελα να φύγει ο Έντουαρντ. Τράβηξα μια κρίση εξίσου βίαιη και δακρύβρεχτη σαν αυτές που διαβάζω στα φόρουμ συζήτησης για τη Νέα Σελήνη. Προσπάθησα να τον μεταπείσω. Του παρουσίασα εναλλακτικές πλοκές. Τον ικέτεψα. Ο Έντουαρντ παρέμεινε αμετακίνητος.
    Κάποια μέρα, όταν θα είναι διαθέσιμο το Midnight Sun* (η βερσιόν του Λυκόφωτος από τον Έντουαρντ), νομίζω πως θα καταλάβετε καλύτερα τι συνέβαινε μέσα στο κεφάλι αυτού του παιδιού. Βλέπετε, όπως η Μπέλλα πιστεύει πως δεν είναι αρκετά καλή για τον Έντουαρντ, έτσι και ο Έντουαρντ βλέπει τον εαυτό του σαν ένα τέρας χωρίς ψυχή που καταστρέφει τη ζωή της Μπέλλα και της θέτει και σε κίνδυνο τη μετά θάνατο ζωή. Το περιστατικό με τον Τζάσπερ, δρα σαν καταλύτης, υποχρεώνοντας τον να δράσει. Είναι αποφασισμένος να σώσει την Μπέλλα. Πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να το κάνει αυτό είναι να βγάλει τους βρικόλακες από τη ζωή της.
    [Σημ. Πλατύπους: Δείτε εδώ για αυτό το θέμα ]

Συμπεριφέρεται ανόητα; Σε κάποιο βαθμό, ναι. Όμως δεν μπορεί να δει κανένα άλλο τρόπο να προστατέψει την Μπέλλα. Ο Έντουαρντ έχει να αντιμετωπίσει τη σκέψη πως αν δεν ήταν αρκετά γρήγορος, αν δεν είχε διαβάσει τις σκέψεις του Τζάσπερ στο τσακ, τότε μήπως αυτό -ο θάνατος- θα ήταν προτιμότερος για αυτή παρά μια ζωή μαζί του; Αν πέθαινε στα δεκαοκτώ της και πήγαινε στον παράδεισο, δε θα ήταν αυτό καλύτερο από μια αθάνατη αλλά χωρίς ψυχή και άρα καταδικασμένη υπόσταση; Ο Έντουαρντ πιστεύει πως ναι. Όμως, ξέρει πως δε θα άντεχε ποτέ να τη δει να πεθαίνει. Συνεπώς, καλύτερα να βρίσκεται μακριά της πριν συμβεί κάτι που θα καθιστούσε το να τη δαγκώσει αναγκαιότητα...
    Να 'μαι λοιπόν εκεί, με τον Έντουαρντ να φεύγει. Ήταν δύσκολο να πιο αυτό το ποτήρι, αλλά όταν αποδέχτηκα το αναπόφευκτο της υπόθεσης, είχα μια ενδιαφέρουσα ερώτηση στα χέρια μου. (Και οι συγγραφείς ζουν για ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.)
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ... Τι θα γινόταν αν σε εγκατέλειπε η πραγματική αγάπη; Όχι ένα συνηθισμένο σχολικό ειδύλλιο, όχι ένα τυχαίο φλερτ, όχι κάποιος έστω και ελάχιστα αντικαταστάσιμος. Πραγματική αγάπη. Η πραγματική. Το άλλο σου μισό, η αδελφή ψυχή σου. Τι γίνεται αν φύγει αυτός;
    Η απάντηση είναι διαφορετική για τον καθένα. Η Ιουλιέτα είχε τη δική της βερσιόν, η Μάριαν Ντάσγουντ τη δική της, η Ιζόλδη και η Κάθριν Έρνσο και η Σκάρλετ Ο' Χάρα και η Ανν Σέρλι όλες είχαν τους δικούς τους τρόπους αντιμετώπισης.
    Εγώ έπρεπε να απαντήσω την ερώτηση για την Μπέλλα. Τι κάνει η Μπέλλα Σουάν όταν την εγκαταλείπει η πραγματική αγάπη; Και όχι απλά η πραγματική αγάπη, αλλά ο Έντουαρντ Κάλεν! Καμία από εκείνες τις άλλες ηρωίδες δεν έχασε Έντουαρντ (Ο Ρωμαίος ήταν θερμοκέφαλος, ο Γουίλαμπι ήταν κάθαρμα, ο Τριστάνος είχε προβλήματα αφοσίωσης, ο Χίθκλιφ ήταν η προσωποποίηση του κακού, ο Ρετ είχε τις κακίες του άσε που την απατούσε με πόρνες και ο γλυκός Γκίλμπερτ ήταν περισσότερο Τζέικομπ παρά Έντουαρντ. Οπότε τι γίνεται όταν η Πραγματική Αγάπη με τη μορφή του Έντουαρντ Κάλεν εγκαταλείπει την Μπέλλα;
    ¶φησα την Μπέλλα να απαντήσει η ίδια, ενώ έγραφα για να δω τι θα κάνει. Ήταν δύσκολο να γράψω τον πόνο της γιατί για να τον γράψω έπρεπε να τον βιώσω, και συχνά έγραφα μέσα από δάκρυα. Την ίδια στιγμή όμως ήταν πάντα ενδιαφέρον. Η Μπέλλα με εξέπληξε με το σθένος της και την πεισματάρικη αποφασιστικότητά της. Έσπρωξε μέσα από τον πόνο, ζώντας για τους άλλους -σε αυτή την περίπτωση για τον Τσάρλι- όπως είναι πάντα το στυλ της.
    (Παρένθεση: υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η Μπέλλα είναι αδύναμη. Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι οι ιστορίες μου είναι μισογυνικές -η κοπέλα σε κίνδυνο πρέπει να σωθεί από το δυνατό ήρωα.
    Στην πρώτη κατηγορία, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο καθένας χειρίζεται τον πόνο με το δικό του διαφορετικό τρόπο. Ο τρόπος της Μπέλλα στο δικό μου μυαλό δεν είναι με κανένα τρόπο λιγότερο λογικός από άλλους. Αυτοί που κατηγορούν την αντίδρασή της δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι εδώ μιλάμε για πραγματική αγάπη και όχι για έναν εφηβικό ενθουσιασμό.
    Όμως τη δεύτερη κατηγορία δεν τη δέχομαι με τίποτα. Είμαι υπέρμαχος της γυναικείας δύναμης -αν αμφιβάλετε ρίξτε μια ματιά στην ¶λις και την Τζέιν. Δεν είμαι αντι-γυναίκα, Είμαι αντι-άνθρωπος. Την ιστορία την έγραψα από την οπτική ανθρώπου γένους θηλυκού γιατί αυτό μου ήρθε πιο φυσικά, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Όμως αν ο αφηγητής ήταν ένας άνθρωπος γένους αρσενικού, τα γεγονότα δε θα άλλαζαν. Όταν ένα ανθρώπινο πλάσμα περιβάλλεται εξολοκλήρου από όντα με υπερφυσική δύναμη, ταχύτητα, αισθήσεις και διάφορες άλλες ανεξήγητες δυνάμεις, αυτή ή αυτός δε θα τα βγάλει εύκολα πέρα. Λυπάμαι. Αλλά έτσι είναι. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε εξολοθρευτές. Και αναλόγως πολύ καλά τα πήγε η Μπέλλα. Στο κάτω κάτω αυτή σώζει τον Έντουαρντ. Παρένθεση/παραλήρημα τελείωσε. Πίσω στην ιστορία μας.)
    Και έτσι γεννήθηκε η βάση για τη Νέα Σελήνη και μαζί της και ο τίτλος. Μετά το Λυκόφως χρειαζόμουν μια ώρα της ημέρας που να αντικατοπτρίζει τη διάθεση του σίκουελ. Αυτή είναι η πιο σκοτεινή περίοδος στη ζωή της Μπέλλα, και έτσι μου φάνηκε ταιριαστό να δώσω στο βιβλίο το όνομα της πιο σκοτεινής νύχτας, της νύχτας χωρίς σελήνη.
    Όταν τα πρώτα αντίτυπα, αυτά που κυκλοφορούν πριν την κανονική έκδοση άρχισαν να φτάνουν στα χέρια αναγνωστών, τους ζήτησα να διαβάσουν τη Νέα Σελήνη δύο φορές, υποσχόμενη πως θα τους εξηγούσα το λόγο μετά. Το μετά είναι τώρα και ο λόγος είναι αυτός: στην πρώτη διαδρομή μέσα από τη Νέα Σελήνη κατάλαβα ότι οι αναγνώστες είναι τόσο ανήσυχοι λόγω της απουσίας του Έντουαρντ που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μεσαίο κομμάτι του βιβλίου. Το περνάνε βιαστικά και διαβάζουν παρακάτω μέχρι, επιτέλους να τον ξαναβρούν. Όμως εκεί έχουν πλέον χάσει το βασικό κομμάτι του μυθιστορήματος, σχεδόν ολοκληρωτικά. Με μια δεύτερη ανάγνωση, γνωρίζοντας πως ο Έντουαρντ θα επιστρέψει στην ιστορία, τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, ο αναγνώστης μπορεί να ηρεμήσει και να αφήσει το χρόνο να κυλάει πιο αργά απολαμβάνοντας το θαύμα που είναι ο Τζέικομπ Μπλακ.
    Και με αυτό ως γέφυρα, πάμε κατευθείαν στα οφέλη!
    Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τη στιγμή που δούλευα στη λύση πόσα είχαν κερδίσει οι χαρακτήρες μου από αυτή την εμπειρία. Πράγματα ζωτικής σημασίας. Χωρίς αυτό τον επώδυνο χωρισμό, η Μπέλλα μπορεί να μην είχε συνειδητοποιήσει πως ο Έντουαρντ είναι δικός της τελεία και παύλα. Όσο τέλεια ή προβληματική κι αν νομίζει ότι είναι, αυτός της ανήκει. Οι λέξεις βασικά δεν καταφέρνουν να περιγράψουν πόσο αλλάζει τη ζωή της Μπέλλα η γνώση αυτή.
    Εξίσου κατακλυσμικά -ο Έντουαρντ επιτέλους καταλαβαίνει τη δύναμη των συναισθημάτων της Μπέλλα, κάτι που πάντα υποτιμούσε. Το θέμα με τον Έντουαρντ είναι το εξής: ξέρει πολύ καλά την ανθρώπινη φύση. Έχει παρατηρήσει εκατό χιλιάδες ανθρώπινες σχέσεις εκ των έσω, και καμία δεν πλησίαζε ούτε στο ελάχιστο το βάθος και την αιώνια αφοσίωση της αγάπης ανάμεσα στον Κάρλαϊλ και την Έσμι ή την ¶λις και τον Τζάσπερ ή τη Ρόζαλι με τον Έμετ. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει που θεωρεί τον εαυτό του -μετά από εκατό χρόνια αθανασίας- πιο ικανό για μια απύθμενη αγάπη από ό,τι η δεκαοχτάχρονη ανθρώπινη κοπέλα του; Ο Έντουαρντ είναι, και αυτό είναι αναμενόμενο, λίγο ξερόλας. Μέσα από αυτή την εμπειρία θα μάθει πολλά πράγματα, και το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως τα συναισθήματα της Μπέλλα για αυτόν είναι εξαίρεση στον ανθρώπινο κανόνα. Κάτι άλλο που μαθαίνει (όχι τόσο σημαντικό, αλλά και πάλι καλό να το ξέρει κανείς) είναι ότι παρ' όλη τη γνώση του, είναι ικανότατος να κάνει τραγικά λάθη.
    Α, και μετά είναι το αγαπημένο μου δώρο που μου έδωσε η Νέα Σελήνη: ο Τζέικομπ Μπλακ.
    Η ανάπτυξη του χαρακτήρα του Τζέικομπ σε ρόλο πρωταγωνιστή ήταν μια παράξενη διαδρομή. Αρχικά ο Τζέικομπ ήταν απλά ένα τέχνασμα. Στο Λυκόφως, η Μπέλλα χρειαζόταν ένα τρόπο για να ανακαλύψει την αλήθεια για τον Έντουαρντ, και η βολικά τοποθετημένη Φυλή Κουιλαγιούτ, με τους φανταστικούς της θρύλους, πρόσφερε έναν ωραίο τρόπο για να γίνει η αποκάλυψη. Έτσι γεννήθηκε ο Τζέικομπ -για να πει στην Μπέλλα το μυστικό του Έντουαρντ.

Όμως έγινε κάτι που δεν το περίμενα. Ο Τζέικομπ ήταν η πρώτη μου εμπειρία του να παίρνει το πάνω χέρι ο χαρακτήρας -ένας μικρός χαρακτήρας αναπτύσσει τόση πληρότητα και ζωή που δεν μπορείς να τον κρατήσεις κλειδωμένο σε ένα μικροσκοπικό ρόλο. (Μετά τον Τζέικομπ, αυτό έχει ξανασυμβεί με διάφορους χαρακτήρες που αρχικά επρόκειτο να είναι μικροί. Το λατρεύω αυτό όταν συμβαίνει αλλά μου καταστρέφει τελείως τα προσχέδια.) Από την αρχή αρχή, ακόμα και όταν ο Τζέικομπ μόλις εμφανίστηκε στο κεφάλαιο έξι του Λυκόφωτος, ήταν τόσο ζωντανός. Τον συμπάθησα. Περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε για ένα τόσο μικρό ρόλο. Και η Μπέλλα τον συμπάθησε. Η ενστικτώδης της εμπιστοσύνη και η τρυφερότητα προέκυψαν χωρίς δική μου παρέμβαση. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς. Και η ατζέντης μου, επίσης. "Το λατρεύω αυτό το παιδί τον Τζέικομπ", είπε η Τζόντι (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων -αυτό συνέβη το 2003). Η εκδότης μου συμφώνησε. "Μπορούμε να βάλουμε λίγο περισσότερο Τζέικομπ στην υπόθεση;" ρώτησε η Μέγκαν.
    Βεβαίως και μπορούσαμε!
    Όταν έγραφα τη Νέα Σελήνη επιμελούμουν το Λυκόφως ταυτόχρονα. Έτσι όταν ο Τζέικομπ Μπλακ άρχισε να κυριαρχεί στη Νέα Σελήνη, μπόρεσα να επιστρέψω και να υφάνω τον Τζέικομπ και τον Μπίλι πιο κεντρικά μέσα στην πλοκή Λυκόφωτος.
    Πολλοί είναι αυτοί που μου πιστώνουν περισσότερα από όσα δικαιούμαι. Νομίζουν πως ήξερα από την αρχή πως ο Τζέικομπ ήταν λυκάνθρωπος. Δεν είναι έτσι. Το Λυκόφως επρόκειτο να είναι ένα μεμονωμένο μυθιστόρημα, το θυμάστε. Δεν υπήρχε καμία σκέψη για λυκάνθρωπους στο μυαλό μου όταν το έγραφα. Οι θρύλοι των Κουιλαγιούτ που λέει ο Τζέικομπ στην Μπέλλα στο κεφάλαιο έξι του Λυκόφωτος είναι όλοι γνήσιες ιστορίες των Κουιλαγιούτ που ανακάλυψα όταν έκανα έρευνα για τη φυλή (η οποία είναι μια πραγματική φυλή με μια πραγματικά συναρπαστική μυστικιστική ιστορία). Όλοι είναι πραγματικοί θρύλοι των Κουιλαγιούτ, εκτός από το βρικολακικό μύθο για τους "παγωμένους". Πιάστηκα από την ιστορία των λύκων (ο πραγματικός θρύλος των Κουιλαγιούτ ισχυρίζεται πως η φυλή προέρχεται από λύκους που μεταμορφώθηκαν από ένα μάγο) γιατί ταίριαζε με την ελλιπή μου γνώση περί βρικολάκων και λυκανθρώπων που μονίμως θέλει ο ένας να ορμήξει στο λαρύγγι του άλλου (χα, χα σκόπιμο ήταν το λογοπαίγνιο). Το όνειρο που είχε η Μπέλλα όπου ο Τζέικομπ μεταμορφωνόταν σε λύκο για να την προστατέψει δεν είχε καμία προφητική σημασία εκείνη τη στιγμή. Ήταν απλά ένας τρόπος που είχα βρει για να αφήσω το υποσυνείδητο της Μπέλλα να περιγράψει την κατάσταση.
    Φυσικά, εγώ ειδικά θα έπρεπε να ξέρω πως τα όνειρα μπορούν να έχουν σοβαρότατο αντίκτυπο στη ζωή σου.
    Το όνειρο της Μπέλλα ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες μου εικόνες από το Λυκόφως. Όταν άρχισα να δουλεύω στη Νέα Σελήνη εκείνη η εικόνα μου είχε μείνει. Και σκεφτόμουν, δε θα ήταν πολύ ωραία αν ήταν αλήθεια -αν ΟΛΟΙ οι θρύλοι του Τζέικομπ βασίζονταν σε γεγονότα; Τι θα γινόταν αν ο Τζέικομπ καταγόταν από λύκους;
    Και τότε όλα άρχισαν να συνδέονται μεταξύ τους. Ο Σαμ στη σκηνή στην παραλία στο Λυκόφως δεν ήταν πλέον απλά κάποιος που πίστευε τις παλιές δοξασίες -ήταν ο πρώτος σύγχρονος λύκος. Οι προειδοποιήσεις του Μπίλι ήταν πιο ζωτικής σημασίας -είχε αδιάσειστες αποδείξεις στα χέρια του, όχι απλές υποψίες. Και ο Τζέικομπ, ο φτωχός γλυκός μου Τζέικομπ είχε μια ολόκληρη μυστική κληρονομιά που τον περίμενε να τον καταπλακώσει.
    Σε εκείνο το σημείο όλα τα θεμελιώδη στηρίγματα της ιστορίας ήταν στη θέση τους, και εγώ έπρεπε απλά να το γράψω. Χα. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις.
    Είναι δύσκολο να περιγράψω πόσο χαρούμενη ήταν η συγγραφική διαδικασία για μένα όταν έγραφα το Λυκόφως. Ήταν κάτι που έκανα για ψυχαγωγία και διασκέδαση, χωρίς καμία έγνοια για τη γνώμη κανενός, γιατί κανένας άλλος δε θα το διάβαζε ποτέ. Με τη Νέα Σελήνη ήξερα πως κάποιοι θα τη διάβαζαν. Και μερικοί από αυτούς που θα τη διάβαζαν θα κρατούσαν και κατακόκκινα στυλό. Ήξερα αρκετά για τη διαδικασία επιμέλειας ώστε να γνωρίζω ότι θα είχα να αντιμετωπίσω επώδυνες αλλαγές. Οι σκηνές που αγαπούσα μπορεί να μην έμπαιναν στο τελικό βιβλίο. Έπρεπε να ξανασκεφτώ το καθετί. Αυτό έκανε πολύ δύσκολο το να βάζω τις λέξεις στο χαρτί και βασικά είχα μια απαίσια αίσθηση τρακ για όλο τον καιρό που το έγραφα.
    Μου πήρε γύρω στους πέντε μήνες, όμως η διαδικασία επιμέλειας ήταν ακόμα μακρύτερη και πιο δύσκολη από την αντίστοιχη του Λυκόφωτος. Η Νέα Σελήνη ήταν μια δύσκολη ιστορία να ειπωθεί, όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και τεχνικά. Χρειαζόταν πολλή δουλειά. Κάποια κομμάτια που κόπηκαν από το βιβλίο τα έχω δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μου και εξηγούν κάποιες από τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις που έπρεπε να κάνω.
    Τα καλά νέα είναι ότι ξεπέρασα -η μάλλον συνήθισα το τρακ. Το τρίτο βιβλίο ήταν πολύ πιο εύκολο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έμαθα πολλά μέσα από τη διαδικασία της Νέας Σελήνης, και μεγάλωσα σαν συγγραφέας. Και ακόμα καλύτερα και οι χαρακτήρες μου μεγάλωσαν και ωρίμασαν με ενδιαφέροντες τρόπους δίνοντας μου τόσα πολλά πράγματα να δουλέψω σε όλη τη διάρκεια της σειράς! Το Φορκς είναι συναρπαστικό μέρος να βρίσκεται κανεί

http://twilight.platypus.gr/story-newmoon.html
    Mrs Alice
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    Mrs Alice

Θηλυκό Sagittarius
    Τόπος : Αθηνα
    Αριθμός μηνυμάτων : 1006
    Registration date : 21/03/2009

Forks Student Profile
    Special ability Special ability: Future Telling

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤρι 22 Σεπ 2009 - 22:34

Πω πω ειλικρινα εχω μεινει!!!! Shocked Shocked
    Δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχε ενα τετοιο σημειωμα για την συγραφη της Νεας Σεληνης και μαλιστα οτι ηταν δημοσιευμενο στην σελιδα της Στεφανι!Οι πληροφοριες που μας δινει ειναι απιστευτες,περισσοτερες απο οσες ελπιζα στην αρχη οταν το διαβαζα!Ειναι ενα κομματι της Νεας Σεληνης χωρις το οποιο δεν καταλαβαινεις πληρως το βιβλιο!Εγω για την ακριβεια τωρα νιωθω να καταλαβαινω πραγματικα το βιβλιο!Ειναι απιστευτο!
    Αλλα εκει που τα εχασα τελειως ειναι με το Forener Down!!!
    Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει ενα τετοιο εγγραφο!Δηλαδη αν καταλαβα καλα ειναι κατι σαν συνεχεια του Λυκοφωτος αλλα προσπερναει ολα τα υπολοιπα και παει στην τελευταια περιοδο της ιστοριας;Η Στεφανι λεει οτι χρησιμοποιηθηκε σαν περιγραμμα της Χαραυγης αρα αυτο σημαινει οτι εχει καπως διαφορετικο περιεχομενο απο αυτην;

Μαρια σε ευχαριστουμε παρα πολυ που το δημοσιευσες!!!!!!! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691711 Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691711 huggie
    http://vampirediariesworld.vampire-legend.com/forum.htm
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤρι 22 Σεπ 2009 - 22:48

Πραγματικά κι εγώ ενθουσιάστηκα σήμερα που το βρήκα θαμμένο κάπου μέσα στη σελίδα της Πλατύπους. Δυστυχώς θα έλεγα γενικότερα ότι η σελίδα τους δεν είναι και τόσο λειτουργική.

Συμφωνώ μαζί σου ότι λέει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που είναι απαραίτητα να τα γνωρίζουμε. Δικαιολογεί απόλυτα πως ξεκίνησε να γράφει τη Νέα Σελήνη και γιατί έφυγε ο Έντουαρντ. Επίσης μας μιλάει και για τον Τζέηκομπ και πως έγινε τελικά να αναπτυχθεί τόσο ο χαρακτήρας του.

Για το Forever Dawn είχα βάλει πρόσφατα ένα λινκ σε κάποιο άλλο τόπικ για το site της Στέφενι βέβαια όπου εκεί αναφέρει κάπως πιο αναλυτικά τι είναι αυτό.

Θα σου πω αυτά που έχω καταλάβει επιγραμματικά. Αφού τελείωσε η Στέφενι με το Twilight πριν καλά, καλά, πάρει το δρόμο της έκδοσης συνέχιζε γράφοντας το Forever Dawn το οποίο δεν διαφέρει υπερβολικά από την Χαραυγή.

Σαν πλοκή τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια.

Δηλαδή πάλι

Σπόιλερ:

Θα βρω το λινκ και θα το βάλω και εδώ για να διαβάσει όποιος θέλει (στα αγγλικά δυστυχώς) τι λέει σχετικά με το Forever Dawn.

Και εννοείται πως ότι άλλη πληροφορία βρω θα την βάλω και αυτή εδώ. Wink
    michelle
    New Moon Victim
    New Moon Victim
    michelle

Θηλυκό Καρκίνος
    Αριθμός μηνυμάτων : 250
    Registration date : 24/06/2009

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 23 Σεπ 2009 - 1:21

Πω! Πω! Καταιγισμός καινούριων πληροφοριών! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 432569

Καταρχήν, τι τραβάνε και αυτοί οι καημένοι οι συγγραφείς! Η Stephenie έριξε και αυτή το κλάμα της ζωής της στη Νέα Σελήνη, όπως ακριβώς και εμείς οι αναγνώστες!

Ο Edward είναι ξερόλας- με την καλή έννοια πάντα lol! ,
    λατρεύει εξίσου τον Jacob ("o φτωχός γλυκός μου Jacob" - τι γλυκιά που είναι η Steph!!!)

Μου αρέσει πολύ αυτό το σημείο:
    [color=violet]Έχει παρατηρήσει εκατό χιλιάδες ανθρώπινες σχέσεις εκ των έσω, και καμία δεν πλησίαζε ούτε στο ελάχιστο το βάθος και την αιώνια αφοσίωση της αγάπης ανάμεσα στον Κάρλαϊλ και την Έσμι ή την ¶λις και τον Τζάσπερ ή τη Ρόζαλι με τον Έμετ. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει που θεωρεί τον εαυτό του -μετά από εκατό χρόνια αθανασίας- πιο ικανό για μια απύθμενη αγάπη από ό,τι η δεκαοχτάχρονη ανθρώπινη κοπέλα του; [/color] Stephenie Meyer - Σελίδα 4 150320

Όπως λέει και παραπάνω ότι ρώτησε τους ήρωες του βιβλίου τι θα έκαναν, είχα διαβάσει σε μια συνέντευξή της Stephenie ότι ενώ οδηγεί πχ, ακούει να της μιλάνε η Bella και ο Edward -και έτσι μπαίνει κατά κάποιο τρόπο στην καρδιά της ιστορίας με το να ζει τους χαρακτήρες της σε κάθε στιγμή της μέρας- κοινώς πιάνουν ψιλοκουβέντα! Την τυχερή- συνομιλεί με τον Edward!!! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 620541

Whitequeen αυτό που λες ότι την κατηγορούν που "πάντρεψε" την Bella νωρίς νωρίς και την "έκανε" και μανούλα το είχα διαβάσει κάπου και είχα πραγματικά μείνει άναυδηι! Την έλεγαν και μισογύνη όπως λέει και εδώ!
    Η απορία μου είναι η εξής: Μα καλά, ποια κοπέλα δε θα ήθελε να παντρευτεί κάποιον σαν τον Edward, ας ήταν και 19;
    Έχω την εντύπωση ότι ακριβώς τότε θα μισούσε το γυναικείο φύλο! Αν επέλεγε για την Bella μια ζωή χωρίς Edward - και Renesmee κατά προέκταση...
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 23 Σεπ 2009 - 14:59

Κοίτα, όσον αφορά το θέμα ότι η Μέγιερ "υποβιβάζει" τη γυναίκα με την ιστορία της (ναι το έχω διαβάσει σε πάρα πολλά site κ.τ.λ.) υποτίθεται ότι αυτό το λένε επειδή α) μία κοπέλα 18 χρόνων δεν είναι έτοιμη να παντρευτεί και να κάνει παιδιά και β) επειδή υποτίθεται πως μία γυναίκα πρέπει να είναι ελεύθερη, να σπουδάσει και να είναι κυρία του εαυτού της.

Τα πράγματα τα βλέπω κι εγώ έτσι κατά κάποιο τρόπο. Αλλά εδώ η συγγραφέας δεν μιλάει για μία ρεαλιστική κατάσταση. Μιλάει για μία φανταστική κατάσταση. Οπότε ποτέ δεν μπορείς να κρίνεις τις αντιδράσεις ηρώων κάτω από τέτοιες φανταστικές καταστάσεις. (Κάπως έτσι το δικαιολογεί και η ίδια η Στέφενι.)

Αν π.χ. ερχόταν αύριο το πρωί ο Σούπερμαν και μου έλεγε ότι θέλει να με παντρευτεί και να διαλύσω (λέμε) για χάρη του το σπίτι μου μπορεί και να τον ακολουθούσα! lol! Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ώστε να το λάβω σοβαρά υπόψιν μου. Αυτή είναι άλλωστε και η έννοια του παραμυθιού.

Όπως έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές σε ποστ μου σε τι διαφέρει η Μπέλλα από τη Σταχτοπούτα ή την ωραία κοιμωμένη ή την Πεντάμορφη και το Τέρας; Αυτά δεν τα διαβάζουμε στα παιδιά μας από μικρές ηλικίες; Τι τους πλασάρουμε από πολύ νωρίς; Το ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα το οποίο επιτρέψτε μου να πω ότι δεν ισχύει καθόλου στην πραγματική ζωή. Αυτό τι σημαίνει δηλαδή; Ότι πρέπει να κάψουμε τον Χανς Κρίστιαν ¶ντερσεν και τους αδελφούς Γκριμ επειδή κάνουν προβοκάτσια σε πρίγκηπες, άσπρα άλογα και γυάλινα γοβάκια;

Δεν θυμάμαι σε κανένα παραμύθι να άφησε η σταχτοπούτα τον πρίγκηπα για να πάει να κάνει κάτι άλλο. Τον παντρεύτηκε, έκανε μαζί του παιδιά και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Μέγιερ με πιο σύγχρονο τρόπο. Απλά όλοι εμείς που μας αρέσει υποθέτω ότι διαθέτουμε την κατάλληλη λογική να κατανοήσουμε ότι αυτό είναι ένα παραμύθι. Είναι ωραίο, μας διασκεδάζει, το ευχαριστιόμαστε αλλά η πραγματική ζωή δεν είναι έτσι. Μπορείς να αγωνιστείς βέβαια για να καταφέρεις πολλά πράγματα αλλά σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα.

Τέλος νομίζω ότι λίγο έως πολύ ο καθένας από εμάς που διαβάζει αυτή την ιστορία πέρα από αυτή μπορεί να κρίνει μόνος του τι είναι σωστό και τι λάθος για τον εαυτό του. Δεν πιστεύω π.χ. ότι κάποια από εσάς περίμενε τη Μέγιερ ώστε να την κάνει να αλλάξη γνώμη, να παρατήσει τις σπουδές της, να παντρευτεί όποιον βρει μπροστά της και να κάνει παιδί! Από την άλλη πάλι υπάρχουν και περιπτώσεις νεαρών γυναικών που μπορεί να τους αρέσει η οικογένεια και αυτό να είναι το όνειρο τους. Δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.

Αλίμονο αν ο καθένας από εμάς περίμενε τη Μέγιερ ή τη κάθε Μέγιερ να του υποδείξει τι θα κάνει στην πραγματική του ζωή με τη φανταστική ιστορία της.

Αλλά πολλά είπα πάλι... :blush:

Πέρα από αυτό το ποστ σεντόνι, σκέφτηκα σήμερα να κάνουμε ένα μικρό project για το φόρουμ μας.

Και όταν λέω project θα σας εξηγήσω τι εννοώ.

Στο site της Στέφενι υπάρχουν εξίσου πολλές πληροφορίες για τα βιβλία της για τα οποία μιλάει η ίδια. Αντίστοιχα ποστ όπως αυτό που διαβάσατε επάνω για τη Νέα Σελήνη υπάρχει και για την Έκλειψη και για τη Χαραυγή.
    Και αφού η Πλατύπους δεν μας έκανε τη χάρη να τα μεταφράσει και να τα αναρτήσει όλα αναρωτιέμαι αν κάποιοι από εσάς που ξέρετε βέβαια πολύ καλά αγγλικά θα θέλατε να κάνετε μερικές μεταφράσεις ώστε να τα αναρτήσουμε εδώ στο φόρουμ και να έχουν όλη την ευκαιρία να τα διαβάσουν και να τα απολαύσουν που τα αγγλικά τους δεν είναι τόσο καλά.

Όποιος ενδιαφέρεται σχετικά ας μου στείλει ένα πμ για να συζητήσουμε και να του υποδείξω πια κομμάτια θεωρώ ότι θα ήταν ωραίο να μεταφράσουμε. Wink
    michelle
    New Moon Victim
    New Moon Victim
    michelle

Θηλυκό Καρκίνος

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 23 Σεπ 2009 - 23:29

WhiteQueen έχεις δίκιο!

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι υπάρχει και η περίπτωση- πολύ σπάνια στην Ελλάδα βέβαια, αλλά στο εξωτερικό συμβαίνει- να παντρεύεται το ζευγάρι και να συνεχίζουν και οι δυο τις σπουδές τους, πολλές φορές έχοντας και παιδιά! Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό!

Εν τω μεταξύ η Meyer και στην Έκλειψη αλλά και στη Χαραυγή, τονίζει την αντίθεση τόσο της Ρενέ όσο και της Μπέλας στην ιδέα του γάμου σε νεαρή ηλικία.
    Ο γάμος που τελικά τελείται είναι κατά ένα πολύ μεγάλος μέρος αποτέλεσμα του εκβιασμού του Edward και των δικών του ηθικών αξιών...
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 23 Σεπ 2009 - 23:47

Νομίζω ότι ο Έντουαρντ το θέτει πολύ σωστά.

Πως είναι δυνατόν να την τρομάζει η ιδέα της δέσμευσης του γάμου όταν επιθυμεί να γίνει βαμπίρ για όλο το υπόλοιπο της αιωνιότητας;

Αν καθίσουμε και το δούμε αναλυτικά θα καταλάβουμε ότι ο Έντουαρντ έχει δίκιο. Ο γάμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία τυπική διαδικασία. Από την άλλη η μεταμόρφωση της Μπέλλα σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα.

Απαρνήθηκε την ζωή της σαν άνθρωπος και δέχτηκε να αλλάξει ολοκληρωτικά το σώμα της και να γίνει αθάνατη.

Βέβαια και πάλι θα πω ότι αυτό δεν είναι μία ρεαλιστική κατάσταση ώστε να την εκτιμήσουμε όπως θα έπρεπε. Αλλά και πάλι πόσο ασήμαντη φαίνεται η έννοια του γάμου μπροστά σε μία τέτοιου είδους απόφαση;

Όσον αφορά τον Έντουαρντ απλά ο ίδιος έρχεται από κάποια άλλη εποχή με εντελώς διαφορετικές αρχές και γιαυτό πιστεύω ότι έφαγε τόσο μεγάλο κόλλημα με την ιδέα του γάμου. Και τέλος, ο ίδιος λέει σε ερώτηση της Μπέλλα "εκτός από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη για ποιον άλλο λόγο να παντρεύονται δύο τόσο νέοι άνθρωποι;" και ο Έντουαρντ απαντά εντελώς αυθόρμητα για την αγάπη!

Και έρχομαι πάλι στα λόγια της Στέφενι. Η σχέση της Μπέλλα και του Έντουαρντ είναι ένα ιδανικό. Είναι η αληθινή - καρμική αγάπη (όπως θέλετε πείτε το). Δεν μιλάει για μία απλή ερωτική σχέση, ένα φλερτ, μία γνωριμία της μίας στιγμής ή της μίας βραδιάς όπως συνηθίζεται στις μέρες μας.

Αλλά και πάλι όλα έχουν να κάνουν με το φανταστικό της υπόθεσης. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μία ρεαλιστική, συνηθισμένη κατάσταση της κοινωνίας μας σε σχέση με αυτή την φανταστική, ιδανική κατάσταση.
    volturi girl
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    volturi girl

Θηλυκό Αιγόκερως

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠεμ 24 Σεπ 2009 - 17:06

συνφωνω παντως η Stephenie δεν κοιταξε να δημιουργισει μια ιστορια παθους και ερωτα της μιας βραδιας αλλα μιας Αληθηνης κατα πολλες ενοιες αγαπης που δυσκολα υπαρχει στις μερες μας αυτο πιστευω οτι αγγιξε τις καρδιες μας γιατι ποιος θα ηθελε εναν ερωτα σαν και αυτον;;;;;;;;; Ο ενας να λατρευει τον αλλον περισσοτερο απο την ιδια του την Ζωη;;;;;
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 30 Σεπ 2009 - 10:02

Ναι!

Το Forever Dawn το είχε γράψει αρχικά η Στέφενι μετά το Λυκόφως. Η Νέα Σελήνη και η Έκλειψη δεν υπήρχαν τότε. Παρόλα αυτά είχε περίπου την ίδια θεματολογία όπως εξηγεί και η ίδια.

Το Breaking Dawn είναι το βιβλίο που πλέον όλοι ξέρουμε μετά την Νέα Σελήνη και την Έκλειψη.

Με λίγα λόγια είχε εξ' αρχής αποφασίσει ποιο θα ήταν το τέλος της ιστορίας της.
    volturi girl
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    volturi girl

Θηλυκό Αιγόκερως

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤετ 30 Σεπ 2009 - 20:25

καταπληκτικη δουλεια Μπραβο !!!!!!!
    rtheoni
    Twilight Human
    Twilight Human
    rtheoni

Θηλυκό Καρκίνος
    Τόπος : Αθήνα
    Αριθμός μηνυμάτων : 87
    Registration date : 04/05/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠεμ 1 Οκτ 2009 - 0:51

WhiteQueen έγραψε:
    Ναι!

Το Forever Dawn το είχε γράψει αρχικά η Στέφενι μετά το Λυκόφως. Η Νέα Σελήνη και η Έκλειψη δεν υπήρχαν τότε. Παρόλα αυτά είχε περίπου την ίδια θεματολογία όπως εξηγεί και η ίδια.

Το Breaking Dawn είναι το βιβλίο που πλέον όλοι ξέρουμε μετά την Νέα Σελήνη και την Έκλειψη.

Με λίγα λόγια είχε εξ' αρχής αποφασίσει ποιο θα ήταν το τέλος της ιστορίας της.

Ετσι εξηγουνται πολλα!!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691711
    April
    Jasper's Queen
    April

Θηλυκό Κριός
    Τόπος : Korea!
    Αριθμός μηνυμάτων : 3318
    Registration date : 16/02/2009

Forks Student Profile
    Special ability Special ability: Mind Reading

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΠαρ 16 Οκτ 2009 - 0:44

Μμμμμμμμμμ, ενας καθηγητης?????

Ποιος να ειναι αραγε??? Stephenie Meyer - Σελίδα 4 271609

Αυτος της Βιολογιας μαλλον οχι........

Ο γυμναστης??? Στο Midnight sun αναφερει οτι αρχισε διαιτα......

Πολυ ωραιες αυτες οι πληροφοριες.......μακαρι να εξεδιδε καποιο βιβλιαρακι με τα background stories.......ολες αυτες οι απαντησεις που εχει δωσει κατα καιρους σε μια πιο συμμαζεμενη μορφη θα ηταν πολυ καλο να υπαρχουν!!!!

Μακαρι να ακολουθησει τα χναρια της Ροουλινγκ κ να εκδοσει κατι κι αυτη!!!!!

Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691689 Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691689 Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691689
    Fotis333
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    Fotis333

¶ντρας Σκορπιός
    Τόπος : Λαμία
    Αριθμός μηνυμάτων : 993
    Registration date : 03/08/2009

Forks Student Profile
    Team: Wolves
    Special ability Special ability: Shield Against Physical Attacks

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΣαβ 17 Οκτ 2009 - 16:09

Παιδιά να ρωτήσω κάτι??? ¶κουσα ότι η Μειερ βγάζει καινούργιο βιβλίο είναι αλήθεια???
    Kimberly
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    Kimberly

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 4678
    Registration date : 24/09/2009

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΚυρ 8 Νοε 2009 - 2:03

Stephenie Meyer Interview THE TWILIGHT SAGA NEW MOON
    team edward
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    team edward

Θηλυκό Σκορπιός
    Αριθμός μηνυμάτων : 1632
    Registration date : 11/08/2009

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 9 Νοε 2009 - 22:25

που ειναι η συνεντευξη που λες???
    με εκανες ανυπομονη τωρα!!!!!!!!!!
    ξερεις κατι που δε ξερω????
    το midnght sun ειναι ενα που με καιει πολυ...
    κ αναζοπυρωθηκε σημερα κ..... το θελω!!!!! lol!
    evaki
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    evaki

Θηλυκό Κριός
    Τόπος : βέροια
    Αριθμός μηνυμάτων : 2003
    Registration date : 27/10/2009

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 9 Νοε 2009 - 22:28

michelle έγραψε:
    Λοιπόν Έρη! Αυτές οι ερωτήσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια που έγραφε το MS ή τελοσπάντων πριν το "παρατήσει".

Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τα σχέδια της Steph για το MS! (Πιστεύω πάντως ότι αυτό θα απαντηθεί στην εκπομπή της Oprah, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691689 )

Όμως στη συνέντευξη που θα ποστάρω αμέσως τώρα, υπάρχει μια έκπληξη που τα ματάκια μου δεν πίστευαν τι διάβαζαν!

Νομίζω ότι είναι η πιο ενδιαφέρουσα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον! Smile Smile

αχ ωραια!!!!
    αλλα μη μας κρατας σε αγωνια....
    plz plz Stephenie Meyer - Σελίδα 4 551700
    Kimberly
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    Kimberly

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 9 Νοε 2009 - 23:15

α δεν ειναι προσφατη? Sad
    τα θελω ολα απο την μερια του εντουαρντττττττττ Stephenie Meyer - Σελίδα 4 592681
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 9 Νοε 2009 - 23:29

Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα και για άλλα βιβλία! Να σας πω την αλήθεια εγώ το περίμενα και το περιμένω ότι κάποια στιγμή θα ξαναγράψει κάτι σχετικά. Ίσως όχι για τον Έντουαρντ και τη Μπέλλα αλλά για τον κόσμο του Λυκόφωτος γενικότερα.

Από την άλλη, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι γράφει π.χ. δύο ακόμα βιβλία που αφορούν τον Έντουαρντ και τη Μπέλλα υπάρχει και κάποιο αρνητικό!

Μέχρι να γίνει αυτό, ο Ρομπ και η Κρίστεν θα έχουν μεγαλώσει πια αρκετά και δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν και αυτά ταινίες και μάλιστα με αυτούς τους ηθοποιούς.

Θα μου πείτε πολύ μακριά το πήγες, δεν χαίρεσαι που υπάρχει πιθανότητα να γράψει ακόμα δύο βιβλία; Φυσικά και χαίρομαι και θα είναι υπέροχο!

Αλλά αν ποτέ γινόταν κάτι τέτοιο, όπως θα συνεχιστούν τα βιβλία θα ήθελα π.χ. να συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο και οι ταινίες. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα. Stephenie Meyer - Σελίδα 4 691775

Έτσι κι αλλιώς έχω τόσο κόλλημα πλέον με τη Μέγιερ που ότι και να γράψει θα το διαβάσω ούτως ή άλλως!

Τελικά, τώρα που το σκέφτομαι άρχισα πολύ να το αναλύω πάλι. lol!

Γιαυτό ας το βουλώσω και ας απολαύσω ότι είναι διαθέσιμο!

Εν προκειμένη, την πιθανότητα και άλλων βιβλίων και τη Νέα Σελήνη φυσικά! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 6512
    Kimberly
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    Kimberly

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΔευ 9 Νοε 2009 - 23:37

εμενα παλι δεν με νοιαζουν το σο οι ταινιες οσο να διαβασω ειδικα την σεληνη
    απο την μερια του εντουαρντ faint
    δηλαδη ουτε που μπορω να φανταστω καν αυτους τους μηνες που
    ειναι χωριστα τι συναισθηματα θα βγαλει απο την μερια του εντουαρντ Crying or Very sad
    οσο αφορα στο οτι θα μεγαλωσουνε με τα σημερινα μεσα και το μακιγιαζ
    ουτε που θα φαινεται lol!
    εγω βασικα πιστευω οτι οι ιδιοι δεν θα θελουν να συνεχισουν σε αυτο το
    τρυπακι
    michelle
    New Moon Victim
    New Moon Victim
    michelle

Θηλυκό Καρκίνος

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤρι 10 Νοε 2009 - 0:05

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αναφέρεται στο Midnight Sun όταν λέει βιβλίο 5 ούτε στην Έκλειψη από τη μεριά του Έντουαρντ όταν λέει βιβλίο 6!

Αλλά γιατί όχι ρε παιδιά; Όσο τους ακούει στο κεφάλι της, υπάρχει ελπίδα! Smile

Τώρα σχετικά με τις ταινίες... Ας ελπίσουμε ότι οι ηθοποιοί θα θέλουν να συνεχίσουν! Μετά λιγάκι πάστωμα παραπάνω, λιγάκι η τεχνολογία κάτι θα γίνει!

Δεν ξέρω και γω τι κάνει αυτή η Στέφανι ώστε τα βιβλία της να είναι τόσο υπέροχα (πρώτη φορά μου συμβαίνει να διαβάζω βιβλίο πάνω από μια φορά στο καπάκι!), αλλά μπορώ και γω να πω ότι ακόμα και δοκίμια να γράψει θα τα διαβάσω!!! Stephenie Meyer - Σελίδα 4 6512
    Τώρα άρχισα το "Σώμα" (τελευταία και καταϊδρωμένη ως συνήθως...) και παρ' όλο που σε μερικά σημεία είναι δυσνόητο, έχω πορωθεί! Rolling Eyes

Μακάρι να δούμε στο μέλλον πολύ περισσότερα πράγματα! kiss
    evaki
    Midnight Sun Vampire
    Midnight Sun Vampire
    evaki

Θηλυκό Κριός
    Τόπος : βέροια
    Αριθμός μηνυμάτων : 2003
    Registration date : 27/10/2009

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤρι 10 Νοε 2009 - 0:05

ενα μονο εχω να πω: ΟΥΑΟΥ!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΟ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ Smile Wink Smile Wink Smile Wink Smile Wink
    WhiteQueen
    Edward's Queen
    WhiteQueen

Θηλυκό Ιχθύς

Forks Student Profile

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Stephenie Meyer   Stephenie Meyer - Σελίδα 4 I_icon_minitimeΤρι 10 Νοε 2009 - 0:16

¶σχετο αλλά michelle απ' όσο σε έχω γνωρίσει το Σώμα θα σου αρέσει πολύ!

Απλά επέμενε και διάβασε παρακάτω!

Δεν θα πορωθείς απλά... Wink

Stephenie Meyer
    Επιστροφή στην κορυφή 
    Σελίδα 4 από 9Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο
     Παρόμοια θέματα
    -
    » Prom Nights From Hell:Stephenie Meyer,Meg Cabot,Kim Harrison,Michele Jaffe,Lauren Myracle
    » Edward Cullen VS Harry Potter

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
    Bella And Edward :: Stephenie Meyer-
    Μετάβαση σε: