| Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης | |
|
+158breathless bReakDowN-Mark panagiota kati sandy forever Kornilia PattinsonCullen Bitten Pillows i love edward 2 aretoula Edwardinos Cullen pegulini demi cullen margaret sisaki ed<3 izzy cullen $ofi@ + Edward sandra21 phantom elsaki lia DEMONA CULLEN PATTINSON Vera despina aek Bella Cullen12 MyrtoCullen evac silver pretty witch JuliaCullen dimitroula-robsessed Lizzy Cullen Vanora vikaki21 ma.do pink maria23 lykofotaki marialouiza Rob+MJ4ever!! Vampi roberta VLaSia =) kristen(a) RafaelaVolturi evaki d@n@e twilight! Dr_Rena_Hale Vasoula1997 T-NM-E-BD I'm_not _dead dani niki ntinaki Morena evi crazy team edward volturi girl twilightFOREVER christi_twilight Renée bluesea Mrs.Cullen ViolettaCullen18 dreamofedward Nemesis Of Bellin silenceprincess Fotis333 an8i Odelle edward_bella thomi Filio SpunK RansoM Georgia P. C twilightaholic#1 kanty ~Rob-Patty~ M@rIa maro robsten olympia-Mikel-Robert Fallen Angel anastacia9280 dolores!! JuStleNe hiddenfantasy ice#fire Fay1765 twilightaholic# edward_20 !~Twilighter~! didi Zafrina Black Rose RobertForLife Moonlight Lover Ms Cullen @Dark_Lord@ sunrise mariebella sparco ΕΡΗ xrisa_twilight BELLA MARIE anthian9 MIKAELLA Mrs Alice BELLA22 emma cullen pattinson bedward__ .::Ελευθερία::. katia_vika ioannaki-twilightaddicted Isabella21 twilight_ec xristinaki MiSs-->NtOuF* MagicViolin April ev@ki92 kalkat Morticia Rozmari Vasiliki_Luvs_Vampires magic princess Rose ev@ki Princess touli Darkbella edward's victim Ειrιnι twilightergirl Alexadruby the vampire Kikitsa_twilight maraki-twilightholic angepsi chris-cullen Irenaki hobo Raven LizCullen annabell vantela SilverMusk jate emerald eyes Rozali87 nasiatheslayer Amalia scarlet rose Neri Gωgω-Twilighter nessie DanaeCullen WhiteQueen 162 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
twilight_ec Twilight Human
Αριθμός μηνυμάτων : 7 Registration date : 09/02/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Σαβ 7 Μαρ 2009 - 17:51 | |
| Εγω τωρα διαβαζω το βιβλιο και ειμαι στο σημειο που η Αλις εχει δωροδοκηθει απο τον Εντουαρντ για να την προσεχει και ετοιμαζουν ιταλικο φαι και παρτυ ολη η Καλενοοικογενεια. Πραγματικα εχω νευριασει πολυ με τη Μπελλα που της εκανε τοσο ομορφη εκπληξη ο Εντουαρντ και της εβαλε ενα κρεββατι στο δωματιο του και ειναι τοσο προστατευτικος με εκεινη κι αυτη το μονο που σκεφτεται ειναι πως θα ξεφυγει απο ολα αυτα για να παει στο σκυλι. Ε ρε ξυλο που της χρειαζεται! Κι αμα λετε οτι τον φιλαει κιολας αργοτερα...... με βλεπω να τσαντιζομαι πολυ! | |
|
| |
Vasiliki_Luvs_Vampires New Moon Victim
Ηλικία : 32 Τόπος : Athina Αριθμός μηνυμάτων : 157 Registration date : 27/02/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Σαβ 7 Μαρ 2009 - 18:46 | |
| σημερα τελειωσα την εκλειψη για 2η φορα βασικα..
και πραγματικα εκνευριζομαι στη σκηνη που φιλαει το μπασταρδοσκυλο..
και εκει που παριστανει το "καλοριφερ"
γρρρρρρρρ...........εχει τον εντουαρτ και τολμα να φιλαει αλλον..
τι να πω...ο καημενος ο εντουαρτ δεν της λεει και τπτ...μπορει να ειχε τους λογους της αλλα δν ειναι χαζη.επρεπε να δει οτι τν εκμεταλλευοταν ο κοπρος. | |
|
| |
xristinaki Twilight Human
Ηλικία : 31 Τόπος : Αλεξ/πολη Αριθμός μηνυμάτων : 12 Registration date : 08/02/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Σαβ 7 Μαρ 2009 - 19:51 | |
| ρε παιδιά,ρε παιδιά...σκεφτείτε λίγο και την Bella...ο Jacob ήταν αυτός που την ζωντάνεψε ξανά και την έκανε να ξεχαστέι(έτσι νόμιζε τουλάχιστον)εγώ δεν την κατηγορώ άλλωστε το λέει και μόνη της...ποτέ δεν άλλαξε γνώμη για το τι αισθανώταν για τον Edward...απλά κατάλαβε πως τα συναισθήματα για τον Jacob ήταν ποιο δυνατά...τον αγαπούσε φιλικά πάντα...στην πραγματικότητα δεν μπήκε στην διαδικασία να επιλέξει γιατί απλούστατα το είχε κάνει ίδη...ο Edward είναι η αρχή και το τέλος της ζωή της... ο Jacob τώρα,16 χρονών και όπως κάθε αγόρι στην ηλικεία του διεκδικεί,δεν τον κατηγορώ γιατί τον καταλαβαίνω...φυσικά και δεν τον συμπαθούσα στην αρχή αλλά μετά άρχισα να τον καταλαβαίνω...και πιστέψτε με μπορεί τώρα να φένετε ο κακός της υπόθεσεις αλλά αργότερα(4ο βιβλίο)τα πράγματα θα φτιάξουν... | |
|
| |
ev@ki Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 33 Τόπος : Θεσσαλονίκη - Κοζάνη Αριθμός μηνυμάτων : 904 Registration date : 22/01/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Mind Reading
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Σαβ 7 Μαρ 2009 - 21:00 | |
| ftiaksoun,dn ftiaksoun dn prokeitai n tn xwnepsw m tpt..... | |
|
| |
Ηλικία : 31 Τόπος : Αλεξ/πολη Αριθμός μηνυμάτων : 12 Registration date : 08/02/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 0:12 | |
| έλα μωρέ μην είσαι τόσο κακιά...άλλωστε όλα για καλό είναι... | |
|
| |
nasiatheslayer The Denali Princess
Ηλικία : 31 Τόπος : Θεσσαλονίκη Αριθμός μηνυμάτων : 4477 Registration date : 03/12/2008
Forks Student Profile Team: Denalis Special ability: Mental electrical current
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 10:24 | |
| - xristinaki έγραψε:
- ρε παιδιά,ρε παιδιά...σκεφτείτε λίγο και την Bella...ο Jacob ήταν αυτός που την ζωντάνεψε ξανά και την έκανε να ξεχαστέι(έτσι νόμιζε τουλάχιστον)εγώ δεν την κατηγορώ άλλωστε το λέει και μόνη της...ποτέ δεν άλλαξε γνώμη για το τι αισθανώταν για τον Edward...απλά κατάλαβε πως τα συναισθήματα για τον Jacob ήταν ποιο δυνατά...τον αγαπούσε φιλικά πάντα...στην πραγματικότητα δεν μπήκε στην διαδικασία να επιλέξει γιατί απλούστατα το είχε κάνει ίδη...ο Edward είναι η αρχή και το τέλος της ζωή της...
ο Jacob τώρα,16 χρονών και όπως κάθε αγόρι στην ηλικεία του διεκδικεί,δεν τον κατηγορώ γιατί τον καταλαβαίνω...φυσικά και δεν τον συμπαθούσα στην αρχή αλλά μετά άρχισα να τον καταλαβαίνω...και πιστέψτε με μπορεί τώρα να φένετε ο κακός της υπόθεσεις αλλά αργότερα(4ο βιβλίο)τα πράγματα θα φτιάξουν... Ήδη σε εχω συμπαθησει... Λίγες συμφωνουν μαζι μου...Αν και δεν λέω καλός ο JAcob...αλλά...EDWARD FOREVER!!!!!!! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 11:18 | |
| [quote="nasiatheslayer"] - xristinaki έγραψε:
Ήδη σε εχω συμπαθησει... Λίγες συμφωνουν μαζι μου...Αν και δεν λέω καλός ο JAcob...αλλά...EDWARD FOREVER!!!!!!! είναι της ηλικείας φένετε...είμαστε κοντά στην ηλικεία των χαρακτήρων και είναι ευκολότερο να τους καταλάβουμε... | |
|
| |
Neri Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 41 Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 803 Registration date : 11/01/2009
Forks Student Profile Team: Volturi Special ability: Shield Against Mental Attacks
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 11:46 | |
| Δηλαδή εμεις δεν τον καταλάβαμε?
ε?
ε?
ε? | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 11:51 | |
| αυτό μόνο εσείς το γνωρίζετε,εγώ είπα την γνώμη μου σα 16 χρονη που είμαι πιστεύω πως είμαι ποιό κοντά στον Jacob(αν και είχα τις αμφιβολείες μου)τώρα τον καταλαβαίνω.... | |
|
| |
DanaeCullen Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 29 Αριθμός μηνυμάτων : 901 Registration date : 28/11/2008
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 17:12 | |
| Εγω παλι ειμαι 2 ολοκληρα χρονια μικροτερη του και δεν συμπεριφερομαι με τοση ανωριμοτητα...
Βεβαια αυτη ειναι η βασικη διαφορα μεταξυ ενλογων και αλογων. | |
|
| |
Vasiliki_Luvs_Vampires New Moon Victim
Ηλικία : 32 Τόπος : Athina Αριθμός μηνυμάτων : 157 Registration date : 27/02/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Creating Illusions
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 18:32 | |
| και γω 16 ειμαι αλλα αφοτου διαβασα την εκλειψη αλλαξε τελειως η γνωμη μ για το κουταβι. στην αρχη πιστευα οτι νταξει μικρουλης ειναι βλακειες κανει αλλα οταν ειδα πως εκμεταλλευεται τν μπελλα και προσπαθει να την παρει απτον edward εγινα τουρκος! και ακομα ειμαιιιιιιι | |
|
| |
Isabella21 The Volturi
Ηλικία : 36 Τόπος : Volterra, Italia!! Αριθμός μηνυμάτων : 2087 Registration date : 18/02/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Mental electrical current
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 18:52 | |
| Ο Jacob είναι εξαιρετικά ανώριμος κ οταν δν παίρνει αυτό π θέλει κάνει σα μωρό παιδί. Διαστρεβλώνει κ παρακαλάει κ στο τέλος εκβιάζει συναισθηματικά!! Η Bella έχει τις ενοχές της κ καλά κάνει εδώ π τα λέμε γιατί στο κομμάτι εκείνο έπρεπε να έχει ξεκόψει τελείως.... Όχι ότι δν την καταλαβαίνω, είναι μεγάλο μπέρδεμα αλλά δν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως τα θέλουμε!!!!! Κ ο Edward είναι εξαιρετικά γλυκός γιατί θέλει να της δώσει το περιθώριο να ζήσει ανθρώπινα νομίζω...ακόμα θεωρεί τον εαυτό του εγωιστή π θέλει να τη μεταμορφώσει. Ίσως γι'αυτο να κάνει τόση υπομονή με το θέμα Jacob. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε να παρέμβει δραστικά!!!!!! | |
|
| |
twilightergirl Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 32 Τόπος : salonika city Αριθμός μηνυμάτων : 1141 Registration date : 18/01/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Project Thoughts
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 19:38 | |
| αχχχ ειναι κυριος ο γλυκουλης μας!αχχ edward | |
|
| |
ioannaki-twilightaddicted Midnight Sun Vampire
Ηλικία : 34 Τόπος : Athens Αριθμός μηνυμάτων : 1251 Registration date : 02/03/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Physical Attacks
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 20:21 | |
| Συμφωνα μαζι σας ρε κοριτσια για τον jakob...και μενα μ'εκανε εξαλλη η συμπεριφορα του αλλα στη εκλειψη κυριως απογοητευτηκα και πραγματικα πονεσε η συμπεριφορα της bella...θυμωσα πολυ μαζι της αρχικα!!Και επειδη δεν εχω διαβασει ακομα το BD για να ξεχαστω εχω μεινει με μια πικρα!!Ειμαι η μονη που το βλεπει ετσι??? Απ'το σκυλι το περιμενα να συμπεριφερθει σαν...@@@@...αλλα η bella επρεπε να ειναι πιο σταθερη!!Μονο που σκεφτομαι ποσο πονο προκαλεσε στον edward... | |
|
| |
SilverMusk Golden Eyed Vampires
Ηλικία : 45 Τόπος : Χαλκίδα Αριθμός μηνυμάτων : 2205 Registration date : 14/01/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Future Telling
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 20:31 | |
| Ναι και εγώ συμφωνώ πιο πολύ κατηγορώ την Μπέλλα παρά τον Τζέικ!!! | |
|
| |
Ηλικία : 34 Τόπος : Athens Αριθμός μηνυμάτων : 1251 Registration date : 02/03/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Physical Attacks
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 20:45 | |
| Δεν την καταλαβαινω...ακομη και αν ενιωσε καποια πραγματα για τον jakob δεν επρεπε να πει τοσα πολλα πραγματα!!Ηταν απαραδεκτο απ την στιγμη που ειναι με τον edward και εκεινος την εχει σαν θεα του!!! | |
|
| |
katia_vika New Moon Victim
Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 168 Registration date : 13/01/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 21:21 | |
| kai mena me ekneyrise h symperifora ths....kai kala eniwthe oti me ton edward htan "ayto"....katalavainete???to ena kai monadiko...idiaitero....pws ginetai kai t kanei ayto....me xalase trela.....!einai san na mhn kserei ti thelei....kai ayto den aksize ston edward apo thn stigmh poy xei kanei tosa gi'aythn!! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 21:24 | |
| Οντως...και παρολα αυτα αυτος ο καημενος κατηγορουσε τον εαυτο του που η bella ενιωθε ετσι...ειναι τοσο καλος!!!!!!Ειναι απανθρωπο που εκεινη ενω τον αγαπαει τοσο και ειναι ετοιμη να θυσιασει τη ζωη της για να μεινει μαζι του για μια αιωνιοτητα,ειναι τοσο απερισκεπτη και δεν σκεφτεται τι αντικτυπο θα εχουν οι πραξεις της!!! | |
|
| |
katia_vika New Moon Victim
Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 168 Registration date : 13/01/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 21:27 | |
| ase me...den mporw na thn katalavw...an den kserame poso agapaei ton edward tha mporoysa na thn antipathhsw....paaaara poly....!!!!!den mporw pantws na t dextw oti trefei aisthhmata gia ton jackob...moy einai adianohto.... | |
|
| |
MiSs-->NtOuF* Eclipse Bitten
Ηλικία : 32 Τόπος : Ρόδος Αριθμός μηνυμάτων : 350 Registration date : 05/03/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 21:31 | |
| Ναι..!! Συμφονω απολυτα και το βρησκω απολυτως λογικο που σε καποια φαση ο Εντουαρντ εχει αμφιβολιες αν πραγματικα η Μπελλα τον αγαπαει σε αυτην τη σκηνη εχω την εντιπωση οτι ο Εντ νιωθει ασχημα ,οτι πληγωνεται.και αυτο πραγματικα δεν μου αρεσει -καθολου..! δεν εχει κανει τιποτα που να του αξιζει τετοια σιμπεριφορα.αλλα παρ'ολα αυτα καποιο κομματι μου καταλαβενει την Μπελλα και την δικαιολογει.. δεν ξερω μαλλον κι εγω μπερδεφτικα | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 21:43 | |
| κορίτσια πιστεύω πως κάνετε λά8ος...ναι οκ ο Jacob είναι ένας ανώριμος 16χρονος και σκέφτεται ακόμα σα παιδί,αλλά η Bella προσπαθεί με αυτά που του λέει να τον κάνει να μείνει πίσω(έξω από την μάχη)και γι'αυτό τον φιλάει...και φυσικά εκτιμάει την αγάπη που της έχει ο Edward,μάλιστα πιστεύει πως δεν της αξίζει αν θυμάστε καλά...στην τελική ποτέ δεν άλλαξε γνώμη,ούτε καν σκέφτηκε να τον αφίσει για τον Jacob...δεν άλλαξαν τα συναισθήματά της για τον Edward αλλά ανακάλυψε πως αυτό που είχε με τον Jacob ήταν κάτι πιο δυνατό...τον αγαπούσε(φιλικά-ερωτικά πάρτε το όπως θέλετε,εγώ λέω πάντως φιλικά)δεν έφτανε όμως στο ελάχιστο αυτό που αισθάνετε για τον Edward...!σας παρακαλώ μην ξεχνάτε τα λόγια της Bellas και μην την κατηγορήτε γιατί στην τελική το μόνο που κάνει η Bella είναι να είναι Bella.... | |
|
| |
scarlet rose The Volturi Princess
Ηλικία : 38 Τόπος : ΑΘΗΝΑ Αριθμός μηνυμάτων : 3603 Registration date : 16/01/2009
Forks Student Profile Team: Jasper - Alice Special ability: Influencing emotions
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Κυρ 8 Μαρ 2009 - 23:25 | |
| Πω!!!Πω!!!Αυτο το θεμα με την Εκλειψη δεν λεει να εξαντληθει με τιποτα!!! Ρε κοριτσια μην βιαζεστε να κρινετε τοσο αυστηρα τους ηρωες!!!!Κοιταξτε πρωτα τα κινητρα τους και προσπαθηστε οσο μπορειτε πιο αντικειμενικα να μπειτε στην θεση τους!!!
Και εγω αρχικα τσαντιστηκα με την Μπελλα και της δινω το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης για ολη αυτην την ιστορια!!!στο χερι της ηταν να την σταματησει πριν καλα καλα αρχισει!!!Αλλα παρολ'αυτα καταλαβαινω τις επιλογες της,ανεξαρτητα απο το γεγονος οτι εγω στην θεση της θα επραττα διαφορετικα!!!
Εχει αναμεικτα συναισθηματα για τον Τζεικ!!!Ειναι κυριως φιλικα !!!Τον αγαπαει ,νιωθει τρυφεροτητα αλλα νιωθει και ελξη την οποια δεν θελει να την παραδεχτει!!!Αλλα η ελξη που νιωθει δεν αρκει!!!Δεν μπορουν να συγκριθουν τα συναισθηματα που νιωθει για τον Τζεικ με αυτα που νιωθει για τον Εντ!!!Απλα στιγμιαια λειτουργει παρορμητικα με γνωμονα την ελξη που νιωθει!!!Κακως βεβαια!!!Αν ηταν πιο συνειδητοποιημενη θα μπορουσε να το αποφυγει!!!Αλλα εκεινη ελεγε ψεμματα στον εαυτο της κυριως απο αγαπη για τον Εντουαρντ!!!Δεν τολμουσε καν να σκεφτει οτι ενιωθε ελξη για αλλον αντρα!!!
Και φυσικα ο Τζεικ το ειχε καταλαβει αυτο νωριτερα!!!Κοριτσια η Μπελλα αισθανοταν ελξη για εκεινον απο την Νεα Σεληνη ακομα!!Υποβοσκει ερωτισμος ο οποιος ειναι πολυ εξυπνα δοσμενος!!!Με μια δευτερη αναγνωση γινεται πολυ πιο ευκολα αντιληπτος!!!Αυτο που προσπαθει ο Τζεικ να κανει στην Εκλειψη ειναι να ''ξυπνησει'' την Μπελλα!!!Θελει να την κανει να παραδεχτει αυτην την ελξη που υπαρχει!!Θεωρει οτι ετσι ειναι το σωστο!!!Πιστευει οτι το καλυτερο για την Μπελλα ειναι να αντιληφθει ολες τις εναλλακτικες επιλογες που υπαρχουν πριν εκεινη αποφασισει να διαλεξει μια ζωη κοντα σε βρυκολακες!!!Γιατι μην ξεχνατε πως ο Τζεικ ανησυχει για εκεινη!!!Θεωρει πως ο Εντουαρντ ειναι επικινδυνος για την Μπελλα και οτι μπορει ανα πασα στιγμη να την σκοτωσει!!!!Πιστευει λοιπον οτι υπαρχουν 2 δρομοι για την Μπελλα και εκεινη πριν διαλεξει μονοπατι πρεπει να τους δει και τους δυο!!!Γι'αυτο θελει να την κανει να τον φιλησει!!!Και γιάυτο στο τελος αφου εχουν συμβει ολα αυτα και η Μπελλα ξερει καλα τις εναλλακτικες της δεχεται πλεον την επιλογη της!!!
Μην τους κατηγορειτε!!Κανουν λαθη αλλα οι επιλογες τους εχουν γνωμονα την αγαπη!!!Η Μπελλα τους αγαπαει και τους δυο και δεν θελει να πληγωσει κανεναν και ο Τζεικ αγαπαει την Μπελλα και θελει το καλυτερο για εκεινη!!!Απλα δεν πιστευει οτι ο Εντουαρντ μπορει να την κανει ευτυχισμενη!!!Δεν ειναι εγωιστης οπως νομιζετε!!!!Δειτε λιγο πιο σφαιρικα τα πραγματα!!!Και πριν τον λιθοβολησετε σκεφτειτε οτι ο Τζεικ ειναι αδυνατον να γνωριζει τον χαρακτηρα του Εντουαρντ οπως τον ξερουμε εμεις!!!Γι'αυτον ειναι ενας επικινδυνος βρυκολακας που παρατησε στα κρυα του λουτρου την Μπελλα!!! | |
|
| |
MagicViolin Twilight Human
Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 28 Registration date : 20/02/2009
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Δευ 9 Μαρ 2009 - 9:39 | |
| Καλημέρα,καταρχάς. Βλέπω το θέμα έχει πάρει διαστάσεις! Την πρώτη φορά που διάβασα το βιβλίο, είχα κι εγώ πολλά νεύρα.Έλεγα, έχει τον θεό και πάει να μπερδευτεί!Σκεφτείτε όμως και το εξής: όπως και να το κάνουμε, η Μπέλα είναι έφηβη!Οι ορμόνες της κυβερνούν!!¨Ηταν φυσικό να νιώσει έλξη για τον Τζέικ, καθαρά ερωτική έλξη, και να το μπερδέψει με έρωτα!Σκεφτείτε παράλληλα ότι επί ένα χρόνο ο Εντ στο σεξουαλικό απέχει!Πλήρως!! Εννοείται ότι θέλει τον Εντ.Φανταστείτε όμως, πόσα και πόσα συμβαίνουν και ανάμεσα έχει να τακτοποιήσει και αυτά!Πού μυαλό! Και το ότι υπέβοσκε ήδη ο έρωτας, διαφωνώ.Φίλο τον ήθελε, απλά!Εκείνος την αγάπησε, μπερδεύτηκε κι αυτός και έγιναν κουλουβάχατα!!! Και όσο για τους συνασθηματικούς εκβιασμούς, δεν τους κάνει μόνο ο Τζέικ και είμαι κάθετη σε αυτό!Η Μπέλα είναι ενοχικό άτομο.Αυτό το ξέρουν και οι δύο.Και αν δείτε πιο μέσα θα καταλάβετε.Ο Εντ ξέρει ότι τα έκανε σκατά φεύγοντας και το πληρώνει.Και ίσσσσωως, λέω ίιιισως, χρησιμοποιεί κι εκείνος λίγο πλάγια... | |
|
| |
SilverMusk Golden Eyed Vampires
Ηλικία : 45 Τόπος : Χαλκίδα Αριθμός μηνυμάτων : 2205 Registration date : 14/01/2009
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Future Telling
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Δευ 9 Μαρ 2009 - 10:19 | |
| Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, έτσι δεν λένε. Ο Έντ μπορεί να φένετε ότι με την συμπεριφορά του μετά το φιλί θέλει να της δημιουργήσει ενοχές το θέμα όμως είναι ότι πραγματικά εννοεί αυτά που λέει, άλλο αν με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να κάνει την Μπέλλα να νιώσει χειρότερα για τον εαυτό της. Όταν λέω ότι κατηγορώ την Μπέλλα για ότι γίνετε στη συνέχεια δεν εννοώ πως δεν την καταλαβαίνω απλά πιστεύω πως αυτή έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης τουλάχιστον εκείνη την στιγμή. Δεν μπορώ να δεχτώ πολύ εύκολα το γεγονός ότι κυριαρχείτε από τις ορμόνες της. Σίγουρα και ο Έντ φταίει γιατί κατά κάποιον τρόπο αυτός την έσπρωξε στην αγκαλιά του Τζέικ και το ξέρει και ο ίδιος αυτό το πράμα γι αυτό δεν την κατηγορεί. Σίγουρα φταίει και ο Τζέικ γιατί ξέρει πόσο συμπονετική και πόσο δεν της αρέσει να πληγώνει με τίποτα τους άλλους και αυτό το χρησιμοποιεί προς συμφέρον του για να της δημιουργήσει ενοχές. Στην ουσία αναλογεί στον καθένα από ένα μερίδιο ευθύνης για το πως εξελλίσονατι τα πράγματα στην έκλειψη μεταξύ Τζέικ και Μπέλλα, απλώς της Μπέλλα λίγο παραπάνω γιατί όπως είπε και η Σκάρλετ θα μπορούσε να το ξεκόψει από την αρχή να μην έχει πισωγυρίσματα ώστε να μην φτάναμε στο σημείο που έφτασαν... | |
|
| |
WhiteQueen Edward's Queen
Ηλικία : 45 Τόπος : Sagaland! Αριθμός μηνυμάτων : 8830 Registration date : 14/09/2008
Forks Student Profile Team: Edward - Bella Special ability: Shield Against Mental Attacks
| Θέμα: Απ: Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης Δευ 9 Μαρ 2009 - 10:53 | |
| Κι εγώ θα ξαναπώ αυτό που είχα ξαναπεί και παλιότερα, βάση του συμπεράσματος που είχα βγάλει όταν είχα διαβάσει πρώτη φορά το βιβλίο, στα Αγγλικά.
Υπάρχει περίπτωση να ερωτευτείς ταυτόχρονα δύο άντρες! Δεν είναι και το πιο απίθανό πράγμα να συμβεί αυτό. Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε δει γύρω σας να συμβαίνει αν δεν σας έχει τύχει εσάς προσωπικά π.χ.
Θα μου πει κανείς, πως είναι δυνατόν να έχει τον Έντουαρντ, να είναι ερωτευμένη μαζί του και παράλληλα να υπάρξει το περιθώριο να ερωτευτεί κάποιον άλλο. Και η απάντηση για εμένα εδώ είναι πάρα πολύ απλή. Αυτό συνέβη όταν δεν είχε τον Έντουαρντ! Όταν αυτός ήταν μακριά, αυτή μόνη και απελπισμένη. Κι εκείνη μέσα της όλο εκείνο το διάστημα νόμιζε πως ο Έντουαρντ την είχε παρατήσει, ότι δεν ήταν αρκετή και καλή για τον Έντουαρντ. Βάλτε λίγο τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση.
Ο τέλειος, υπέροχος, ασύγκριτος έρωτας της ζωής σας, σας αφήνει! Κι εσείς νιώθετε πως δεν είστε αρκετή και καλή γιαυτόν, το έχετε πιστέψει. Και περνάτε την κατάθλιψη στα όρια της τρέλας και φλερτάρετε με την αυτοκτονία! Ε, δεν νομίζω λοιπόν ότι αυτές ήταν οι πιο ευνοϊκές συνθήκες.
Και τότε υπάρχει κάποιος που όλον αυτό τον καιρό είναι δίπλα σας, σας συμπαραστέκεται, σας βοηθάει, σας κάνει να ξεχάσετε - όσο αυτό είναι δυνατόν φυσικά. Αυτά είναι λογικά και ανθρώπινα πράγματα.
Άσχετο, θυμάστε μήπως την ταινία Pearl Harbour? Την έχετε δει; Ε, εγώ όταν την είδα και η Κέιτ Μπένκιζεηλ τα έφτιαξε με τον Τζος Χάρτνετ επειδή νόμιζε ότι ο Μπεν Άφλεκ ήταν νεκρός είπα καλά έκανε! Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να έχεις αγαπήσει τόσο πολύ υπάρχουν δύο λύσεις. Ή κάποια στιγμή το ξεπερνάς και πας παρακάτω ή τρελένεσαι και αυτοκαταστρέφεσαι. Στην περίπτωση της Μπέλλα θα έλεγα ότι συνέβησαν όλα τα παραπάνω. Και όσο και αν μας χαλάει το "fairy tail" η ιστορία με τον Τζέηκομπ την κάνει ταυτόχρονα πιο αληθινή, πιο ανθρώπινη. Γιατί σε αυτό το κομμάτι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το φανταστικό, το βαμπίρ και τον λύκο. Για την Μπέλλα είναι ο Έντουαρντ και ο Τζέηκομπ. Άνδρες και οι δύο που αγαπάει τον καθένα ξεχωριστά για διαφορετικούς λόγους.
Όταν λοιπόν ο Έντουαρντ επέστρεψε, ο ήλιος ανέτειλε ξανά για τη Μπέλλα. Φυσικά και δεν έχουν αλλάξει τα αισθήματα της, φυσικά και τον αγαπάει ακόμα όπως και πριν ίσως και περισσότερο. Αλλά κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει και ένας άλλος άνθρωπος εκεί ο οποίος πονάει και υποφέρει όπως και να το κάνουμε. Και αυτός της προσέφερε, τη βοήθησε, τη στήριξε. Θα ήταν απάνθρωπο να τον "φτύσει" ή τουλάχιστον να μην είναι φίλος της. Ίσως θα έπρεπε να του ξεκαθαρίσει εξ' αρχής ότι θα ήταν μόνο φίλη του. Αλλά οι δεσμοί που δημιουργούνται κάτω από τέτοιες συνθήκες "πόνου" είναι σαφώς κάτι ανώτερο από αυτούς της φιλίας.
Αυτό είναι το δίλλημα της Μπέλλα ουσιαστικά. Είναι ανθρώπινο λοιπόν να αγαπάει τον Τζέικ για διαφορετικούς λόγους. Με αγνή αγάπη, συντροφική.
Αλλά ο Έντουαρντ ήταν είναι και θα είναι η απόλυτη αγάπη. Ο ήλιος της, ο αέρας που αναπνέει. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον αέρα και αυτό είναι και το συμπέρασμα που βγάζει η Μπέλλα στο τέλος της Έκλειψης. Αγαπάει τον Τζέηκομπ, θα μπορούσε φυσικά ίσως σε μία άλλη ζωή να είναι μαζί του. Αλλά η αγάπη της για τον Έντουαρντ έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του φυσιολογικού. Και δεν είναι ότι δεν το έχει καταλάβει αυτό. Απλά δεν έχει καταλάβει μέχρι κάποιο σημείο πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα της για τον Τζέηκομπ.
Καταλήγω κι εγώ και λέω ότι κάθε μέλος αυτής της παρέας έχει τη δική του ευθύνη για όσα συνέβησαν. Λατρεύω τον Έντουαρντ αλλά έκανε τα λάθη του. Και τα λάθη μας τα πληρώνουμε όλοι κάποια στιγμή. Ίσως αυτό να είναι και το νόημα της ιστορίας τελικά. | |
|
| |
| Συζήτηση για την πλοκή της έκλειψης | |
|